Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Λατρεύω γίγαντες. Λουκάνικα και πιπεριές; Δεν το έχω δει ποτέ...

Έτσι περίπου φτιάχνει και η μητέρα μου..απλά βάζει λιγότερα λουκάνικα μέσα, γιατί μετά "τρίζει" το σπίτι από τα θεμέλια...

Και πιπερίτσα.. και κρεμυδάκι ... κομπλαδούρα όλα ...πολύ ωραίο αλλά βαρύ.

Καλημέρα σε όλους και χρονια πολλά στους Νίκους και τις Νικολέτες!

Πρωινός πρωινός ειπα να ριξω καμια καλη ιδεα για πλούσια γευση και καλές "βούτες"!

Γίγαντες το όνομα Λουκάνικα το επιθετο!

Η βάση της "κατασκευής" γνωστή , όπως κάνουμε τους γίγαντες πλακι στο φούρνο.

{Ξεκιναμε απο κατσαρολα , μυρωδικά κλπ και περιπου στη μεση τα μετακομιζουμε στο φουρνο όπου και προσθετουμε πιπεριές πολύχρωμες και λουκάνικα παραδοσιακά κατα την αρέσκιά μας}

Το αποτέλεσμα με πολλές φωτο και λίγα λόγια, που άλλωστε γι' αυτο το φαγητό απλά περιτεύουν!!!

DSCN6392.jpg

Άντε και καλή μας όρεξη!!!

Α απαραίτητο:

Μπόλικο και καλό ψωμί.

Καλές "Βουτιές"!!!

E ρε μαστορα αδικεις τον εαυτο σου τωρα

βαλε μια μικρη μεριδα σε ενα λευκο πιατακι μεζε,

κοψε ενα κομματι φετα διπλα μαζι με μια φετα φρεσκο ψωμακι

γεμισε κι ενα ταβερνιαρικο ποτηρακι κοκκινο κρασι

και βγαλε μια φωτο της προκοπης χωρις τοσο κιτρινο

να ευχαριστηθουν και τα ματια,οχι τιποτα αλλο...

(και στειλε και μια μεριδα μελωμενους γιγαντες αλλα σηφαλκο κατα Καλλιθεα μερια

πριν παραγγειλω κεσεδακι απο τον Μπαρμπα Δημο :hehe: )

[MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION]

Να πω ότι εχεις άδικο...δε θα το πω!

Γιώργο τι να σου πω, λιγο το οτι μ' αρεσει πολύ,

λίγο το οτι ειχα δει μελαχροινούς αγγέλους απο τη πεινα,

όταν ειδα πως ειχαν βγει οι φωτο, ηταν πλεον ποοολύ αργά!!!!:slap:

Όσο για το "στησιμο" του σκηνικού, mea culpa !

Επιφυλάσσομαι για την επομενη φορά!!!

Μέχρι τοτε, να 'μαστε καλά δοκιμάστε το με χωριάτικα λουκάνικα

(αυτα που ειναι εδω ειναι Μεσσηνιας με πράσο....κολαση!!!!)

Και η αναλογια τελικά για να φτουρησει το λουκάνικο, ειναι μισο κιλό γιγαντες

και 800+ γραμμαρια λουκάνικα.

Άντε και σε άλλα με υγεία!!!!

:thank_you2::thank_you2::thank_you2:

Λατρεύω γίγαντες. Λουκάνικα και πιπεριές; Δεν το έχω δει ποτέ...

Να σου πω, αυτο ειναι δύσκολο ακόμα και διπλα να εισαι,

αν δεν εχεις το πηρούνι ετοιμο...εχασες,

δεν προλαβαίνεις ουτε ναδεις πως εξαφανιζονται!!!

