Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Δεν έχεις φάει τη δική μου, αλλά εγώ δεν έχω μαγαζί να την πουλήσω :p (άσχετα αν με έχουν φάει γνωστοί και φίλοι να ανοίξω...)

O Παρλιάρος το έχει 26€ το κιλό.

Ο Τερκενλής 12€ το κομμάτι, αλλά είναι 800γρ.

Ο Χατζής το ίδιο και το θεωρώ από τα χειρότερα γνωστά. Είναι απλά κομμένο στη μέση και αλειμμένο με μερέντα.

Στα 17€ ο Κωνσταντινίδης τι ποσότητα σου δίνει; Δεν έχω πάρει, δεν ξέρω.

Max Perry 10€ το κιλο, πρεπει να βγαζει σε 2-3 διαφορετικα μεγεθη με κοματτακια σοκολατας απο πανω ή αυτες τις ασπρες φλεβιτσες σε ολη την επικαλυψη ( πως λεγονται ? :p )

Πιπεριδης λιγο πιο μεγαλο απτο 11αρι που πληρωσα στον απο πανω, δεν θυμαμαι τιμη γιατι ειχα παρει και βασιλοπιτα μαζι.

Ο Kωσταντινιδης ξαναλεω οτι σε περιοδο εορτων μου εκατσε ξερο, θα τον ξαναπροτιμησω ομως γιατι το ΠΝΙΓΕΙ στην σοκολατα, αυτο του max perry ειχε πολυ λεπτη στρωση και γενικα δεν καταλαβα γευση, τωρα τι αυγα και αλευρια χρησιμοποιει ο καθενας ποσως με ενδιαφερει, αυτο που ξερω ειναι οτι μου φανηκε πολυ νοστιμο και αρκετα γομαρισιο ( δεν ετυχε να το ζυγισω ομως :p )

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Τσουρέκι δεν έχω φάει. Σοκολατάκια και πάστες όμως πολλές φορές, τόσες που είμαι σίγουρος ότι είναι τα πιό άθλια που υπάρχουν για όποιον αγαπάει τη σοκολάτα. :sick:

Τα πιο αθλια δεν ειναι, ας μην ειμαστε υπερβολικοι

απλα δεν συμβαδιζουν με την εικονα εξειδικευμενου σοκολαταδικου.

Πχ τα μικρα γεμιστα donuts που φτιαχνουν ειναι πολυ καλα οπως επισης και καποια γεμιστα κεικ που εχω δοκιμασει

Συμφωνώ στο κορυφαίο, διαφωνώ στο τσιμπιμένες. Για παράδειγμα το μιλφέιγ του για εμένα είναι κλάσεις ανώτερο από της Δέσποινας, έχει 2.50€, αντί για 2.90€ της Δ και είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος. Σε ζαχαροπλαστεία γειτονιάς τα βρίσκεις από 1.90€ μέχρι και 3.50€

Παντως καλο ειναι να κραταμε παντα και μια πισινη στο θεμα γευσης

πρωτον γιατι ειναι υποκειμενικο ζητημα ( το "υπερτατο" καποιου μπορει να ειναι ανοστο για αλλον κ.ο.κ.)

πχ εμενα το Μιλφειγ Κωσταντινιδη με μπουχτιζει πολυ ευκολα και το βρισκω βαρυ και λιγωτικο

θεωρω οτι το σωστο κανονικα ειναι πιο αναλαφρο και αερατο.

Και δευτερον γιατι υποκαταστημα με υποκαταστημα της ιδιας αλυσιδας εχουν διαφορες στην ποιοτητα του τελικου προιοντος

τωρα εαν ειναι λογω καταναλωσης και ανανεωσης στοκ ή θεμα ζαχαροπλαστη δεν το ξερω

αλλα δεν αποκλειεται να ειναι και τα δυο.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, μας τα κάνατε τσουρέκια κι όλας με την τσουρεκοσυζήτηση σας :p, αλλά δεν θα με χάλαγε να μου έφερνε κάποιος μια τούρτα σοκολάτα από τον Στεργιού στην Μεταμόρφωση τώρα.

Κάποιος εθελοντής ? :p

Τα πιο αθλια δεν ειναι, ας μην ειμαστε υπερβολικοι

απλα δεν συμβαδιζουν με την εικονα εξειδικευμενου σοκολαταδικου.

Πχ τα μικρα γεμιστα donuts που φτιαχνουν ειναι πολυ καλα οπως επισης και καποια γεμιστα κεικ που εχω δοκιμασει

Άθλια x1 γιατί είναι σαν κάτι σοκολατάκια που είχε η γιαγιά μου σε κρυστάλλινο μπωλ

Άθλια x2 γιατί εκείνα έκαναν 5-6€ το κιλό και δεν πουλούσαν και μούρη είναι ότι από τα καλύτερα στον κόσμο

Παντως καλο ειναι να κραταμε παντα και μια πισινη στο θεμα γευσης

πρωτον γιατι ειναι υποκειμενικο ζητημα ( το "υπερτατο" καποιου μπορει να ειναι ανοστο για αλλον κ.ο.κ.)

