Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
αν και μπροστα στα σουτζουκακια δεν πιανουν μια

ας δουμε και μια γρηγορη εκτελεση σπιτικων hot dog....

ψηνουμε στους 200 τα προψημενα μπαγκετακια και τα λουκανικα

(franks στην προκειμενη περιπτωση για ελαφρυ αποτελεσμα)

hotdogs2.jpg

σωταρουμε τα κρεμμυδακια να καραμελωσουν

κι αφηνουμε να σιγοβρασουν με ketchup , bbq, αλατι, παπρικα, πιπερι, ζαχαρη και νερακι

hotdogs1.jpg

Λουυυυυυκανικα

(αποσυρουμε οταν ροδισουν κι αρχισουν να σκιζονται)

hotdogs3.jpg

ομοιως και τα ψωμακια μας (με τη χατζαρα ακονισμενη να παραμονευει)

hotdogs4.jpg

στρωνουμε το κρεμμυδακι κι απο πανω προαιρετικα λιγο cheddar...

hotdogs5.jpg

λουκανικα, moar ketchup και μουσταρδσ κατα βουληση...

(ειπαμε να γλυστραει αλλα οχι να κολυμπαει)

hotdogs6.jpg

καπακωνουμε...

hotdogs8.jpg

και καλη μας ορεξη

hotdogs9.jpg

Βγάλε μια μέρα photos την κουζίνα σου

Link to comment
Share on other sites

Ρε Γιωργο τι μας κανεις βραδυατικα.... τι θα κανω μονο με γαλοπουλα κ τυρι;

ζαμπονοτυροφλογερες!

κοβεις το τυρακι λωριδες και τις στιβαζεις σε ενα μπαστουνακι

το οποιο τυλιγεις με τη φετα ζαμπον/γαλοπουλας (καρφωσε και καμια οδοντογλυφιδα να μην ξετυλιξει)

αλευρωνεις ή κουρκουτιαζεις και τηγανιζεις μπλουμ.

(προαιρετικα στις δυο ακρες βαζεις καμια τζιβανα απο πιπερια για να μην τρεξει ολο το τυρι απ'εξω κατα το τηγανισμα)

σερβιρεις με παπρικα και λεμονακι :drool:

@Κοπρίτης

Γιατρέ ο Οψιδιανός έχει διαρροή. Ε ε ε ε διαρροές:-O. Να περάσω μία βόλτα να τον δεις απο κοντά; :drool:

αστα σαπια εσυ! Μια χαρα ειναι το scorpidian...

θα κερασω hotdog ή αλλο εδεσμα της επιλογης σου

μολις μου ερθεις με τη "βοσκη" ανα χειρας!;)

Βγάλε μια μέρα photos την κουζίνα σου

ναι καλα....

για να με εκβιαζεις μετα οπως τον Τσοζενα?

δε σφαξανε!:p

Link to comment
Share on other sites

Σκ@σε ρε!

XD

όχι πέρα από την πλακα δεν θα χρησιμοποιήσω τις photos για το οποιοδήποτε τρολαρισμα σου με πίνει κόκκινη κάρτα

how about that? XD

Κι αν αρνηθούν να στη ρίξουν οι mods; :p

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση προς ολα τα μελη:

Εχει φαει καποιος απο εσας ψαρι κεφαλοπουλο;

Εντυπωσεις;

Σας κανω αυτη την ερωτηση γιατι με "ψηνει" ενας φιλος να ξεκινησουμε το ψαρεμα του εν λογω ψαριου αλλα εγω δεν εχω ξαναφαει ποτε

και δεν γνωριζω τι γευση εχει κτλπ.

Μεσα σε αυτο το τοπικ υπαρχουν πολλοι καλοφαγαδες και γνωστες του καλου φαγητου γενικα με αρκετη εμπειρια, οποτε θεωρησα οτι ειναι σωστο να ρωτησω πρωτα εδω και μετα οπουδηποτε αλλου.

Link to comment
Share on other sites

Το κεφαλόπουλο δεν είναι από τα πιο καθαρά ψάρια καθώς συχνάζει σε "βρώμικα" νερά.

Ψαρεύαμε παλιά με τον παππού μου και βγάζαμε συχνά. Από γεύση δε συγκρίνονται με τσιπούρες ή μουρμούρες, αλλά τρώγονται μια χαρά και τηγανιτά και φούρνο.

btw Γιατί αποκλειστικά κέφαλους;

Ότι άλλο βγάζετε θα το ρίχνετε μέσα; :p

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση προς ολα τα μελη:

Εχει φαει καποιος απο εσας ψαρι κεφαλοπουλο;

Εντυπωσεις;

Σας κανω αυτη την ερωτηση γιατι με "ψηνει" ενας φιλος να ξεκινησουμε το ψαρεμα του εν λογω ψαριου αλλα εγω δεν εχω ξαναφαει ποτε

και δεν γνωριζω τι γευση εχει κτλπ.

