Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Ελα ψηφιστε και οι υπολοιποι...εχουμε εκλογες ! ! !

Αξιον προσοχης παντως ειναι το θεμα οτι εδω στο Λαμπη κανουμε εκλογες για τα γεμιστα και ειναι 100% αξιοπιστες και οταν κανουμε "εκλογες" για το μελλον μας ειναι 100% νοθευμενες-κατευθυνομενες.

Ιδεα:

Δεν βαζει ο admin υποψηφιοτητα για βουλευτης; Μονο τα μελη να τον ψηφισουμε...βγηκε ! ! !

Για σκεψου...ο Λαμπης κομμα και μετα απο λιγο κυβερνηση.

Οπτικες παντου...τρελες ταχυτητες...λαμπηδες σε καθε δημο...χαμος θα γινει...

Αγαπη+αστρολαβος υπουργειο γαστρονομιας:thank_you2:

Φαντασου κατασταση μεσα στο υπουργειο...μαγειρεματα-ψησιματα απο τους 2 υπουργους μας και ολοι εμεις υπαλληλοι του υπουργειου ως δοκιμαστες, beta tester κτλπ...

Καλα θα ηταν...

Το θεμα ομως με το κομμα παιζει...αν παρει χ ψηφους απο εδω μεσα αυτος που θα προταθει...βγαινει ανετα. Ψαξτε το να δειτε ποσους ψηφους χρειαζεται καποιος ως ανεξαρτητος.

Ο λαος...απαιτει...να μπει ο Λαμπης στη βουλη...:worship:

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι τωρα παντως ειμαστε αυτοδυναμοι οι ανευ κιμα. 51+ εχουμε.

Για να δουμε...θα ειναι βραδια θριλερ η εκλογικη βραδια...οπως λενε και τα γνωστα καλοπληρωμενα παπαγαλακια των μμε...

Link to comment
Share on other sites

Έχω ξεχάσει την γεύση των γεμιστών με κιμά αφού πάνε τουλάχιστον 15 χρόνια από την τελευταία μου εμπειρία, οπότε θα στηριχτώ περισσότερο στο συναίσθημα για να ψηφίσω.

Link to comment
Share on other sites

Oποιος εχει ψηφισει γεμιστα χωρις κιμα, πολυ απλα δεν εχει δοκιμασει γεμιστα με κιμα:mad:

Έχω φάει και τα δύο. Τα σωστά γεμιστά με μπόλικα αρωματικά και χωρίς κιμά δε συγκρίνονται... :yes2:

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω και εγώ μια ιστορία από εποχές παλιότερες, τότε που γείτονας έκοβε αγκουροσαλάτα και το καταλάβαινες 20 μέτρα πέρα, από τη μυρωδιά!

Από την εποχή που έκανε η μάνα μου το λάθος να βάλει στο ψυγείο κομένο πεπόνι και την άλλη μερα αναγκάστηκε να πετάξει ότι ήταν ξεσκέπαστο μέσα στο ψυγειο γιατί είχε πάρει μυρωδιά από το πεπόνι, και μετά έπλενε ξκαι ξανάπλενε το ψυγείο με απορυπαντικά και ξύδια , μπάς και ξεμυρίσει!

Τότε λοιπόν που λέτε, ο κόσμος δεν είχε το κρέας για καθημερινό, εντάξει δεν το έτρωγε μόνο χριστούγενα και πάσχα αλλά το έβαζε στο τραπέζι μια φορά την εβδομάδα.

Η έλειψη όμως δεν φαινόταν -γιατί στην ουσιά δεν υπάρχει έλειψη- υπήσχαν τόσα άλλα να φτιάξεις πεντανόστιμα, και όποιος απο τους νεώτερους φίλους θέλει να πεισθεί , ας βρεί στο χωριό του καμιά θειά να τοθ φτιάξει κολοκυθοκορφάδες όπως τις δτιάχνουν στην ορεινή πελλοπόνησο, θα του "φύγει η μαγκιά", δεν θα πιστέυει ότι το κολοξ=κύθι μπορεί να έχιε αυτή τη γεύση!!