:hehe::hehe::hehe:

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]

Ο νέος οικοδομικός κανονισμός δεν εχει τυχαια τοσο αυστηρές απαιτήσεις!!!:whistling:whistling:whistling

no banana :p

βανίλια, καραμέλα, κομμάτια σοκολάτας και κάτι αρώματα ακόμα που βαριέμαι να πεταχτώ στο ζαχαροπλαστείο να ρωτήσω :p

[MENTION=14956]uNick[/MENTION] πολύχρονος ρε συ :)

Το γλυκό ασχολιάστο , παιζει σε αλλη κατηγοριά!!!!

Αλλα το avatar ειναι όολα τα λεφτά!!!!

Χρονια πολλά και καλές γιορτές!!!!!!

:clap::clap::clap:

Καλησπέρα σε όλους τους γαστρίμαργους της παρέας!

Σήμερα είχα ένα πολύ απλό και γενικά όχι και με τόσο πολους φανατικούς "θιασώτες", φαγητό.

Πράσινα φασολάκια κοκινιστά!

Μου αρέσουν , αλλά σήμερα συνοδευόντουσαν με ενα εξαιρετικό συμπλήρωμα που τα κάνει ακαταμάχητα!

"Δράκος" τηγανιτός!

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το πιάτο ειναι φασολάκια:

DSCN6423.jpg

Και ο συνοδός τους είναι μια έκπληξη που μου επιφύλασε η μια απο τις μαγείρισες του σπιτιού.

"Δράκος" κομένος σε κομματάκια και τηγανισμένος καλά σε μπόλικο ελαιόλαδο !

Ας δούμε όμως την φωλία του:

DSCN6442-1.jpg

Φαντάζομαι ότι μαντέψατε τι είναι, για όσους δεν τα κατάφεραν ας δούμε και το νύχι του,

κατά το "εκ του όνυχος τον λέοντα..."

DSCN6439-1.jpg

Ίσως και τη σάρκα του την ίδια;

DSCN6435-1.jpg

Πιπεριές καυτερές (οι περισότερες κόκκινες τσιλι και μερικές πράσινες Κρητικιές που έχουν... μια φλόγα μέσα τους!:whistling

Και μιας και υπήρχε ο φλογοβόλος σύντροφος, είπα να τον παντρέψω με λίγη φέτα!

Φέτα λιωμένη με το πηρούνι με μπόλικο λάδι από τις πιπεριές και αρκετές πιπεριές κομένες σε μικρότερα κομμάτια, και στην κορφή -οχι κανέλα- αλλα μια σαφής προειδοποίηση προς τους ανύποπτους συνοικούντες!

DSCN6431.jpg

Απαραίτητη παρέα σε όλα αυτά και λίγο βρεγμένο Κρητικό παξιμάδι με κριθάρι και σίκαλη!

Και τα ταπεινά μας φασολάκια μεταμορφώθηκαν σε ενα φαγητό "εμπειρία"!

DSCN6422-1.jpg

DSCN6426.jpg

DSCN6427-1.jpg

DSCN6428-1.jpg

DSCN6430.jpg

DSCN6433.jpg

Το μυστικό σε όλη αυτη την ιστορία είναι όπως καταλάβατε, ο "Δράκος" , ο οποίος οταν τηγανιστεί καλά , αφήνει πολλή απο την ανάσα του στο λάδι και η σάρκα του γίνεται τραγανή και εύγευστα φλογερή!

(Ξεμπουκώνουν όλα τα εξαρτήματα του αναπνευστικού και όχι μόνον:slap:)

Το δε λάδι του, όπου και να το βάλεις, δίνει ενα πλούσιο άρωμα και ανεβάζει στο κατακόρυφο τις γευστικές θερμοκρασίες!