Μεσα σε αυτο το τοπικ υπαρχουν πολλοι καλοφαγαδες και γνωστες του καλου φαγητου γενικα με αρκετη εμπειρια, οποτε θεωρησα οτι ειναι σωστο να ρωτησω πρωτα εδω και μετα οπουδηποτε αλλου.

Τα άγρια κεφαλόπουλα που ψαρεύονται σε καθαρά νερά είναι νόστιμα ψάρια. Για μένα είναι νοστιμότερα από την καλλιεργημένη τσιπούρα και συγκρίνονται με το λαβράκι, αν και ανάλογα με τα γούστα δεν έχουν την ίδια ευελιξία στο μαγείρεμα. Θέλει προσοχή να αφαιρέσεις επιμελώς τα σκληρά λέπια τους και την κοιλιά, που μυρίζει λίγο περισσότερο από ότι σε άλλα ψάρια. Το γνωστό κόλπο με τη φέτα λεμόνι πιάνει και εδώ, αν τα κάνεις ψητά. Πάντως, κάνουν και νόστιμη σούπα.

Έχε υπόψη ότι κεφαλόπουλα μαζεύονται σε ψαρότοπους με μεγάλους λάβρακες, υποθέτω γιατί ψάχνουν και πιπιλάνε τα υπολείμματα από το κυνήγι. Αλήθεια, πώς λογαριάζετε να ψαρέψετε; Ψαροτούφεκο ή επιφάνεια;

Link to comment
Share on other sites

Και αλάτι και 12 ώρες ξύδι; Περί ορέξεως, βέβαια, αλλά εγώ προτιμώ γύρω στις 6 ώρες στο ξύδι, για να κρατιέται πιο σφιχτή η σάρκα. Και για πιο θαλασσινή γεύση, προσπερνάς το αλάτι, οπότε τα ψαράκια κρατάνε τους χυμούς τους. Απλά έτσι δεν συντηρούνται για πάνω από 3-4 μέρες.

Αλήθεια, πόσο κρατάνε με τη δική σου παρασκευή;

Με αυτόν τον τρόπο σχεδόν 3 βδομάδες

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση προς ολα τα μελη:

Εχει φαει καποιος απο εσας ψαρι κεφαλοπουλο;

Εντυπωσεις;

Σας κανω αυτη την ερωτηση γιατι με "ψηνει" ενας φιλος να ξεκινησουμε το ψαρεμα του εν λογω ψαριου αλλα εγω δεν εχω ξαναφαει ποτε

και δεν γνωριζω τι γευση εχει κτλπ.

Μεσα σε αυτο το τοπικ υπαρχουν πολλοι καλοφαγαδες και γνωστες του καλου φαγητου γενικα με αρκετη εμπειρια, οποτε θεωρησα οτι ειναι σωστο να ρωτησω πρωτα εδω και μετα οπουδηποτε αλλου.

Καλημέρα κεφαλοκυνηγέ!!!

Λοιπόν μην ακούς "παραμύθια", ότι ψάρι και να φας που έχει βοσκήσει σε μολυσμένα νερά , είναι μολυσμένο (άμεσα ή έμμεσα), απλά στον κέφαλο θα το καταλάβεις πιο εύκολα και δεν θα τον φάς!!

Ξεκινάμε λοιπόν από τα νερά, καθαρά (παραλίες , γραφικά λιμανάκια, εκβολές ποταμών, κλπ, δηλ μην πάς στον Πειραιά να ψαρέψεις), αλλά φαντάζομαι ο φίλος σου που σε ψήνει να ασχοληθήτε κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Αλλά να συμβάλω και εγώ λίγο:

Ψάρεμα επιφανείας από ακτή με καλάμια και μηχανάκια, ή με "ρόδες" και πεταχτάρια, περίπου το ίδιο είναι με τα καλάμια να υπερτερούν.

Ψάρεμα διασκεδαστικό και με συνεχή οπτική "ανάδραση" (βλέπεις τα ψάρια που πάνε και τρώνε).

Μέθοδος, συνήθως πολυάγκιστρο και για τους περιπετειώδεις με σαρδέλα πατωτά ή και στα μισόνερα σε όχι βαθειά κομμάτια.

Η σύληψη του ψαριού επισοδειακή, το παλεύει και ξέρει καλά τι κάνει, γιατί το ψάρι τσιμπολογάει και συνήθως πιάνεται "ξώφαλτσα" οπότε τραβώντας αν δεν κάνεις τους χειρισμούς που πρέπει , σχίζεται το χείλος του και μην το είδατε, και αυτό και το υπόλοιπο κοπάδι!!!