Στο θέμα μας όμως, δεν αμφιβάλω ότι με τον κιά τα γεμιστά θα έχουν πιο έντονη γεύση, αλλά θα μυρίζουν κρεατίλα, και οι λεπτές μυρωδιε΄ς των επιμέρους λαχανικών θα ε΄χουν υποβαθμιστεί στο περιθώριο της γεύσης.

Αν όμως φτιάξεις την γέμιση παραδοσιακά, που σημαίνει ότι μέσα στο ρυζάκι θα ε΄χει προσθέσει τα μυρωδικά που πρέπει συν λίγο ψιλοκομένο εσωτερικ΄απ΄τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες που ε΄χεις γεμίσει, _αυτό με προσοχή όμως για να μην μυρίζουν όλα το ίδιο (είναι προτιμότερο να κρατήσεις το ψιλοκομένο εσωτερικό χωριστά , να γεμίσεις τις ντομάτες πρώτα, μετά τις πιπεριές , μετά να χωρίσεις την γέμιση στα δυο , στο ένα μισό να βάλεις το τρίμα από το κολοκύθι και να γεμισεις τα κολοκύθια και το άλλο μισό να τοανακατέψεις με το εσωτερικ΄από τις μελιτζάνες και να τις γεμίσεις).

Έτσι κάθε γεμιστό θα έχει την δική του ξεχωριστή γευση, κάθε μπουκιά θα είναι και μια άλλη ουσία.

Τώρα για να εκτιμίσετε αυτό που λέω χρειάζεται χωριάτικο λαχανικό, και όχι τα "βιομηχανοπιημένα που βρίσκουμε συνήθως στην Αθήνα, αλλά ακόμα και έτσι , χρησιμοποιώντας αυτό το φυσικό ενισχυτικό γεύσης που προανέφερα , δεν θα υπάρχει ανάγκη για κιμά για να προσθέσει γεύση.

Βεβαίως παραμένει το θέμα αυτού που λέι ότι εμένα μ' αρέσει η γεύση του κρέατος ακόμα και στα γεμιστά, εδώ ...περί ορέξεως......., αλλά ας δώσει και μια ευκαιρία στο απλό παραδοσιακό γεμιστό.

'Οταν έχει πρόσβαση σε μπαξέ, γεμίζεις τα πάντα:

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια , μελιτζάνες, πατάτες , αμπελόφυλα και ανθούς κολοκυθιάς που τους βάζεις σηνωτά ανάμεσα στα άλλα γεμιστά, ακόμα και κρεμύδι μπορείς να γεμίσεις.

Όταν λοιπόν ξεφύγεις απ΄το "κλασικό¨πιπεριά ντομάτα, ίσως ανοίξει μαι νέα γευστική πόρτα, αξίζει τον κόπο το κάθε φαγητο να έχει την δική του γεύση, αλοιώς το πράγμα γίνεται λιγότερο ποικίλο .

Π.χ. οι φακές γίνονται και με ζωμό από κόκαλα, ακόμα και με κοματάκια κρέας, αλλά είναι τότε φακές;

Δεν αξλιζει το κόπο να ψάξουε να βρούμε τις φακές εκείνες που εχουν γευση, παρά να στις στουμπώνουμε με Κνορ;

Για να μην παρεξηγηθώ, όλοι ξέρετε τις προτιμήσεις που έχω στους πειραματισμούς με το φαγητό και φυσικά μ' αρέσει το γεμιστό και με τον κιμά, αλλά από εκεί μέχρι να λέμε ότι γεμιστό χωρίς κιμά , δεν είναι γεμιστό αλλά ...."ψεύτικο" , είναι ποοολύ μεγάλη η απόσταση, και το μόνο που δείχνει είναι ότι ο ισχυριζόμενος αυτό , απλά δεν είχε την ευκαιρία να συναντήσει στου "πηρουνιού το δρόμο" το άξιο λόγου γεμιστό!!!

