Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

κατι μικρο για βραδυ... αμφιβαλλω αν μπορειτε να βρειτε τι εχει μεσα :p

GyHzHl.jpg

στα αριστερα βλεπουμε μια υπερπαραγωγη με στηθος κοτοπουλου/γαλοπουλας, ντοματα, προσουτο/χαμον, τυρι (πιθανοτατα ανοικτοχρωμο χαμηλων λιπαρων σε φετες για τοστ)

στα δεξια πλην της ντοματας και ιδιου με πριν τυριου, πρεπει να εχουμε και ειτε περισσευμα απο χοιρινο μπριζολακι ή κοτοκροκετα (ειναι πολυ fixed το σχημα για σνιτσελ) μαζι με καποιο αγνωστου ταυτοτητας πρασινο φυλλωδες λαχανικο στο βαθος

και στις δυο περιπτωσεις το κελυφος αποτελειται απο λευκο σταρενιο ψωμι με σουσαμι

το ρεψιμο που ολοκληρωσε την καταναλωση των δυο εικονιζομενων σαντουιτς διηρκεσε κατα πασα πιθανοτητα 2,3 δευτερα με μικρης διαρκειας επαναληπτικες ριπες

και αυριο το πρωι λογικα θα ξερουμε περισσοτερα για το ειδος και το βαρος των αποβλητων που προεκυψαν.

ευχαριστουμε που μας παρακολουθησατε

Απο το λαμπης τσανελε, καλο σας βραδυ.

Link to comment
Share on other sites

χααχχαχαχα δεν λεω για το ψωμι :p

λοιπον το ενα εχει μπριζόλα χοιρινή και το αλλο σνίτσελ χοιρινό

και μετα και τα δυο μεσα εχουν τυρι ντοματα και χαμον :D (jamon)

damn you απαντησες οσο εγραφα! :rant:

Link to comment
Share on other sites

στα αριστερα βλεπουμε μια υπερπαραγωγη με στηθος κοτοπουλου/γαλοπουλας, ντοματα, προσουτο/χαμον, τυρι (πιθανοτατα ανοικτοχρωμο χαμηλων λιπαρων σε φετες για τοστ)

στα δεξια πλην της ντοματας και ιδιου με πριν τυριου, πρεπει να εχουμε και ειτε περισσευμα απο χοιρινο μπριζολακι ή κοτοκροκετα (ειναι πολυ fixed το σχημα για σνιτσελ ειναι κομμενο με μαχαιρι απλα :p) μαζι με καποιο αγνωστου ταυτοτητας πρασινο φυλλωδες λαχανικο στο βαθος

και στις δυο περιπτωσεις το κελυφος αποτελειται απο λευκο σταρενιο ψωμι με σουσαμι

το ρεψιμο που ολοκληρωσε την καταναλωση των δυο εικονιζομενων σαντουιτς διηρκεσε κατα πασα πιθανοτητα 2,3 δευτερα με μικρης διαρκειας επαναληπτικες ριπες

και αυριο το πρωι λογικα θα ξερουμε περισσοτερα για το ειδος και το βαρος των αποβλητων που προεκυψαν.

ευχαριστουμε που μας παρακολουθησατε

Απο το λαμπης τσανελε, καλο σας βραδυ.

ολα σωστα..... μα ολα... εκτος βεβαια που λες οτι ολοκληρωσα την καταναλωση των δυο εικονιζομενων... το ενα ακομα το κοιταω.... προσπαθω να βρω κουραγιο να το αποτελειωσω... :p

Link to comment
Share on other sites

To ίδιο έκανα και εγώ σήμερα το βράδυ. Η διαφορά μας; Το έκανα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ίχνος λαδιού. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό και γλιτώνεις τη τηγανίλα και το καθάρισμα της κουζίνας μετά.

Link to comment
Share on other sites

Ταψί πρέπει να είναι Astro οχι τηγάνι.