Πολλλές φορές τα μικρά -πάνω στο χαμό που γίνεται - πιάνονται στο πολυάγκιστρο απ' όπουδήποτε, τα μεγάλα πιάνονται συνήθως από το στόμα.

Όταν το πιάσεις το διατηρείς σε δυχτιωτό καλάθι στη θάλασσα, και αν εχεις χρόνο το καθαρίζεις _έντερα σε αυτήν- αλλά όχι εκεί που ψαρεύεις.

Η γεύση του είναι γλυκειά, το κρέας του πολύ μαλακό και λευκό, τα μικρά τηγανιτά είναι πολύ νόστιμα και χωρίς πολλά κόκαλα.

Τα καλά όμως είναι τα μεγαλούτσικα (από 300 γρ και πάνω) τα οποία μπορούν να γίνουν στο φούρνο, η στη σκαρα.

Τα μεγαλύτερα (γιατί άμα πετύχεις μεγάλο μπορεί να είναι τερατάκι -"μπάφα")σίγουρα στο φούρνο.

Τρόπος μαγειρέματος, ότι σου τραβάει η όρεξη, δεν είναι κατώτερο από τα άλλα ψάρια, αλλά για το συγκεκριμένο ψάρι, ένα είναι το μαγείρεμα που το αναδεικνύει και σε κάνει και λές "Τι έχανα τόσο καιρό!!!"

Κέφαλοι "στιφάδο" με σταφίδες!

Στο φούρνο με αλατοπίπερο λαδάκι κρεμύδια πολλά, κομμένα σε ροδέλες και μια χούφτα σταφίδες -άμα βρείς μαύρες χωρίς κουκούτσι είναι τέλειες, αν όχι και σουλτανίνα μας κάνει μια χαρά- (άμα θες και λίγο ντοματούλα δεν κάνει κακό), λίγο μαιντανό στο τελείωμα. (Κάποιοι βάζουν και ένα δυο φύλα δάφνη)

Το ψάρι ψήνεται και μελώνει, είναι απο φυσικού του γλυκό και η σταφίδα το αναδυκνείει ακόμα περισότερο αυτό, με έναν ιδαίτερο τρόπο που κάνει το φαγητό απίστευτα νόστιμο.

Πρόσεξε τα κρεμύδια στο ψήσιμο να έρχονται στην επιφάνεια για να "καραμελώσουν" και αυτά !

Και καλό είναι να μην έχει πολλά νερά, είναι προτιμότερο να συμπληρώσεις στο ψήσιμο λίγο ζεστό νερό παρά να σου βγεί "σούπα", είναι σημαντικό η σάλτσα να είναι δεμένη και όχι νερομπούλα!

Μετά το ψήσιμο, το αφήνεις να καταστέσει για λίγη ώρα και μετά:

Δροσερό κρασάκι σαλάτα και καλή διασκέδαση!!!!

Δοκίμασέ το και από εκεί και περα οι πειραματισμοί είναι αρκετοί:

Μπορείς να ρίξεις και λίγο μπαχάρι, και -προσωπικά- μ' αρέσει να το κάνω λιγο πιο επιθετικό -στο πιάτο μου- με κανα΄δυο σταγόνες ταμπάσκο.

Άντε καλή χώνεψη!!!:dance3:

Link to comment
Share on other sites

Κεφαλόπουλα πάντα με δόλωμα ψωμοτύρι ( από τον Βενέτη το ψωμί πάντα, δεν τρώνε ότι κι ότι :D ).

Με καλάμι από ακτή πάντως το επιφανειακό ψάρεμα, ιδιαίτερα για κεφαλόπουλα το βρίσκω βαρετό.

Καλύτερα να κυνηγούσατε τίποτα τσιπούρες, μαγιάτικα, πέρκες, σαφρίδια ( το πολύ να βρεθεί και κανάς κοκοβιός σε κανά αγκίστρι :p )

Αν υπάρχει βάρκα, πιο καλά μέσα στα ανοιχτά για συρτή που πιάνεις πιο μαχητικά ψάρια κυνηγούς.

Link to comment
Share on other sites

μολις εφαγα το πιο νοστιμο burger.

μπιφτεκι,μπεικον,πατατα,ντοματα,τυρι,κετσαπ,μπυσταρδα..(αν με παρει χαμπαρι η μανα μ την εβαψα νηστευουν σημερα...)η φαση ειναι οτι ο τυπος το εφτιαξε εκεινη την ωρα και το εψησε απο ωμο.

pics later

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.