Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

[υπομονή είμαι διακοπές και έχω σήμερα το λάπτοπ για φορμάτ...]

πείτε θέλετε μενού από ψάρια γλυκά ή κρέατα ?

[τα ποτά είναι για άλλο θρεντ ..

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Βρε κάφρε, ζωμό κότας με θαλασσινά?

Σωστό είναι. Το ριζότο γίνεται πάντα με ζωμό κότας, ανεξαρτήτως αν θα μπουν θαλασσινά ή ο, τιδήποτε άλλο. Αυτά όσον αφορά τη σωστή τεχνική. Από την άλλη το ριζότο του φίλου, σα ρυζόγαλο μου φέρνει. :p

Eπίσης [MENTION=4040]xdoc[/MENTION] : Τα θαλασσινά να τα βάζεις στο τέλος 3 λεπτά πριν γίνει το ριζότο. Μύδια, γαρύδες και καλαμαροχτάποδα, θέλουν κυριολεκτικά 2 λεπτά, ο, τιδήποτε παραπάνω τα κάνει τσίχλα, και έτσι αφήνουν τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας μέσα στο ριζότο.

Σωστό είναι. Το ριζότο γίνεται πάντα με ζωμό κότας, ανεξαρτήτως αν θα μπουν θαλασσινά ή ο, τιδήποτε άλλο.

ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Στου χουριόμ πάντα με spamάρανε να μην μπερδεύω

κρέας με ψάρι, να μην κάνω ριζότο με κύβο κότας ή

βοδινού άμα είναι να ρίξω θαλασσινά (άλλο άμα το

έκανα άμα δεν είχα κύβο λαχανικών ή απλά επειδή

megusta) και να μη φοράω μπλε με μαύρα...... :(

Σωστό είναι. Το ριζότο γίνεται πάντα με ζωμό κότας, ανεξαρτήτως αν θα μπουν θαλασσινά ή ο, τιδήποτε άλλο. Αυτά όσον αφορά τη σωστή τεχνική. Από την άλλη το ριζότο του φίλου, σα ρυζόγαλο μου φέρνει. :p

Eπίσης [MENTION=4040]xdoc[/MENTION] : Τα θαλασσινά να τα βάζεις στο τέλος 3 λεπτά πριν γίνει το ριζότο. Μύδια, γαρύδες και καλαμαροχτάποδα, θέλουν κυριολεκτικά 2 λεπτά, ο, τιδήποτε παραπάνω τα κάνει τσίχλα, και έτσι αφήνουν τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας μέσα στο ριζότο.

υπάρχει ορθή παραλλάγη με ζωμό ψαριού.... απλά είναι πιο δύσκολος οπότε προτιμάται της κότας

υπάρχει ορθή παραλλάγη με ζωμό ψαριού.... απλά είναι πιο δύσκολος οπότε προτιμάται της κότας

Βεβαίως. :T: Το ριζότο γενικά γίνεται και με ζωμό βοδινού, αν το ζητάει η πρωτεΐνη, απλά πρέπει να είσαι πολλά κιλά μάγειρας για να το πετύχεις όπως πρέπει.

Μου θυμίσατε φαγητά πάλι ρε καθικάουερς. Οσομπούκο με ριζότο μιλανέζε+παρμ, μουσακά με 20% αρνίσιο κιμά ή oxtail pudding με συνταγή του heston (όχι χέστον). :p

Απλά μια ενημέρωση:

Το φαγητό δεν σταματάει οταν χορτάσεις. Tο φαγητό σταματάει οταν αρχίζεις να σιχαίνεσαι τον εαυτό σου.- :hehe:

Eπίσης [MENTION=4040]xdoc[/MENTION] : Τα θαλασσινά να τα βάζεις στο τέλος 3 λεπτά πριν γίνει το ριζότο. Μύδια, γαρύδες και καλαμαροχτάποδα, θέλουν κυριολεκτικά 2 λεπτά, ο, τιδήποτε παραπάνω τα κάνει τσίχλα, και έτσι αφήνουν τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας μέσα στο ριζότο.

Τα καίω ελαφρώς με βούτυρο τα σβήνω με ούζο και τα προσθέτω στο τέλος οπως λές στο ριζότο

Βεβαίως. :T: Το ριζότο γενικά γίνεται και με ζωμό βοδινού, αν το ζητάει η πρωτεΐνη, απλά πρέπει να είσαι πολλά κιλά μάγειρας για να το πετύχεις όπως πρέπει.

Μου θυμίσατε φαγητά πάλι ρε καθικάουερς. Οσομπούκο με ριζότο μιλανέζε+παρμ, μουσακά με 20% αρνίσιο κιμά ή oxtail pudding με συνταγή του heston (όχι χέστον). :p

Γενικά ένα ριζότο σωστό και πετυχημένο θέλει εμπειρία και καλό χέρι γιατί είτε θα φας κόλλα πλακιδιών duroplast ή νερομπλουμ το βράδυ προειδοποιώ μην μπείτε στο θέμα....

ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Στου χουριόμ πάντα με spamάρανε να μην μπερδεύω

κρέας με ψάρι, να μην κάνω ριζότο με κύβο κότας ή

βοδινού άμα είναι να ρίξω θαλασσινά (άλλο άμα το

έκανα άμα δεν είχα κύβο λαχανικών ή απλά επειδή

megusta) και να μη φοράω μπλε με μαύρα...... :(

Σε φρέσκο ζωμό ψαριού πάει να τον σπάσεις με ζωμό κότας.... Οπότε γιατί όχι και με knorr... (απλά θέλει προσοχή γιατί όλα αυτά είναι 70% αλάτι)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

ενα πρόχειρο εορταστικό γεύμα με οτι βρήκα στο ψυγείο

(μπιφτεκάκια γαλοπούλας- σουβλάκια-χοιρινές λαιμού-στήθος κοτόπουλου που το μαρινάρισα για ένα βράδυ σε λάδι και κονιάκ)

και για επιδόρπιο έφτιαξα λίγο παγωτό γιαούρτι (ατυχία που μου είχε τελειώσει το σιρόπι βύσσινο)

post-4040-1416076487,1244_thumb.jpg

post-4040-1416076487,2004_thumb.jpg

post-4040-1416076487,2553_thumb.jpg

post-4040-1416076487,3145_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.