Προσωπικά τον φυλάω σε βάζο μέσα στο ψυγείο, όπου φαντάζομαι -γιατί ποτέ δεν πρόλαβε να "μακροημερεύσει'" στο δικό μου- μπορει να διατηρηθεί για πολύ καιρό αναλοίωτος έτοιμος να σκορπίσει συγκινήσεις!:rolleyes:

Και μια κουβέντα προς όλους τους φίλους και τις φίλες που διστάζουν να μπουν στο κόσμο των "καυτερών", όταν το καυτερό έχει επιλεγεί σωστά στην έντασή του, η βασική αίσθηση που αφήνει δεν είναι το κάψιμο, αλλά το ότι δίνει μια απρόσμενη γευστική διάσταση στο φαγητό που συνοδεύει.

Γι αυτο το λόγο , μπορειτε με ασφάλεια και ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε λίγο "Δράκο" κι αν οχι αυτόν τον ίδιο, λίγο απο το "δρακόλαδο"!!!

Δυο σταγόνες, μπορεί σε έναν άμαθο ουρανίσκο , να ανοίξουν νέες "πόρτες" στην γευστική απόλαυση!

{Μια μικρή συμβουλή: Όταν τις τηγανίζετε καλό είναι να έχετε τον αποροφητήρα της κουζίνας στο φουλ και να μην σκύβετε πάνω απο το τηγάνι, διαφορετικά μπορεί να ανακαλύψετε ότι γίνατε "ερυθρόδερμος"!

Να είμαστε όλοι καλά και καλές δοκιμές!

Τολμήστε, δεν θα χάσετε!!

Καλές φλόγες Στέλιο :hehe:

Δε θα το τολμήσω όμως :innocent:

Μικρό κορίτσι έχουμε, δράκους έχουμε, μεχρι και "δρακόλαδο" διαθέτουμε, και επί πλεον, "παπού" με παραμυθια έχουμε!:happy2:

Η "συνταγή " ειναι τέλεια!

Που θα πάει, κάποια στιγμη, θα έρθει και η δική σου ώρα!!!!!:D:D:D

Σημερα μαγειρεψαμε-φαγαμε μαζι με εναν φιλο τα εξης:

Ροφο (1,5 κιλο περιπου χτυπημενος με ψαροντουφεκο απο τον φιλο)

Κρεμμυδια ξερα κομμενα στα 2 (6)

Πατατες σε κυβους (8)

Σελινο (μια γερη χουφτα)

2-3 λεμονια (αναλογα ποσο σας αρεσει το ξινο)

Θαλασσινο αλατι λιγο γιατι θα βγαλει και το ψαρι

Πιπερι

Μειγμα μπαχαρικων για ψαρι (1 κουταλακι του γλυκου)

Ελαιολαδο (5 κουταλιες της σουπας)

3 λιτρα νερο

Βαζουμε το ροφο μαζι με το νερο να βρασει για περιπου 30 λεπτα σε μετρια φωτια.

Βγαζουμε το ροφο και σουρωνουμε το νερο και μεσα σε αυτο βραζουμε τις πατατες-σελινο-κρεμμυδια και τα μπαχαρικα για 25 περιπου λεπτα (αναλογα με τη πατατα).

Βγαζουμε τη κατσαρολα πανω απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα το λαδι.

Καθαριζουμε το ροφο και ριχνουμε τα κομματια μεσα στη κατσαρολα και τα αφηνουμε για κανα 10λεπτο πριν σερβιρουμε.

Στιβουμε μεσα τα λεμονια και σερβιρουμε.

Οινος λευκος με φρουτωδη γευση ή καμια ρακη κτλπ...

Καλη ορεξη.

ΥΓ: Το μονο κακο με αυτο το φαγητο ειναι οτι ειναι για πολλες "βουτες"...οποτε προσοχη σε οσους τρωνε το φαγητο τους και ειναι λιγακι ευσωμοι...

τιναυταπουτρώτε ρε! Σε αυτή τη σελίδα μόνο δύο ποστ αξίζουν να παραμείνουν, της κάρμεν (άντε, μαζί με τις απαντήσεις) και το δικό μου. Όλα τα άλλα για BH είναι, αλλά έχετε χάρη που είμαι στις καλές μου :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.