Μπορέι να μην συμφωνήσετε μαζί μου, εγώ άλλωστε όταν μιλάω για γεμιστά πάντα έρχεται στην σκέψη μου -και όχι μόνον- μια άλλη εποχή και όλα έχουν την αχλύ και την γοητεία των ευχάριστων αναμνήσεων, έτσι μπορεί να είμαι εξαιρετικα΄προκατειλημένος, αλλά παρ' όλα αυτά επιμένω:

Δώστε μια ευκαιρία στο απλό αλλά περιποιημένο φαγητό, δώστε μια ευκαιρία στο παραδοσιακό καθημερινό φαϊ, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα.

Αντιλαμβάνομαι- ιδιαίτερα εδώ μέσα- ότι πολύ πιθανά φέρνω ακόμα μια κουκουβάγια στην Αθήνα, αλλά

συμπαθάτε με , τα είπα και ξαλάφρωσα!:)

Υ.Γ. κάντε ότι δεν βλέπετα τα τυπογρφικά λάθη μου, ή διασκεδάστε μαζί τους, έγραφα χωρίς να βλέπεπω στην οθόνη!

Link to comment
Share on other sites

σημερα ηταν τα γενεθλια μου.. :D και η μανουλα μου, μου εφτιαξε τουρτιτσα...

απιστευτη γευση... :drool:

http://i.imgur.com/BsdFI.jpg

BsdFIl.jpg

http://i.imgur.com/HNpPp.jpg

HNpPpl.jpg

Έγινε επεξεργασία από uNick
Link to comment
Share on other sites

είναι προτιμότερο να κρατήσεις το ψιλοκομένο εσωτερικό χωριστά , να γεμίσεις τις ντομάτες πρώτα, μετά τις πιπεριές , μετά να χωρίσεις την γέμιση στα δυο , στο ένα μισό να βάλεις το τρίμα από το κολοκύθι και να γεμισεις τα κολοκύθια και το άλλο μισό να τοανακατέψεις με το εσωτερικ΄από τις μελιτζάνες και να τις γεμίσεις).

Έτσι κάθε γεμιστό θα έχει την δική του ξεχωριστή γευση, κάθε μπουκιά θα είναι και μια άλλη ουσία.

Πολύ καλή ίδέα! Θα την προτείνω άμεσα στη μαγείρισσα!

@uNick

Τί ωραία και πολύχρομη τούρτα είναι αυτή!!

Νyan τούρτα

nyan-cat.png

Link to comment
Share on other sites

Ουέ!!!! υμείς αμετανόητοι !!

Εμάλιασε η γλώσσα μου αλλά φευ στο βρόντο πήγανε όλα!!!

Βρε σεις δώστε μια ευκαιρία!

Κι εγώ τα ραδίκια πολύ αγάπησα και πιο πολύ αυτά με τα τέσσερα πόδια και το κουδουνάκι, αλλά, τα γεμιστά μου δεν θέλω να μουγκανίζουν! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

oops. Ψήφισα λάθος. Χωρίς κιμά ήθελα να ψηφίσω. Προτιμώ χωρίς που είναι εξίσου νόστιμα και ο κιμάς να μείνει για άλλα πράγματα (μπιφτέκια, μακαρόνια, παστίτσιο, κτλ)

Link to comment
Share on other sites

εγώ ψήφισα γεμιστά ναναι και με κιμά και χωρίς....Το καλύτερο φαγητό που έχω φάει και θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια ήταν στο χωριό (ορεινή αρκαδία) τα γεμιστά της θείας μου ψημένα σε ξυλόφουρνο.....σχεδόν 25 χρόνια μετά δεν το εχω ξαναφάει κα αυτό ήταν και είναι το μέτρο σύγκρισή μου....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.