Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Aντι για τυρι-φετα εγω άλλοτε εχω τζατζικι απο διπλα και ταιριαζει καλύτερα μη πω απο φετα :p

IMHO τα γεμιστά (αλλά και τα ντολμαδάκια) με κιμά όπως είναι ζεστά μέσα στο πιάτο, θέλουν μαζί δροσερό στραγγιστό γιαουρτάκι (γιαουρτόψυξη :p). Μπουκιά και συχώριο!

Κι επειδή βλέπω πολλούς fans των γεμιστών, δοκιμάστε να βάλετε και ντολμαδάκια γεμιστά μέσα στο ταψί. Απίστευτη γεύση!

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
IMHO τα γεμιστά (αλλά και τα ντολμαδάκια) με κιμά όπως είναι ζεστά μέσα στο πιάτο, θέλουν μαζί δροσερό στραγγιστό γιαουρτάκι (γιαουρτόψυξη :p). Μπουκιά και συχώριο!

Κι επειδή βλέπω πολλούς fans των γεμιστών, δοκιμάστε να βάλετε και ντολμαδάκια γεμιστά μέσα στο ταψί. Απίστευτη γεύση!

ΠΑΝΤΑ, όταν έβλεπα κάποιον να τρώει γεμιστά ή μακαρόνια με γιαούρτι,

έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες να συγκρατηθώ να μην ξεράσω. Ειδικά

άμα υπήρχε και η μυρωδιά της γιαουρτίλας στο χώρο... ΘΑΝΑΤΟΣ. Ποτέ

δε τα πήγα καλά με το γιαούρτι εκτός άμα έχει φρούτα by default μέσα.

Προσωπικά τα γεμιστά τα συνδυάζω -πέρα από φέτα- με δροσερή μαγιο-

νέζα και άμα είναι ορφανά πολλές φορές και με Ρίο Μάρε.

... ούτε ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] ( :p) να ήμουν τέτοιο πολυτάλαντο παιδί...

Εγώ με τα φαγητά, είμαι κλασσικός: 2-3 σπεσιαλιτέ και από εκεί και πέρα, ψήσιμο, κλπ.

Στα γλυκά όμως, σας έχω για πλάκα :p

Είμαι τσαούσα και έχω λυσσάξει!:p

Έλεος και έχω φάει μερικά αγγούρια για βραδινό και μισό γιαούρτι!!!!!:rant:

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION]

ευχομαι την επομενη φορα να σου καουν.....τα καρβουνα :p

Ελα να ακούω μπλιάξ και θα ξεράσω :hehe:

Μανιταροκεφτέδες το σημερινό μενού :p

IMG_2524-1.jpg

IMG_2525.jpg

IMG_2526-1.jpg

IMG_2527.jpg

IMG_2528.jpg

Αποτέλεσμα δεν έχει ακόμα;:p Ωραία φαίνονται πάντως

στο φούρνο είναι. Υπομονή :p

Δυστυχως η αποσταση απο εδω που ειμαι με το εκει που εισαι ειναι μεγαλη...οποτε δεν θα εχω τη τυχη να δοκιμασω τους κεφτεδες σου.

Ομολογω οτι δεν το ειχα σκεφτει ποτε να φτιαξω κεφτεδες με μανιταρια...πρεπει να ειναι πολυ νοστιμοι.

Μια δοκιμη θα με πεισει...

Ερωτησεις: Τα μανιταρια να υποθεσω οτι ειναι φρεσκα; Μπορεις να μας γραψεις τα υλικα;

Καλη ορεξη-χωνεψη και σε ευχαριστουμε για τη συνταγη-ιδεα.

Τα μανιτάρια είναι φρέσκα. Και με πλευρώτους γίνονται ωραία και με νανάκια όπως αυτά που χρησιμοποίησα.

