Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Έμεινε ένα τελευταίο στο πιάτο και πριν το τσακίσω, θυμήθηκα ότι δεν έχω ανεβάσει φώτο σήμερα ε;

Κρακεράκι ολικής, αγγουράκι, προσούτο και τυρί κρέμα

nR01N.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το μενού σήμερα είχε κρέας διαίτης.

Κουνελάκι κρασάτο με πατάτες στο φούρνο.

KKF_01_1133432_zps251a80c3.jpg

Το κουνέλι έχει κρέας λευκό και χωρίς λίπος, η μάλλον για να το θέσω καλύτερα , λίγο λίπος έχει, αλλά είναι εύκολο να το αφαιρέσουμε.

Εδώ για παράδειγμα στην ράχη του βλέπουμε δυο λωρίδες λίπος, τις οποίες , τι πιάνουμε με τα δάχτυλα και απλά τις τραβάμε.

Κι εκείνες μη έχοντας καμιά επαφή με το κρέας, ξεκολλάνε και βγαίνουν χωρίς να αφήσουν τίποτε πίσω τους!

KKF_02_1133437_zpsc89130ed.jpgKKF_03_1133436_zpsfbb80c12.jpg

Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα σημεία που βρίσκουμε συγκεντρωμένο το λίπος.

Η μεγαλύτερη συνήθως ποσότητα είναι στη νεφραμιά.

KKF_04_1133434_zps58de30ab.jpgKKF_05_1133435_zps3fab7b9f.jpg

Και έτσι , όσο κι αν φαίνεται λίγο, τελικά μαζεύεται μια κάποια ποσότητα.

KKF_06_1133433_zpsd53a80a1.jpgKKF_07_1133438_zps26f65b5b.jpg

Κάπου εδώ καλά είναι να ανάψουμε το φούρνο, στον αέρα και στους 180 βαθμούς.

Μετά το καθάρισμα, πλύσιμο καλό και όχι μόνο στο κρέας , αλλά και στην γούρνα*:

KKF_08_1133439_zps7dc81709.jpg

{*Αυτό ήταν για μας τα αγόρια που την έχουμε την τάση να "ξεχνάμε" κάποιες "λεπτομέρειες" :) }

Στη συνέχεια κόβουμε δυο μεγαλούτσικα κρεμμύδια, και τις πατάτες ανακάτεμα στο ταψί, κρατάμε όμως τι ροδέλες κρεμμύδια για μετά.

KKF_10_1133442_zps1848c6f2.jpgKKF_11_1133444_zps8b310fb7.jpg

Στρώνουμε και τα κουνελάκια στο ταψί φροντίζοντας να πατήσουν κάτω στο πάτο του ταψιού, και όχι πάνω στις πατάτες.

Προσθέτουμε και ένα φύλλο δάφνη κάτω από κάθε κομμάτι κουνέλι, και "σκεπάζουμε" το κρέας με τις ροδέλες το κρεμμύδι που κρατήσαμε πριν.

KKF_12_1133447_zps5f8786f2.jpg

Σε ένα μπολ βάζουμε δυο κουταλιές μαλακή μουστάρδα, δυο νεροπότηρα λευκό ξηρό κρασί (εγώ έβαλα Μοσχοφίλερο), αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, λάδι, το χυμό από ένα λεμόνι και δυο ποτήρια νερό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενου του ταψιού.

KKF_13_1133449_zps667163dc.jpgKKF_14_1133450_zpsd1296508.jpg

Το ταψί τώρα μπορεί να μπει στον προθερμασμένο φούρνο!

Σε ένα τέταρτο της ώρας, το κουνέλι έχει αρχίσει να "ιδρώνει" οι πατάτες να "θαμπώνουν και τα κρεμμύδια να μαραίνονται.

Βγάζουμε το φαγητό και γυρνάμε το κρέας.

Το ίδιο κάνουμε και μετά από 20 λεπτά περίπου, και συνεχίζουμε έτσι.

KKF_15_1133427_a_zps35107102.jpg

Προσοχή όμως εδώ, σε κάποια στιγμή που θέλουμε να βάλουμε το κρέας με την πλάτη κάτω, αυτό δεν είναι δυνατόν διότι ο λαιμός έχει γίνει σαν τόξο και εμποδίζει, και επί πλέον τα "χεράκια του κουνελιού σαν το πιο λεπτό του σημείο , κινδυνεύουν να ξεροψηθούν πολύ.

Είναι η στιγμή για μια μικρή επέμβαση, που θα κρατήσει το κρέας μας μαλακό και εύγευστο.

