Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Nαι αμέ. Θες να σου κρατήσω την επόμενη φορά;

Και σπόρια στέλνουν που βραστά με ξύδι είναι μπουκιά και συχώριο αλλά και πράσινες τρυφερές :jump1:

btw τώρα μόλις άρχισα γαύρο ξιδάτο :hehe:

Θα στο χρωστάω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]:

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, το καμένο είναι χάλια, το καλοψημένο όμως;;;;;;

Αυτό κατά την προσωπική μου άποψη δεν παίζεται, θέλει πολύ μαστοριά για να το πετύχεις, αλλά αξίζει το κοπο!

Να σου πώ μια ιστορία, κάποτε έτυχα με φίλους περαστικός για δουλειά στα Κιούρκα -αν δεν κάνω λάθος-, φάγαμε λοιπόν μια μπριζόλα μοσχαρίσια, (ίσαμε το πιάτο μεγάλη και δυο δάχτυλα παχιά, η οποιά ήταν ψημένη μέχρι μέσα , και μαλακιά και ζουμερή σαν να ήταν παϊδάκι!!

Και μάλιστα αυτή την υφή την διατηρούσε και μιά ώρα μετά, που λεηλατήσαμε την μισή μπριτζόλα που είχε αφήσει ένας από του φίλους που δεν ήταν για τέτοιες μπριτζόλες!!

Αυτό το ψήσιμο δεν ξέρω να το κάνω, απλά δώσαμε τα συγχαρητήριά μας στο μάστορα!

Δε λέω ότι δεν ψήνεται.

Απλά τα μπαλάκια του ψήστη θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τη μπριζόλα που ψήνει κάθε φορά.

Εμένα οι δικοί μου (γονείς κλπ) κάθε 2 χρόνια στην αράχωβα ψήνουν ΜΟΣΧΑΡΙ στη σούβλα. ΟΛΟ.

Την 1η χρονιά δεν το κάνανε τόσο καλό.. και μέσα ήταν σαν ... :tomato:

τη 2η φορά βάλανε 120kg μοσχάρι και βγήκε λουκουμάς...

Όλα γίνονται. Αρκεί να ξέρεις τι κάνεισ!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]:

μπριζόλα μοσχαρίσια, (ίσαμε το πιάτο μεγάλη και δυο δάχτυλα παχιά, η οποιά ήταν ψημένη μέχρι μέσα , και μαλακιά και ζουμερή σαν να ήταν παϊδάκι!!

Η δική μου εμπειρία λέει ότι με 2 τρόπους μπορείς να έχεις καλοψημένο μαλακό μοσχάρι (ειδικά κομμάτι σαν τη σπαλομπριζόλα που φαίνεται ότι εννοείς):

α. σίτεμα για πολλές μέρες (θέλει τέχνη και προσοχή, αλλά έχω φάει μπριζόλα σιτεμένη 3 βδομάδες και ακόμη τη βλέπω στον ύπνο μου)

β. επιφανειακό τσουρούφλισμα για γεύση και μυρωδιά και μετά φούρνο σε χαμηλή φωτιά για πολλές ώρες

Επειδή το α είναι ΠΟΛΥ δύσκολο και το β είναι πολύ αργό, τη μοσχαρίσια την τρώω μέτρια.

Link to comment
Share on other sites

Ολόκληρο μοσχάρι 120 κιλά!!:o:-O:-O

Η σούβλα πώς είναι;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΟΣ;;;

Η Σωλήνα ήταν Φ50 νομίζω.

17 ώρες πέρνει το ψήσιμο.

Ξεκινάνε από το προηγούμενο βράδυ ...

photos Soon ..

Link to comment
Share on other sites

Ο [MENTION=9359]performer[/MENTION] φταίει, με παραπλάνησε. Για πήδημα ξεκινήσαμε :p. Έχει ένα X-Trail απ' έξω αλλά δε νομίζω να τον συμφέρει να έρθει Καλαμάτα :rofl:

Πήραμε και καρμπονάρα φούρνου.. αλλά δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί :jump1:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.