Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Ίσως από τις λίγες εξαιρέσεις με όχι σκληρό τυρί μια ιδέα από Ιταλία μεριά, σύκα, προσουτο, μοτσαρελα....

post-21046-1416077121,2453_thumb.jpg

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
η πρώτη μου προσπάθεια για medium rare steak

Τον αστρολάβο είχες δάσκαλο στο ψήσιμο; :hehe:

Σήμερα έφτιαξα ριζότο μετά από πολύ καιρό που το είχα στο μάτι. Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι λοιπόν εγώ και χοιρινό κρασάτο η γυναίκα. Τα αποτελέσματα παρακάτω:

attachment.php?attachmentid=55126&stc=1&d=1362924457

attachment.php?attachmentid=55127&stc=1&d=1362924467

post-400-1416077133,4188_thumb.jpg

post-400-1416077133,2586_thumb.jpg

picstache.com_7141_1346176803.jpg

kappaomicronpsiiotadeltaiotaalpha_zps13c35317.jpg

a5333082-82-drooling-homer-simpson.jpg.png?d=1354032233

....thread locking procedure initialized....

reason: fate-matia-psaria

φανταζομουν οργιο φωτογραφιων, ψησταριων και αναμμενων καρβουνων

αλλα η κριση προφανως χτυπησε και την Τσικνοπεμπτη....

Ρύζι Arborio. Από ό,τι έχω διαβάσει αυτό είναι το ιδανικό για ριζότο.

το καλυτερο είναι το κορναρόλι αλλά το βρίσκεις δυσκολότερα

Σήμερα έφτιαξα ριζότο μετά από πολύ καιρό που το είχα στο μάτι. Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι λοιπόν εγώ και χοιρινό κρασάτο η γυναίκα. Τα αποτελέσματα παρακάτω:

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=55126&stc=1&d=1362924457

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=55127&stc=1&d=1362924467

Το χοιρινό φαίνεται ωραίο

:hehe:

το καλυτερο είναι το κορναρόλι αλλά το βρίσκεις δυσκολότερα

Έχω και κορναρόλι (ας είναι καλά το makro), απλά ήθελα να ακολουθήσω τη πλειοψηφία που έλεγε αρμπόριο στη συνταγή.

Γιατί έχω μια αίσθηση πως θέλουν να κλείσουν την ΙΚΕΑ?

Αυτή η αίσθηση σου δημιουργείτε επειδή έχεις μπλέξει το φαγητό με τα έπιπλα

Σήμερα το μενού είχε ένα πρόχειρο φαγητό, αλλά σε καμία περίπτωση το πρόχειρο δεν σημαίνει συμβιβασμούς στη γεύση!!

Πένες με κόκκινη σάλτσα λαχανικών (πιπεριές βασικά) μυρωδικά (μαϊντανό και λίγο δυόσμο) στην οποία προς το τέλος προσθέτουμε 2 -3 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο (χωρίς το λάδι) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα!

Συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο, όχι αλμυρό (εδώ βάλαμε Λαδοτύρι Μυτιλήνης) .

Το κακό ήταν ότι είχε πέσει πολύ πείνα, οπότε συμπαθάτε με για τις φωτό!

PS_hp_sl_P3133819_zps88e3614a.jpg

PS_hp_sl_P3133822_zpsa8369bf5.jpg

PS_hp_sl_P3133821_zpsbb1abcf2.jpg

PS_hp_sl_P3133827_zpsd4ce07b7.jpg

Υ.Γ. Οι πένες είναι καψαλισμένες με λίγο ελαιόλαδο.

Το φαγητό είναι πολύ εύκολο και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει (μην ξεχάσετε να ρίξετε μια πρέζα δυόσμο, κόβει την "ψαρίλα" και τον τόνο μην τον κάνετε τελείως νια -νια, να βρίσκεις που και που και κομμάτια ολόκληρα)

Καλή μας όρεξη!

Συνέβη πριν λίγο:

η πρώτη μου προσπάθεια για medium rare steak

σε κάποια σημεία ήταν πιο λεπτή και έγινε medium αντί για medium-rare αλλά σε γενικές γραμμές το "πείραμα" ήταν επιτυχές!

Περισσότερες φωτογραφίες δεν υπάρχουν γιατί από την στιγμή που την άγγιξε το μαχαίρι, έφυγε σε χρόνο dt.

Δυνατή / μεγάλη θερμοκρασία για λίγο, να καεί απόξω, να κρατήσει υγρά μέσα.

Θέλει λίγο τρεινιμγκ αλλά είσαι σε καλό δρόμο.

Και βασικό να είναι ΚΑΛΟ το κρέας.

Δυνατή / μεγάλη θερμοκρασία για λίγο, να καεί απόξω, να κρατήσει υγρά μέσα.

Θέλει λίγο τρεινιμγκ αλλά είσαι σε καλό δρόμο.

Και βασικό να είναι ΚΑΛΟ το κρέας.

3 λεπτά από κάθε μεριά την άφησα σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.