Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ψήνομαι για κάνα μπέργκερ με φιλέτο μπακαλιάρου στα κάρβουνα... επειδή έρχεται και Καθαρά Δευτέρα.

[Director's Cut - Probably NSFW]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=3zs1cgqX8FY]"Sun Tan" Director's Cut - Charbroiled Cod Fish Sandwich at Hardee's[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Να συνεχίσω είπα με ένα ακόμα απλό καθημερινό φαγητό!

Υπερπλήρες σε βιταμίνες και με έναν αέρα "εξωτικής" γεύσης από τα πάτρια εδάφη!

Όπως βλέπετε το τραπέζι είναι στρωμένο για τρεις

στα πολύ γρήγορα ένεκα η ώρα και η κούραση

Geniki_01_DSCN6481_zps8d8fb632.jpg

Το μενού έχει μπρόκολο (το καλύτερο που βρήκα στο μανάβη, αλλά όχι τέλειο)

Brokolo_01_DSCN6482_zpsdb483db7.jpg

Γάβρος πρωινός και ωραίο μέγεθος!

Gavros_01_DSCN6478_zps792296ef.jpg

Και η γευστική νότα από την πατρίδα, αν και είναι αναθρεμένη στο κήπο μου!

Παπούλες! ! !

Papoules_01_DSCN6476_zps7d118b77.jpg

Αυτό το τελευταίο , δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρήτε,

αλλά άμα μπορείτε δοκιμάστε το!!!

Καλή μας χώνεψη!! :)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=3623]EraserheadX[/MENTION]

Ενδιαφερομενους να προσυλητιστουν θελετε? :hehe:

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION]

Το τραπεζι στρωμενο για 3, αλλα ο Γαυρος (ποσοτις) για εναν!

Τα ιδια εφαγα το περασμενο Σαββατο, με περισσοτερο ψαρακι, 1κιλο για 2 ατομα :)

εχω κρατησει αλλο 1κιλακι, το οποιο θα γινει αχνιστο/σαχανακι με την πρωτη ευκαιρια :o

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION]

Η έρμη η οπτική γωνία και η φωτογραφική παραμόρφωση έκανε πάλι την ζημιά της!

Ο γάβρος είναι σε πιατέλα (!) και ήταν πράγματι περισσότερος, αλλά η σαρξ ασθενής ...:o... ένα σεβαστό μέρος του βρήκε τον προορισμό του.... στα όρθια!:hehe::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Παρέα ήρθε με πίτσες στα χέρια και μου αναθέσανε το γλυκό. Και όχι τίποτα άλλο αλλά δε τρώω και γλυκά και δε μου αφήσανε και πίτσα μέχρι να το ετοιμάσω:getlost:

Οπότε τσακ μπαμ μερικά ατομικά κέικ αμυγδάλου (θέλουν κανένα 15λεπτο να γίνουν) με λίγο Disaronno Originale να έχουμε άρωμα και σως απο φράουλες και μαρμελάδα φράουλας. Τριγύρω μερικά αμύγδαλα, φραουλίτσες, τριμμένη σοκολάτα υγείας και λίγη μέντα για το όμορφο της κατάστασης.

8mEj6HT.jpg

wwaqIY4.jpg

Link to comment
Share on other sites

σε 15 λεπτά κέικ; για δώσε πληροφορίες :)

βάζεις στο μπλέντερ/multi what ever

1/4 κούπας αμύγδαλα

1/4 κούπας αλεύρι

1/4 κουπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Πατάς το κουμπί να τα διαλύσει τα αμύγδαλα και να ανακατευτεί καλά το μείγμα.

Μετά ρίχνεις μέσα 1 αυγό

2-3 κουταλιές απο λιωμένο βούτυρο

2-3 κουταλιές απο λικέρ που σου αρέσει

Πατάς κουμπί και πάλι και βγαίνει ένα παχύρευστό μείγμα.

Το βάζεις σε φορμάκια αλλά δε γεμίζεις μέχρι πάνω γιατί με το μπέικιν πάουντερ θα φουσκώσουν. Τα βάζεις φούρνο και σε 10 λεπτάκια στους 180 βαθμούς είναι έτοιμα. (μιλάω για ατομικά φορμάκια και βέβαια βάση του φούρνου μου)

Μέχρι να ψηθούνε πολτοποιείς φράουλες με 1-2 κουταλιές μαρμελάδα. Βγάζεις κέικ και σερβίρεις.

edit: του πάνε και τα βατόμουρα τριγύρω

Link to comment
Share on other sites

Σημερα δοκιμασα δυο συνταγες για φετα με σουσαμι κ μελι.

1. Βουταμε τη φετα σε ενα μπολ με αλευρι, μετα σε ενα μπωλ με αυγο, μετα σε ενα με σουσαμι. Αφηνουμε λιγο στο ψηγειο να σφιξει κ τηγανιζουμε μεχρι να παρει χρωμα.

Την βαζουμε σε χαρτι να ρουφηξει το λαδι κ μετα ριχνουμε μελι απο πανω.

2. Τυλιγουμε σε φυλλο κρουστας, βουταμε σε αυγο κ μετα σουσαμι. Τα ιδια με απο πανω μετα.

Και οι δυο ηταν κολαση!!!! Αλλα η πρωτη ηταν λιγο καλυτερη νομιζω κ στα συν οτι σχεδον ολοι εχουμε αλευρι σπιτι.

Δοκιμαστε κ θα με θυμηθειτε.

Εγω πηρα σπορελαιο για να γινει πιο ελαφρια.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.