Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Εφτιαξε χτες η μανα μου φρεσκο τονο. Απλα φανταστικος! Και ο συνδιασμος με τηγανιτες πατατουλες κ χωριατικη σαλατα τον απογιωσε.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Χτες εφτιαξα φακες με λαδι και φρεσκια λιωμενη ντοματα. Κλασσικη συνταγη, αλλα με 1 μικρη παραλλαγη...Οπως ελιωσα κρεμυδια/ντοματα στο μπλεντερ, πεταξα μεσα και 2 μικρες φρεσκιες jalapeno πιπεριτσες.

Εξαιρετικο...!!!

Αριστερά είναι πιπέρι μ' ......αυγά, ε;:laughing:

Δροσιστικό!

'Οτι πρέπει για την εποχή!

:T:

Βλέπω να σου αρέσουν τα καυτερά!

Από πιπερίτσες πωωωως πάμε;

Εγώ "τρελένομαι", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ κι' όλας (τουλάχιστον τα extreme).

Μια φορά θυμάμαι , δεν άκουσα ένα σουβλατζή που μου έλεγε ότι το καυτερό του πιπέρι είναι πολύ καυτερό, και επέμεινα να μου βάλει μπόλικο.

Μετά τη δεύτερη μπουκιά, αρχίσανε να περπατάνε μυρμήγκια στο κεφάλι μου!

Το σουβλάκι το έφαγα, αλλά τα "χρειάστηκα"!

Τέλος πάντων από ιστορίες με καυτερά , τίποτε άλλο, αλλά όπως και να έχει η αλήθεια είναι μία:

Ανοίγουν γευστικούς δρόμους, πρέπει πρώτα να καείς καλά και μετά ανακαλύπτεις ότι το φαγητό έχει πιο πλούσια γεύση!

Εγω την πατησα μια φορα με το παρακατω (την σκονη). Εβαλα αρκετο σε μια σπαγγετι αραμπιατα κ απλα με την πρωτη δαγκωνια δακρυσα, μουδιασε το στομα μου και εχασα αισθηση γευσης για κανα 2ωρο

(Οι κατοικοι Αγγλιας μπορουν να τα βρουν στα local mini markets)

post-376-1416076465,9499_thumb.jpg

Το θέμα με τις πιπεριές είναι πολύ πονεμένο.

Εμείς (Ελλάδα) δεν ξέρουμε "τίποτα", αυτές που έχουμε εδώ , άντε να πιάνουν 2000 -3000 SR, άμα ξεφύγει και καμιά περίεργη με καμιά 10.000 SR τα βλέπουμε όλα "κωλυόμενα"!

Και στο κάτω-κάτω έτσι πρέπει να είναι, θέλει σιγά σιγά, να προσαρμόζεσαι και όχι παληκαριές, σαν κάποιον "ηλίθιο" που μου 'δειχνε ο γυιός μου στο youtube που έφαγε στην ψύχρα μια ghost pepper , έκανε και βαρύγδουπες δηλώσεις. και μετά ....κυλιόταν στα πατώματα και ρούφαγε -ανάμεσα στα βογκητά- το γάλα σα το φίδι !!

To πικάντικο είναι ωραίο το καυτερό απλά δεν..... Όταν μουδιασουν και τα χείλη δεν καταλαβαινεις τι τρως. Υπάρχουν πιπεριές που δεν τολμάς καν να τις κόψεις με το χέρι. Το γάντι είναι απαραίτητο.... Κάτι φίλοι μου από μπαγλαντες μου είχαν κάνει το τραπέζι με "μπιρανι" μοσχάρι με ρύζι και είχα και το γιαουρτακι παρέα συνέχεια κατά την διάρκεια του γεύματος λολ!!!!

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

Εγώ έχω μία γλαστρούλα με chili πιπεριές και όταν ξεραίνονται τις κόβω, τις πετάω στο multi και γίνονται το "Crushed" που είχες εκεί Γιάννη, ελληνιστί "μπούκοβο".

Το μπούκοβο το βάζω μετά και σε ψητά με τη χρήση μύλου για να τριφτεί καλά, γιατί τα ολόκληρα κομμάτια "ακούγονται" πολύ.

Χθες είχα σπάσει το κεφάλι πως λέγεται η ξεραμένη τριμμένη πιπεριά.... :T:

Btw, τελευταίες μέρες έκανα κάτι λεπτές πίτσες γκούντα+ωμοπλάτη+μπέικον+μοτσαρέλα+πιπεριά (και μία παραδοσιακή φέτες-ελιές κλπ γιατί είχαν τελειώσει τα υλικά και είχε μείνει ζύμη) ....άλλο πράμα.

Αν κάνω τις φώτο από το κινητό να την παλέψουν, θα ανεβάσω.

Χθες είχα σπάσει το κεφάλι πως λέγεται η ξεραμένη τριμμένη πιπεριά.... :T:

Btw, τελευταίες μέρες έκανα κάτι λεπτές πίτσες γκούντα+ωμοπλάτη+μπέικον+μοτσαρέλα+πιπεριά (και μία παραδοσιακή φέτες-ελιές κλπ γιατί είχαν τελειώσει τα υλικά και είχε μείνει ζύμη) ....άλλο πράμα.

Αν κάνω τις φώτο από το κινητό να την παλέψουν, θα ανεβάσω.

Τέτοια;

shoulder.gif

Έχει κάτι μέρη στην Πολυνησία, που θα εκτιμούσαν πολύ το ....πνεύμα σου!:sarcastic:

Απο το πρωι το σιγοψήνω :)

Μοσχαράκι με αγκινάρες στο φούρνο.

Σάλτσα τομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι :yes2:

IMG_3619.jpg

IMG_3621.jpg

Φαίνεται νόστιμο!

Στη 2η φωτό θα ήθελα περισσότερο βάθος πεδίου.

Εγώ θα ήθελα ένα πηρούνι για να κάνω γιούρια!!!:drool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.