Υλικά

Μανιτάρια κομμένα σε κύβους μισό κιλό περίπου

1 αυγό

1 μεγάλο κρεμμύδι είτε ψιλοκομμένο είτε στον τρίφτη ανάλογα τα γούστα

Τυρί (προτιμάω παρμεζάνα αλλά σήμερα δεν είχα και έβαλα edam)

Λίγο λάδι (αν βάλετε λιπαρό τυρί μην βάλετε λάδι μέσα)

Δυόσμο

Βασιλικό

Μαϊντανό

Κύμινο/πιπέρι

Αλάτι ανάλογα και πάλι το τυρί

Τα πλάθετε και τα ζουμπάτε :p για να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια. Μετά προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί και το αφήνεται κανένα τέταρτο. Επανέρχεστε και συμπληρώνεται φρυγανιά

Πλάθονται εύκολα αν βουτήξετε τα χέρια σας σε νερό ή κρασί.

Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πέρασμα με πινέλο λίγο λάδι και ψήσιμο.

Εδώ έτοιμα με τα συνοδευτικά. Φαίνονται καμμένα αλλά δεν είναι. Απο μέσα είναι αρκετά ζουμερά.

Τα φάγαμε κιόλας :p

IMG_2529.jpg

IMG_2530.jpg

IMG_2532.jpg

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μπιφτέκια!!! Φαίνονται απίστευτable. Πωωω

Ευτυχώς σε κανένα δεκάλεπτο έρχεται η 4X4 από Pizza Fan.

Υπαρχει μεγαλη διαφορα σε ολα τα επιπεδα μεταξυ της πιτσας απο καποια πιτσαρια και του οποιοδηποτε σπιτικου φαγητου.

Πρωτη και πιο σημαντικη διαφορα ειναι οτι το σπιτικο φαγητο εχει πολλες πιθανοτητες να μαγειρευτει με αγαπη και να προσφερθει με αγαπη στους ανθρωπους που αγαπαμε-μας αγαπανε.

Το delivery σε αυτο το τομεα δεν εχει καμια πιθανοτητα.

Δευτερη μεγαλη διαφορα ειναι το θεμα καθαροτητας και σιγουριας για τα υλικα.

Τριτη ειναι η χαρα του οτι εισαι ικανος να φτιαξεις κατι νοστιμο και να το απολαυσεις μαζι με δικους σου ανθρωπους που θα εκτιμησουν αυτη σου τη προσπαθεια απλα με το να μην αφησουν τιποτα στο ταψι-κατσαρολα (οπως και μαλλον θα εγινε με τη περιπτωση των παραπανω κεφτεδων).

Τεταρτη διαφορα το θεμα της διαφορας κοστους...καμια σχεση.

Ολοι μας τρωμε και απο εξω ορισμενες φορες αλλα σιγουρα δεν αισθανομαστε το ιδιο με το οταν τρωμε το σπιτικο μας το φαγακι. Ακομα και καλο να μη βγει...εχει και παλι τη χαρη του...τις γκρινιες του...το χαβαλε του.

Λογω κρισης βλεπω να επιστρεφουμε στις παραδοσεις και να σταματησουμε επιτελους να βιωνουμε τη ζωη μας σαν αμερικανακια...παραγινε το κακο...καιρος να αρχισουμε να τρωμε στο σπιτακι μας.

Απο τοτε που και καλα γιναμε αναπτυγμενο κρατος και υιοθετησαμε το δυτικο τροπο ζωης γιναμε παχυσαρκοι και γεματοι προβληματα υγειας απο νεαρη ηλικια. Μεσα σε ολα αυτα γιναμε και βλαμενοι διοτι πολυ απλα το τι τρως παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στο τι εισαι και σωματικα αλλα και πνευματικα.

Στο παρελθον υπηρξα και εγω τακτικος πελατης...ωσπου καταλαβα την ανοησια μου και το εχω περιορισει σε μια φορα το μηνα το πολυ.

Ευχομαι και δι' υμας το ιδιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.