Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Δεν είναι καλές οι φώτος αλλά να έχετε μια ιδέα.

Μπρόκολο Ογκρατέν

dsc-0206-8033.jpg

Τάρτα Κις Λορέν

dsc-0205-8032.jpg

Το γεμιστό ρολό κοτόπουλο με μπέικον,τυρί και πιπεριά παρέα με τις μελωμένες μίνι πατατούλες διαμελίστηκε και καταναλώθηκε πριν ποζάρει για τον φακό. Παρόμοια τύχη είχε και η χειροπόιητη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού (επίσης χειροποίητη). Συνοδεία είχαν σαλατούλα με ρόκα,ντοματίνι,μπαλσάμικο και ψητό χαλούμι καθώς και λευκό κρασάκι (νομίζω Αθήρι or sth).Kαι εννοείται όλα από τα έμπειρα χεράκια του friendly neighbourhood bearded monstrosity...

Link to comment
Share on other sites

Πείνασα και εγώ και είπα να αλλάξω τα φώτα στην ομελέτα του Στέλιου

Λεπόν έχουμε και λέμε

Αυγά, γάλα, αλεύρι, σαφράν, μουστάρδα, ρίγανη

l2kqp.jpg

pQ8En.jpg

Τηγανίζουμε πατάτες και στο ταυτόχρονο σε άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, μανιτάρια και ολόκληρα τοματίνια

X5NY4.jpg

Σβήνουμε με βότκα και βάζουμε φωτιά να φύγει το αλκοόλ. (Μακρυά απο τον απορροφητήρα βασικό :p)

j9M1v.jpg

Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και να δέσει

LB96d.jpg

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις πατατούλες

ZGpZY.jpg

Τυράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

jEoG0.jpg

Βάλτε και το αυγομείγμα

CGg9C.jpg

Σερβίρουμε και τρώμε

7Dyk7.jpg

7yUN1.jpg

ps δεν έμεινε τίποτα... :secret:

Link to comment
Share on other sites

Αυτά παθαινεις οταν λες:

Ποστάρετε τιποτε να λιγδώσει το ματι!!!! :slap::slap:

Αλλα δεν το μετανιώνω!!!

Αγάπη :thank_you2::thank_you2::thank_you2::thank_you2:

Εγω πάω τωρα!:bye::bye::bye:

:suicide::suicide::suicide::suicide::suicide:

Ποτε θα ανεβάσεις το επομενο δημιουργημα;

:dance3::dance3::dance3::dance3:

Link to comment
Share on other sites

Ιδεα για αυριο:

κατσικακι 1,5 κιλο κομμενο σε μετριου μεγεθους κομματια

κρεμμυδια ξερα 3 χλωρα 2

καροτα 2

μανιταρια 2-3 μετριου μεγεθους, κομμενα σε μεγαλα κομματια

πιπεριες πρασινες 2 κομμενες σε μετριο μεγεθος

σελινο μια γερη χουφτα

σκορδο 2 σκελιδες

μαιντανο μια χουφτα

πιπερι-αλατι θαλασσινο χοντρο-κυμινο-καρυ-κανελα-δεντρολιβανο οσο θελετε απο αυτα.

οινος λευκος ξηρος ή με φρουτωδη γευση 100 ml

ελαιολαδο

λαδοκολλα

Βαζουμε το κατσικακι με ολα τα παραπανω μεσα στη λαδοκολλα την οποια τη κλεινουμε στο πανω μερος ή τη δενουμε με κατι να μην φευγουν οι ατμοι. Σιγανη φωτια και εντος γαστρας για κανα 3ωρο.

Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι και σαλατα εποχης.

Καλη ορεξη σε ολους και καλη επιτυχια για οσους το δοκιμασουν.

ΥΓ: Οσοι το δοκιμασουν και μπορουν, ας βαλουν καμια φωτο να δουμε πως βγηκε ή ας γραψουν σχολια των οσων το γευτηκαν.

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
Link to comment
Share on other sites

Πουγκάκια (λαδόκολλα, μπορείτε και ζύμη αν προλαβαίνετε) με:

-φιλέτο κοτόπουλο

-πατάτα

-καρότο

-μανιτάρι

-κρεμμύδι

-πράσο

-ντομάτα

-τυρί (εδώ Λαδοτύρι Μυτιλήνης)

-αλατοπίπερο και καρυκεύματα της αρεσκείας σας, του πάει πολτός σκόρδου ή/και κάρι

Jnj4L.jpg

Not pictured:

Ένα σκέτο ανοιγμένο φιλέτο κοτόπουλου ίσα-ίσα γυαλισμένο με ελαιόλαδο σε στεγνό τηγάνι με αλατοπίπερο και κάρι. Ελάχιστο μπαλσάμικο στα λίγα υπολείμματα στο τηγάνι μετά το ψήσιμο και μόλις ξεκολλήσουν και δέσουν, κατευθείαν πάνω στο φιλέτο.

Πραγματικά θαυμάζω την υπομονή και την αποφασιστικότητα όσων παίρνουν φωτογραφίες και απο την παρασκευή. Εγώ απλά ξερογλείφομαι και ακονίζω μαχαιροπήρουνα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.