Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Πρεπει να τονισουμε πως οτι τρωμε...ειμαστε.

Με βαση αυτο θα πρεπει να δουμε καποια θεματα:

Τι προελευση εχει το κρεας που μας εδωσε ο "φιλος" μας ο κρεοπωλης;

Τι εχουν ταισει το ζωο; Τι του εχουν δωσει (αντιβιωτικα κτλπ).

Του εχουν κανει αποσιδηρωση (στο μοσχαρι ειδικα για να γινει πιο μαλακο αλλα ετσι οχι μονο δεν εχει σιδηρο αλλα και οταν το τρως σου καταστρεφει και τον σιδηρο που εχεις λαβει απο αλλες πηγες);

Πολλα τα θεματα και πολλες οι παγιδες. Μιληστε με καποιον κτηνιατρο να σας πει τι γινεται...και παλι ισως σας πει τα μισα.

Ολα αυτα μπορει να τα καταλαβει καποιος μονο οταν φερει σε συγκριση 2 μεριδες κρεατος απο διαφορετικες πηγες. Η πρωτη απο το κρεοπωλειο και η δευτερη απο καποιο δικο του ανθρωπο σε κανα χωριο που δεν ειναι παραγωγικη μοναδα-εμποριο κτλπ.

Η μερα με τη νυχτα και στο χρωμα-υφη-μυρωδια, στο μαγειρεμα και σε πιθανον εργαστηριακο ελεγχο που μπορει ευκολα να κανει καποιος (εδω τοσα χρηματα εχουμε δωσει για hardware...λιγα ευρω για μια μελετη δεν θα μας βλαψει) για να μπορει πλεον να ξερει τι τρωει και αν αυτος ο γνωστος ειναι φιλος ή "φιλος".

Υπαρχουν δεκαδες μαγαζια με βιολογικα και καλα προιοντα στα οποια τα περισοτερα υπαρχει ανακριβεια και παραβασεις και σε αυτα που ειναι οντως βιολογικα ειναι πανακριβα.

Μονη λυση λοιπον για καποιον που ζει στη πολη να βρει εναν ανθρωπο σε καποιο χωριο και να εξετασει μια φορα ως δειγμα το κρεας που του εστειλε.

Υπαρχουν και μαγαζια στην Αθηνα που εχουν καθαρα ντοπια κρεατα αλλα θελει προσοχη και ερευνα.

Καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μιαααααα χαρα !

Ωραια πηγαινει και πουρες ανακατεμενος με λιγο σκορδο σε σκονη,

ή ακομα καλυτερα

βραζεις πρασσο το κοβεις σε μικρες ποσοτητες ,ριχνεις αρκετο τριμενο τυρι και τα λιωνεις ολα μαζι...

Link to comment
Share on other sites

Βεβαιως και κανει.

Το θεμα μας ειναι ομως να δοκιμασει καποιος και Ναξιωτη κοκορα να μας γραψει τις εντυπωσεις του.

Καθε μερος λογω του μικροκλιματος και διαφορας εδαφους κτλπ διαμορφωνει διαφορετικες γευσεις στα παντα. Λαχανικα-φρουτα-κρεατα-τυρια κτλπ.

Σε καμια περιπτωση δεν θελω να υποβιβασω τους κοκορες της Κρητης. Απλα τωρα εγραψα για Ναξο.

Καποια αλλη στιγμη μπορει να ασχοληθουμε και με χηνα απο την Αυστρια....κτλπ...δεν εχουμε περιορισμο ως προς τη προελευση.

Οποιος ενδιαφερεται δεχομαι παραγγελιες, ο πατερας της κοπελας μου εχει απ ολα εκτος απο μοσχαρια.

Για μοσχαρια Ναξου φερνει καθε Πεμπτη ο Κλουβατος στο Γαλατσι απο Κυνιδαρο Ναξου, οποτε αν πατε πχ μετα την Δευτερα πιθανον να ειναι κλειστα γιατι του εχουν τελειωσει.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

T-bone & jack daniel's sauce

δεν εχασες λεπτο βλεπω...

Αξιος!

