Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Το μεσημέρι μετά από γεμιστά κλπ με έπιασε μία τάση για γλυκό και συγκεκριμένα γαλακτομπούρεκο.

Επειδή βαριόμουν να κάτσω να φτιάξω, είπα να πεταχτώ Κωνσταντινίδη να πάρω.

Ο τύπος έχει υπέροχα γλυκά, αλλά στο γαλακτομπούρεκο θα του βάλω 6,5/10.

Δεν είμαι γλυκατζου. Σπάνια τρώω γλυκά, αλλά όταν φάω έχω απαιτήσεις.

LEY4r.jpg

ANwRH.jpg

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Συμφωνω!

Το καλυτερο γαλακτομπούρεκο ειναι απο το "Κοσμικόν" στον Αγιο Νικολαο (ηλεκτρικος)

ιδιαιτερα οι παλιοι -αν το θυμουνται- ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, και τηρουμενων των αναλογιών εξακολουθει να ειναι!

Κοίτα oi αναλογίες ζάχαρης, σιροπιού κλπ ήταν καλές.

Αλλά αφού το κάνει που το κάνει ας ψήσει τουλάχιστον καλύτερα τη γέμιση (σιμιγδάλι ειδικά)

Την επόμενη φορά ούτε Κοσμικό πάω.

Απλά δε θα βαριέμαι :p

Επειδή είδα και συμφωνείτε με κοσμικό.

Μόλις γυρίσω απο Κρήτη (το επόμενο έτος πια) πόσοι είστε μέσα να κρατάω μία λαμαρίνα γαλακτομπούρεκο να δοκιμάσετε; :)

Οντως,παιζει καποιοι εδω μεσα να θελουν τη μια λαμαρινα για την παρτη τους!

Ονοματα δεν λεμε..

Μετά λίγου καιρού απουσίας επανέρχομαι με την ανάλυση ενός Σαλονικιότικου σάντουιτς πανσέτα:

Μήκος 25cm, (γιατί το μέγεθος μετράει)

iJoyd.jpg

Το σάντουιτς, αν και δε φαίνεται, περιέχει 2 πανσέτες σεβαστού μεγέθους. Διακρίνουμε ότι μάλιστα η έξω κείμενη πανσέτα έχει διπλώσει καθότι δεν χωράει εξ ολοκλήρου μέσα στο ψωμάκι.

dSKXJ.jpg

Η διαρρύθμιση δοκιμής είναι Πανσέτα-πίτα, πατάτα, κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι.

ixOBO.jpg

Τιμή: 2.50Ε

μιας και είμαι από θεσσαλονίκη θα ήθελα ινφο για εγκυκλοπεδικούς καθαρά λόγους :p

Πιροσκι με πατατα home made φυσικα.

Προχθες αγορασα και κατι λουκανικακια και λεγανε πιροσκι και ειπα

να δοκιμασω.Φυσικα εκεινα φυγανε πρωτα

post-3128-1416076828,2144_thumb.jpg

τορτελινια με τόνο καυτερές πιπεριές και σος από μαγιονέζα-κέτσαπ κ λίγο μουστάρδα!!!

φυσικά συνοδεύεται με greek-feta !!!!

post-6306-1416076832,6667_thumb.jpg

Επειδή είδα και συμφωνείτε με κοσμικό.

Μόλις γυρίσω απο Κρήτη (το επόμενο έτος πια) πόσοι είστε μέσα να κρατάω μία λαμαρίνα γαλακτομπούρεκο να δοκιμάσετε; :)

Μια και κάποιοι θα είναι ήδη Κρήτη, δε μας λες από που θα το πάρεις? :p

Το ζαχαροπλαστείο είναι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στα Ανώγεια (36km απο Ηράκλειο, ~57km από Ρέθυμνο).

Το γαλακτομπούρεκο έχει μία σταθερή γεύση, γιατί δε γίνεται με γάλατα σκόνης κλπ.

Παίρνει η γιαγιά το γάλα το πρωί, απο αίγες και πρόβατα και φτιάχνει λαμαρίνες!!!!

Είναι αρκετά γνωστό μαγαζί και συζητημένο κατά καιρός.

Η συνταγή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είναι αυτή εδώ

| mamakouzina.tv

Με λίγο google θα βρεις πολλά σχόλια κλπ

Στ' Ανώγεια και το Σκίνακα Δεκ 2011

Μετά λίγου καιρού απουσίας επανέρχομαι με την ανάλυση ενός Σαλονικιότικου σάντουιτς πανσέτα:

μα γιατί όλοι καταστρέφουν την δημιουργία τους με προτηγανισμένη πατάτα...

ολοκληρα αμυγδαλα καλο-καβουρδισμένα

ροδόνερο

βούτηρο σπιτικό (του θείου από το Μελιδόνι)

απο τα χεράκια της μάνας μου που έχει την ονομαστική της σήμερα.

Χρόνια πολλά μάνα, πάντα τέτοια.

Να χαίρεστε τις Κατερίνες σας όλοι !!!

sent from pad

post-4796-1416076833,0816_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.