Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Ο [MENTION=9359]performer[/MENTION] φταίει, με παραπλάνησε. Για πήδημα ξεκινήσαμε :p. Έχει ένα X-Trail απ' έξω αλλά δε νομίζω να τον συμφέρει να έρθει Καλαμάτα :rofl:

Πήραμε και καρμπονάρα φούρνου.. αλλά δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί :jump1:

Για ΤΙ ξεκινήσατε?

ασχετε

Το Πήδημα είναι ένα χωριό του νομού Μεσσηνίας. Ανήκει στο δήμο Αρφαρών και απέχει 16 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα.

Το χωριό διαθέτει μεγάλο φυσικό πλούτο. Σε αυτό βρίσκονται πηγές Πηδήματος, που το νερό τους τροφοδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία. Το χωριό πήρε το όνομά του κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας μετά από ένα τραγικό γεγονός: Πάνω από το χωριό, στο σημείο που αναβλύζουν μέχρι σήμερα οι πήγες υψώνονται απότομα βράχια. Από εκεί προτίμησαν να πηδήξουν (εξ ου και "Πήδημα") νεαρά κορίτσια ώστε να γλιτώσουν από τους διώκτες τους Τούρκους.

Πήδημα Μεσσηνίας - Βικιπαίδεια

Καλά που μου τα εξηγήσατε και οι 2 αγάπες μου γιατί νόμιζα πως είχατε πάει να καρφωθείτε στο ύπαιθρο! :yes4:

Απο εχθες το ετοιμάζω. Γαύρος ξιδάτος παρακαλώ :dance3:

Φιλετάρισμα και στρώσιμο σε σουρωτήρι. Μπόλικο αλάτι απο πάνω και επαναλαμβάνουμε στρώσεις (γαύρος αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος ή το αλάτι :p). Αν υπάρχει χοντρό αλάτι ακόμα καλύτερα.

P4AAl.jpg

tdEy6.jpg

W2Fo5.jpg

Ξέπλυμα με ξύδάκι να φύγει το πολύ αλάτι και μετά μπλουμ σε ένα μπολ τίγκα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες.

s5bqh.jpg

Μετά το πέρας σουρωτήρι και σε άλλο μπολ βάζουμε λάδι και μυρωδικά. Τον τρώμε μετά απο μερικές ώρες να πάρει τα αρώματα

dPzkB.jpg

U0rtQ.jpg

tLvJG.jpg

rzAId.jpg

οχι γαυρο.... τωρα επιασες το ευαισθητο σημειο.... αουτς :p

δεν μπορεις να βγαζεις τουλαχιστον χαλια φωτογραφιες??? να λεμε οτι μπορει να μην ειναι τοσο καλο!!! για παρηγορια εστω.. Αϊ λαϊκ ιτ!!

Απο εχθες το ετοιμάζω. Γαύρος ξιδάτος παρακαλώ :dance3:

Φιλετάρισμα και στρώσιμο σε σουρωτήρι. Μπόλικο αλάτι απο πάνω και επαναλαμβάνουμε στρώσεις (γαύρος αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος ή το αλάτι :p). Αν υπάρχει χοντρό αλάτι ακόμα καλύτερα.

Ξέπλυμα με ξύδάκι να φύγει το πολύ αλάτι και μετά μπλουμ σε ένα μπολ τίγκα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες.

Μετά το πέρας σουρωτήρι και σε άλλο μπολ βάζουμε λάδι και μυρωδικά. Τον τρώμε μετά απο μερικές ώρες να πάρει τα αρώματα

Και αλάτι και 12 ώρες ξύδι; Περί ορέξεως, βέβαια, αλλά εγώ προτιμώ γύρω στις 6 ώρες στο ξύδι, για να κρατιέται πιο σφιχτή η σάρκα. Και για πιο θαλασσινή γεύση, προσπερνάς το αλάτι, οπότε τα ψαράκια κρατάνε τους χυμούς τους. Απλά έτσι δεν συντηρούνται για πάνω από 3-4 μέρες.

Αλήθεια, πόσο κρατάνε με τη δική σου παρασκευή;

Ζήτημα να βγάλει τη μέρα :hehe:

Και σκέφτηκα να το διευκρινίσω, για να αποφύγω το δούλεμα... αλλά έσβησα την παρένθεση. :laughing:

Μικρό το κακό. Την επόμενη φορά θα κάνω μια μικρή παρτίδα για τεστ γκρουπ και θα κρατήσω τους δικούς μου για κοντρόλ. Αλλά αφού το γυρίσαμε σε ψάρι, σκέφτομαι καμιά τσιπούρα φιλεταρισμένη με κρούστα από χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ποιος πάει για ψώνια τώρα.

Επι του σοβαρού 2 βδομάδες βγάζει άνετα μέσα στο λάδι.

Οσο για τα ψώνια αν πας να σου δώσω και τη λίστα μου :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.