Μαχαίρι πιρούνι και πρώτον αποχωρίζουμε από το σώμα του κουνελιού τα χεράκια του και τα στρώνουμε μέσα στο ταψί , έτσι ώστε οι άκρες τους να καλυφθούν από το ζουμί και δεύτερον με το μαχαίρι σπάμε την συνέχεια του σβέρκου του κουνελιού και σπρώχνουμε το σβέρκο , προς τα κάτω.

Έτσι το κρέας μας θα στρωθεί σωστά μέσα στο ταψί και θα ποτίσει σωστά με τις μυρωδιές΄του ζουμιού.

KKF_17_1133429_a_zps10b3d6d2.jpgKKF_16_1133428_a_zpsf38090a2.jpg

Το τελικό γύρισμα φροντίζουμε να αφήσει το κουνέλι να μας δείχνει την πλάτη του, έτσι οι λεπτότεροι ιστοί του (κοιλιακά τοιχώματα κλπ) θα μουσκέψουν στο ζωμό και θα μαλακώσουν απορροφώντας μυρωδιές!

Πέντε λεπτά έτσι και σβήνουμε το φούρνο, αφήνοντας το φαγητό να καταστέσει!

KKF_18_1133430_a_zps458ae7d6.jpgKKF_19_1133431_a_zps51048b06.jpg

Τα υπόλοιπα είναι στην διακριτική σας ευχέρεια, προτιμήστε ένα λευκό κρασί με αρωματική επίγευση όπως το μοσχοφίλερο.

Καλή σας όρεξη!!!

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Το μενού σήμερα είχε κρέας διαίτης.

Κουνελάκι κρασάτο με πατάτες στο φούρνο.

Τα υπόλοιπα είναι στην διακριτική σας ευχέρεια, προτιμήστε ένα λευκό κρασί με αρωματική επίγευση όπως το μοσχοφίλερο.

Καλή σας όρεξη!!!

προτίμησε μια μαλαγούζα καλύτερα για κρασάκι ή ένα χιλιανό μερλότ....

κατά τα άλλα μια μερίδα στο 4 :D

Έγινε επεξεργασία από dellman
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ιδέα Αγάπη, μου το έχεις ξαναπεί, αλλά απ αυτό το φαγητό θα έτρωγε και η γιαγιά, κάπου δίστασα να κάνω κάτι που δεν θα είχε δοκιμάσει.

Την άλλη φορά όμως θα το δοκιμάσω.

Αυτό το φαγητό το έχω φάει και με σκορδάκι, αλλά βγαίνει λίγο βαρύ και δεν έκανε για την περίπτωση!

Ακόμα παραλλαγή μπορεί να γίνει προσθέτοντας πιπεριές πράσινες κόκκινες κλπ και λίγο ντομάτα (τότε δεν βάζουμε λεμόνι).

Link to comment
Share on other sites

Ας βάλω και εγώ το κάτι της από τις λίγες φωτογραφίες που πρόλαβα να τραβήξω πριν αρχίσει η μάχη !!!

20130113_135428_zpsc6164abe.jpg

Τυροπιτάρι

20130113_135431_zpsda53ff92.jpg

Μπογδάνα

20130113_135438_zps8be16794.jpg

20130113_135444_zpsa6957224.jpg

2011-09-18141751_zps9debb65f.jpg

Λάχανο μαρούλι και επειδή δεν πρόλαβα την χωριάτικη σήμερα βάζω από προηγούμενη φορά μαζί με την τυροκαφτερή

20130113_135847_zps4418dec4.jpg

Αυτές είναι μια μερίδα

20130113_140431_zps4ab379e3.jpg

1 από τα 3 μπιφτέκια

20130113_141430_zpsb48b39b7.jpg

20130113_141432_zps6b9d899d.jpg

20130113_141434_zps1f13bfd5.jpg

2 μικρές μπριζόλες !!!

και τέλος ....το γλύκο !!!

20130113_145755_zps9214c1e0.jpg

Γιαούρτι ντόπιο με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Επίσης δεν πρόλαβα γιατί εξαφανίστηκαν δια μαγείας 1 κιλό παϊδάκια προβατίνα (λουκούμι ) και 2 συκωταριές !!!

Link to comment
Share on other sites

Κλαίω. Πραγματικά δάκρυσα....

Πόσο καιρό έχω να φάω καλά σε ταβέρνα;;;;:hang2:

Και τί μεριδάρες!

Το γλυκό δεν είναι ωραίο, δοκίμασα ένα ίδιο την Παρασκευή.

Ναι και εμείς δεν το φάγαμε όλο αφήσαμε το κεσεδάκι :p:p:p

Το συγκεκριμένο μαγαζί φημίζετε για τις ποσότητες , την ποιότητα του μιας και είναι και χασάπικο και είναι όλα ντόπια ΚΑΙ το μεγάλο ατού του οι τιμές !!!

9 άτομα 120 ευρώ και σκάσαμε !!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.