Βέβαια στη μοσχαρίσια είμαι της άποψης δυνατή φωτιά και ένα γύρισμα στα κάρβουνα ή σε τηγάνι σχάρα να κρατήσει τα υγρά της (ναι με αιματάκι απο μέσα :p)

Link to comment
Share on other sites

Μολονότι στην επαγκελματική μαγειρική ο χρόνος εκτέλεσης είναι κεφαλαιώδους σημασίας, στη δικιά μας μαγειρική πρέπει να παίζει μόνο καταληκτικό ρόλο _μη φάμε για μεσημέρι στις 6 το απόγευμα- μέχρι εκεί.

Γιατί οι ερασιτέχνες έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν την προετοιμασία, τουλάχιστον όσο και το μαγείρεμα, το ίδιο, έτσι τα στοιχοίματα για το χρόνο μόνο να αφαιρέσουν απόλαυση μπορούν!

Το ίδιο είναι να κόβεις την ντοματούλα με την ησυχία σου παρατηρώντας την υφύ της σάρκας της καθώς "υποτάσεται" στο μαχαίρι, αναδύοντας χυμούς κι αρώματα, να τσιμπάς και μια φετούλα και να την απολαμβάνεις καθώς συνεχίζεις την προετοιμασία, και το ίδιο είναι να κόψεις την ντομάτα σε 6, 23 sec;;;;!!!!!!

Το ξέρω ότι κάποιες φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να αποτυπώσουμε με κάποιο τρόπο την ευκολία προετοιμασίας ενός όμορφου φαγητού, έτσι ώστε να δώσουμε ένα μέτρο της δυσκολίας του , για να το αποτολμήσουν και άλλοι, και να τους προσκαλέσουμε έτσι σε άλλες απολαύσεις που τελικά δεν είναι κόπος.

ΚΑι αυτός είναι και ο λόγος που "συγχωρώ" την σεφ μας, αυτό και η συνέχεια της κουβέντας για την σύγκριση του στήνω / μαγειρέυω :T:

Προσωπικά όμως είμαι πλήρης και χωρίς το χρόνο, κάπου με αγχώνει, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι πρέπει να κόψω το κρεμύδι με ένα μόνο τρόπο για να γίνει γρήγορα.

Εγώ το κόβω με τουλάχιστον τρείς- τέσσερεις τρόπους για να δέσει η γεύση σωστά η γεύση στο φαΐ πρέπει να υπάρχει και η σωστή "κρεμυδομετρία" !!:slap:!!!

Υ.Γ. Αγάπη μη μ' ακούς, απλά "γκρινιάζω" και βρήκα την ευκαιρία από τη χρονομέτρησή σου να θίξω ένα θέμα που προσωπικά το θεωρώ σημαντικό: Οταν ο μάγειράς απολαμβάνει το έργο του, οι συνδαιτημόνες είναι ευτυχείς ...και για το μαγειρα!!!!

:thank_you2::thank_you2::thank_you2::thank_you2::thank_you2:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION]

Σωστό αυτό που λές, αλλά το λαδομπούκι που θα το βουτήξω καλέ μου άνθρωπε;;;

(Όπως κατάλαβες τα πιάτα τα πλένει άλλος!!!!)

[MENTION=12156]Lakisss[/MENTION]

Νίκο δοκιμάζεις να βάλεις και λίγο κρασί μέσα;

Θα σου δώσει μια σχετικά δεμένη σάλτσα που θα είναι μπουκιά και συχώριο!

[MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]

Αυτή η παράλειψη να μην επαναληφθεί παρακαλώ, έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο "φάτε μάτια ψάρια" κοινό σου!!:slap:

Λαιμός και πάλι λαιμός και άμα ψήσεις το χασάπη να "χαλάσει κανά 2-3 λαιμούς για να σου δώσει μόνο τις μπριτζόμες που εχουν εκείνη την μαγική αναλογία λίπους και κρέατος, τότε είναι πραγματικά αξέχαστο!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η παράλειψη να μην επαναληφθεί παρακαλώ, έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στο "φάτε μάτια ψάρια" κοινό σου!!:slap:

Εχεις ένα δίκιο. Πάρε δύο πρόχειρες :p

KilLk.jpg

aAQPz.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.