Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Εγω ρε guys χυλοπιτες ξερω αυτες που ειναι σε μικρα κομματακια κομενες.

tumblr_ky8vl5lVUX1qabhth.jpg

Αυτο πανω πιο πολυ για λαζανια μου κανει

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Xυλοπιτες ειναι, απλα ειναι κομμενες σε κομματακια :)

Λαζανια, ειναι πολυ πλατια κομματια pasta.

Κι εγώ σήμερα ψάρι (όχι σαν το δικό σου) με βλήτα έφαγα. Ξέχασα όμως να βάλω ντομάτα πάνω στα βλήτα, όπως είχες πει.

Με τόσο ψάρι που παίζει, μου θυμίζετε Γκουσγκούνη...

-Γυναίκα τι φαΐ έχουμε?

-Ψάρι!

-Ψάρι?!?! Θα σε γαμ...

Ναι δεν "κατηγορώ" τη γενιά μας, αλλά τον ΝΟΥΜΠΑ που το ξεκίνησε πριν δεκαετίες : p

Χυλόπιτες, παρεμπιπτόντως, εμείς στην Ήπειρο, λέμε άλλο πράμα. Ζυμαρικό και αυτό φυσικά.

Εγω τις λεω ταλλιατελες :fist:

Ρε παλικαρια νιωστε λιγο.. Οι χυλόπιτες εχουν εβγο μεσα, καμια σχεση με ταλιατελες, λαζανια κλπ μακαρονικά που ειναι σιμιγδαλι και νερο. Και εννοειται οτι τα παραπανω τετραγωνα πραγματακια δεν ειναι χυλόπιτες, ουτε οι φαρδουλες ταλιατελες πανω πανω. Θα ανεβασω φωτο απο αληθινες, χειροποιητες χυλόπιτες(αλευρι, γαλα, αβγο κτλ) που φτιαχνει η γιαγια/μανα μου, ωμες πριν το μαγειρεμα συντομα.

Παστουρμας αρμενικος με τυροκαυτερη

Και τσοντα κομματακια τσενταρ με λουκανικακια πικαντικα :)

Για δώκε περιγραφή και σύνθεση

Ρώτησα τον σεφ της οικογένειας.

Απο υλικά είναι σαν τις κλασσικές (αυγά, αλεύρι, νερό +δεν ξέρω τι άλλο). Απλά τις ανοίγουν σαν φύλλο για πίτα. Πολύ λεπτές. Και τις αφήνουν στον ήλιο να ξεραθούν (πάνω στα τσίγκια από την οροφή, αν θυμάμαι καλά). Μετά σπάνε το φύλλο σε κομματάκια και τα αποθηκεύουν. Το χρώμα είναι απόχρωση του άσπρου και όχι κίτρινο.

Επίσης επειδή είναι λεπτές, δεν βγαίνει στερεό φαγητό, αλλά πιο σουπέξ.

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] : Πόσο εύκολη γεύση έχει ο παστουρμάς; Θέλω να δοκιμάσω, αλλά με αποθαρύνουν. Επίσης κανένα εγγύηση μαγαζί στην Αθήνα;

Παστουρμας αρμενικος με τυροκαυτερη

Και τσοντα κομματακια τσενταρ με λουκανικακια πικαντικα :)

Πρόπερσυ είχα φάει κάτι παστουρμαδοπιτάκια, κόλαση! Ακόμη τα γεύμομαι με τη φαντασία μου.

@YDinopoulos : Πόσο εύκολη γεύση έχει ο παστουρμάς; Θέλω να δοκιμάσω, αλλά με αποθαρύνουν. Επίσης κανένα εγγύηση μαγαζί στην Αθήνα;

Εύκολη, δε θα έλεγα ότι έχει. Έντονη σίγουρα. Πάρε για δοκιμή για αρχή πίτσα με παστουρμά.

Επίσης να περιμένεις την επομένη να μυρίζει ο ιδρώτας και τα ούρα σου έντονα.

Ειναι κατα ποσο σου αρεσουν τα πικαντικα (οχι καυτερα). Ειναι ιδιαιτερη γευση, love or hate θα το ελεγα.

Αν θες να δοκιμασεις καλο παστουρμα, να πας στον Πειραια, στον Αβακιαν (Αρμενης). ΕΙναι σε μια στοα στην οδο Γουναρη 23. Εχουν επισης φοβερα λουκανικα και σουτζουκια !

Αν εισαι απο κεντρο, υπαρχει και ενας αλλος Αρμενης, ο Μιραν. Οδος Ευριπιδου 45. Δεν εχω παει, αλλα εχω ακουσει οτι ειναι απο τους κορυφαιους.

Α και παστουρμας απο αλογο = urban legend....

Δεν είναι κατά πόσο αρέσει σε σένα αλλά κατά πόσο ενδιαφέρεσαι για τους γύρο σου, που σε μυρίζουν το επόμενο τριήμερο

Εκτός αν τους μπουκώσεις όλους παστουρμά

Σε αλλους μυριζει εντονα σε αλλους σε αλλους λιγο και σε αλλους καθολου. Ειμαι απο τους τυχερους κ δεν μυριζω (τουλαχιστον ετσι λεει η γυναικα μου) οποτε απολαμβανω ελευθερα :)

o μιραν είναι κορυφή και αυτός στον πειραιά λέει πολύ

Για αρχή όποιος θέλει να δοκιμάσει ας φτιάξει πίτα καισάρειας με γιούφκα....

Μια γιούφκα (αρμένικο ζυμάρι ψημένο στην πέτρα) μια φέτα κασέρι, μια φέτα ντομάτα και μια φέτα παστουρμά ελάχιστο τηγάνισμα σε καυτό λάδι και απόλαυση

Εντός ψυγείου, από το βράδυ αν τις βάλεις είναι μια χαρά. Αν είναι μοσχαρίσιες ρίξε και μισό ποτήρι γάλα, "διαλύει" τις ίνες και θα γίνουν λουκούμι.

Εντός ψυγείου, από το βράδυ αν τις βάλεις είναι μια χαρά. Αν είναι μοσχαρίσιες ρίξε και μισό ποτήρι γάλα, "διαλύει" τις ίνες και θα γίνουν λουκούμι.

εγώ θέλω να τις φτιάξω σε κανά 2ωρω :p

χοιρινές λαιμού θα πάρω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.