Jump to content

Official ΦαγητοThread (FoodLab)

greekfragma

Recommended Posts

γυρο μπορεις να φτιαξεις ευκολα και γρηγορα και στο σπιτι απο χοιρινο λαιμο π.χ :)

Κάνουμε που και που, αλλά το θέλεις και το "βρώμικο" μια φορά το μήνα. :)

Μη κοιτάς που το τρώω 5 φορές το μήνα. Πολύ κακώς!

• Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
γυρο μπορεις να φτιαξεις ευκολα και γρηγορα και στο σπιτι απο χοιρινο λαιμο π.χ :)

για δωσε ενα πλανο πως το κανεις

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Πάει καταστραφήκαμε :hehe:

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Σωστος, μπραβο για την ερευνα σου και σε ευχαριστουμε για της πολυτιμες πληροφοριες.

Το ζητουμενο ειναι οπως τη ψαχνουμε μεχρι λεπτομερειας με τα pc και γενικα το hardware και το software να τη ψαχνουμε λιγακι παραπανω και με αυτα που τρωμε (οχι μονο τη βιολογικη τροφη αλλα και τη πνευματικη τροφη) διοτι ως γνωστο : ειμαστε οτι τρωμε.

ΒΑΝ ΗΙΜ!

YOU WISH !

Btw να κάνω και την επεξήγηση :

Καλά τους λουκουμάδες όλοι τους καταλάβατε..

Το πιοτό είναι Λικέρ κανέλας με κρέμα γάλακτος...

Μετριάζεται η πολύ έντονη γεύση της κανέλας.. και παχαίνει πολύ :p

PS: Θέλει καλό ανακάτεμα πριν το πιείς!

Τι σκ@... θέλω και μπάινω σ' αυτό το thread γμ τους λουκουμάδες και το λικεράκι μου μέσα... :nada:

american chocolate cake με μπισκότα oreo, πραλίνα σοκολάτας, λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, και betty crocker chocolate frosting :D

imag0353tniwe.jpg

Εεεε,,ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ>..BAN HIM ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτα? και εγώ έφαγα ένα βουναλάκι toblerone και έλεγα καλά είμαι... γιατί...... :drool:

Πάω να φάω το γιαουρτάκι μου... :hang2:

τι το κακό έχει το γιαουρτάκι βρε συ.

Σούπερ είναι είτε με ζάχαρη είτε με ωραίο φυσικο μέλι από το χωριό ( εδώ το καλό Καρπενησιώτικο μέλι! )

εγω θα φάω το γιαουρτάκι μου αργότερα, βλέποντας τους Celtics να ξεκ*λιάζουνε τους Miami Shit και τον LeFlop James :D

για δωσε ενα πλανο πως το κανεις

παρε π.χ ενα κιλο χοιρινο λαιμο ολοκληρο κομματι.....το ψηνεις οπως ειναι ολοκληρο στον φουρνο σε δυνατη φωτια για 20-30 λεπτα,να παρει ωραιο χρωμα....Μεσα ειναι ωμο...dont worry.....Χρειαζεσαι καλο μαχαιρι τον κοβεις πολυ μικρα φετακια οπως τον γυρο,τον στρωνεις σε ταψακι,αλατι ,πιπερι,μουσταρδα,κρεμμυδι σε φετες ψιλες,ριγανη,ισως κοκκινο πιπερι να σου αρεσει......γενικα εδω βαζεις οτι αρεσει σε εσενα + λιγες σταγονες ελαιολαδο για ποιο γλυκο ψησιμο,αφου ο λαιμος εχει ηδη πολυ λιπος. Τα ανακατευεις ολα μαζι και στον φουρνο που ειναι ηδη πολυ ζεστος 250 + γκριλ ολα αναμενα ψηνεις για 10 λεπτακια το πολυ.....για να βγει καλος ειναι σημαντικο να ξερωψηθει σε αυτα τα 10 λεπτα και οχι να βρασει,αλλιως βραστο λιπος κρεας αηδια,ξεροψημενο...:neo:

Σερβιρουμε αμεσως......:p

Καλη η συνταγη σου και σε ευχαριστουμε.

Μεχρι να αξιωθω να τη φτιαξω βολευομαι και με μια καπως πιο ευκολη λυση : Τηλεφωνο ή βολτα απο εκει στο πικαντικο στη παραλια της Χωρας Ναξου οποτε μου δοθει η ευκαιρια να ειμαι στο νησι.

Καθαρο μαγαζι, ντοπιο κρεας και καλος ανθρωπος.

Σούπερ είναι είτε με ζάχαρη είτε με ωραίο φυσικο μέλι από το χωριό ( εδώ το καλό Καρπενησιώτικο μέλι! )

εγω θα φάω το γιαουρτάκι μου αργότερα, βλέποντας τους Celtics να ξεκ*λιάζουνε τους Miami Shit και τον LeFlop James :D

Eλπίζω να διασκέδασες τουλάχιστον... :upside:

Στα δικά μας τώρα, το γιαουρτάκι, που λες, μια χαρά είναι. Το πρόβλημα έρχεται όταν σε υποχρεώνουν να το φας με το ζόρι αντί για τους λουκουμάδες, τις καρμπονάρες και τα σουβλάκια που γουστάρεις, όπως εμένα που κάνω δίαιτα... :spell:

Ειδικά αν φας στραγγιστό γιαούρτι με μέλι και κανά καρύδι, είσαι άρχοντας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.