οι φωτο σου κανανε τους σιελογονους αδενες μου να βαρανε υπερωριες

παρολο που ακομα δεν εχω χωνεψει τη μπριζολα που εφαγα πριν απο μιση ωρα...

ελα, πες την αληθεια, ηταν τοσο καλη με το λεμονακι και το καψαλισμενο λιπακι της

που μετα την πρωτη βουτα στη σως, σου φανηκε αταιριαστα γλυκια και ψευτικη κι εμεινε στο μπολακι της ή την εφαγες απο τυψεις...

Link to comment
Share on other sites

Δικια μου ειναι η σως.... αφου εψαξα ολα τα σουπερμαρκετ του γαλατσιου να μαζεψω τα υλικα, ψαχνοντας για μια σως που χρειζομουν, βρηκα ετοιμη και την jack daniels, αλλα ειχα παρει ηδη ολα τα υπολοιπα απο αλλο σουπερμαρκετ, οποτε δεν πηρα την ετοιμη που ειχε καπου 4.5€ στο βασιλοπουλο.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κ.σούπας κρεμμύδι αποξηραμένο

1 κ.σούπας ταμπάσκο

2 κ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1/4 φλ. whiskey Jack Daniel's

1/4 φλ. νερό

1 φλ. ζάχαρη μαύρη

2 κύβους βοδινό

2 κ.σ. worcestershire sauce

Πως το κάνουμε:

Βράζω όλα τα υλικά σε κατσαρόλα μικρή.

Χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω για 15'.

Σερβίρω με οποιοδήποτε BBQ κρέας ή με ψάρι σολομό.

[MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION]

Hταν η πιο μαλακη μοσχαρισια που εχω φαει ποτε, ακομα και απο γαλακτος που επαιρνα προ κρισης. Ηταν απιστευτη, αλλα δυο μπριζολες καπου 1.3κιλα πηγαν 16.5€. Τα αξιζαν ομως...

Οσο για την σως μου αρεσε, αλλα με μετρο, και οχι σε ολες τις μπουκιες. Δλδ εφαγα περιπου 1.5 κουταλακι του γλυκου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...

Θυμάστε τα νανού ντόνατς;

Πήγα σήμερα από εκεί (Αιγάλεω, Θηβών, απέναντι από τη στάση που κατέβαινα για να πάω στο ΤΕΙ Αθήνας) κατά τις 8 και 5. Είχε μια ουρά μέχρι το βιβλιοπωλείο! Περίπου 30 άτομα. Περιμέναμε κάνα 20λεπτο, σαν καλά παιδιά με την παρέα μου, μέχρι να έρθει η σειρά μας και πήραμε 3 μεγάλα ντόνατς ο καθένας. 1,80 Euro το άτομο δώσαμε.

Πήγαμε στο αυτοκίνητο και δοκιμάσαμε από ένα.

Ήταν πραγματικά πολύ καλά! Τα υπόλοιπα 2 τα έφαγα στο σπίτι, μετά από το βραδυνό. Πάρτε μια ιδέα:

003_1796.jpg

003_1794.jpg

003_1798.jpg

(Προσοχή στον χάρακα για την κλίμακα!!)

Ήταν και τα 3 με σοκολατένια γέμιση (Πραλίνα ήταν; Μερέντα; Κάτι τέτοιο.)

Σίγουρα θα ξαναπάω!

Σταύρο, άσε την ιδεολογία κατά μέρος και πήγαινε, κάνεις και ωραίες γνωριμίες στην ουρά, if you know what I mean...

Link to comment
Share on other sites

Την περασμενη βδομαδα θα πηγαινα να δουμε μπαλα σε ενα φιλο και πηγα και πηρα μισο κιλο γλυκα με αχνη ζαχαρη εξω και σοκολατα μεσα, μισο κιλο με κιμα και μισο κιλο με λουκανικο. 7.5€ και ειμασταν 5 ατομα και τα ριμαξαμε (μονο εγω εφαγα ενα απο το καθενα). Οι αλλοι τα ερτωγαν δυο-δυο.

Οτι πρεπει για τετοιες καταστασεις.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.