πχ εμενα το Μιλφειγ Κωσταντινιδη με μπουχτιζει πολυ ευκολα και το βρισκω βαρυ και λιγωτικο

θεωρω οτι το σωστο κανονικα ειναι πιο αναλαφρο και αερατο.

Και δευτερον γιατι υποκαταστημα με υποκαταστημα της ιδιας αλυσιδας εχουν διαφορες στην ποιοτητα του τελικου προιοντος

τωρα εαν ειναι λογω καταναλωσης και ανανεωσης στοκ ή θεμα ζαχαροπλαστη δεν το ξερω

αλλα δεν αποκλειεται να ειναι και τα δυο.

Καλά, "περί γούστου και ορέξεως, κολοκυθόπιτα"... Εγώ πχ θεωρώ του Κωνσταντινίδη το πιό ελαφρύ στη γεύση... Για αυτό και το προτιμώ. Εσένα σε μπουχτίζει... Βγάλε άκρη. Όπως για παράδειγμα θεωρώ πολύ γλυκό το προφιτερόλ του Ανδριά, ενώ το καλύτερο το έχω φάει από το Rose στην Ελευσίνα, που όμως λόγω κρίσης δύσκολα βρίσκεις φρέσκο πλέον :( Τρίγωνα; Θεωρώ κορυφαία του Χατζή, παρόλο που έχω φάει και στο Πανόραμα από 3 διαφορετικά μαγαζιά. Οι βόρειοι με βρίζουν...

Πάντως σε γενικές γραμμές, οι κατηγορίες είναι δύο βασικές στα γλυκά. Αυτοί που τα θέλουν "μπόλικα" και αυτοί που τα θέλουν πιό ανάλαφρα και λιτά. Οι παλιοί ειδικά, θέλουν πολύ σιρόπι, πολύ αμύγδαλο, πολύ γλυκό... Εγώ είμαι περισσότερο του πικρού/άγλυκου. Θέλω οι κρέμες να είναι σκέτες χωρίς ξηρούς καρπούς και διάφορα κομματάκια μέσα. Θέλω τη σοκολάτα πικρή, 50-60 ακόμα και 85%.

Το ιδανικό είναι να βρεις με ποιούς ταιριάζεις. Στο γραφείο πχ, έχω 2 συναδέλφους που από φαγητό, οτιδήποτε μου έχουν προτείνει έχω μείνει ευχαριστημένος. Αντίθετα, έχω φίλους που πηγαίνουν σε μαγαζιά τα οποία αναρωτιέμαι πως βγάζουν αρκετά για να παραμένουν ανοικτά. Έτσι ξέρεις ποιούς εμπιστεύεσαι και ποιούς όχι. Εγώ θεωρώ τα σοκολατάκια του ΜΡ άθλια, οπότε όποιος συμφωνεί, πιθανότατα θα ξετρελαθεί με Sweet Alchemy, Αρχοντικό, Chocolat και τα κορμάκια των Αφων Αναγνωστόπουλων.

Άθλια x1 γιατί είναι σαν κάτι σοκολατάκια που είχε η γιαγιά μου σε κρυστάλλινο μπωλ

Άθλια x2 γιατί εκείνα έκαναν 5-6€ το κιλό και δεν πουλούσαν και μούρη είναι ότι από τα καλύτερα στον κόσμο

Καλά, "περί γούστου και ορέξεως, κολοκυθόπιτα"... Εγώ πχ θεωρώ του Κωνσταντινίδη το πιό ελαφρύ στη γεύση... Για αυτό και το προτιμώ. Εσένα σε μπουχτίζει... Βγάλε άκρη. Όπως για παράδειγμα θεωρώ πολύ γλυκό το προφιτερόλ του Ανδριά, ενώ το καλύτερο το έχω φάει από το Rose στην Ελευσίνα, που όμως λόγω κρίσης δύσκολα βρίσκεις φρέσκο πλέον :( Τρίγωνα; Θεωρώ κορυφαία του Χατζή, παρόλο που έχω φάει και στο Πανόραμα από 3 διαφορετικά μαγαζιά. Οι βόρειοι με βρίζουν...

Πάντως σε γενικές γραμμές, οι κατηγορίες είναι δύο βασικές στα γλυκά. Αυτοί που τα θέλουν "μπόλικα" και αυτοί που τα θέλουν πιό ανάλαφρα και λιτά. Οι παλιοί ειδικά, θέλουν πολύ σιρόπι, πολύ αμύγδαλο, πολύ γλυκό... Εγώ είμαι περισσότερο του πικρού/άγλυκου. Θέλω οι κρέμες να είναι σκέτες χωρίς ξηρούς καρπούς και διάφορα κομματάκια μέσα. Θέλω τη σοκολάτα πικρή, 50-60 ακόμα και 85%.

Το ιδανικό είναι να βρεις με ποιούς ταιριάζεις. Στο γραφείο πχ, έχω 2 συναδέλφους που από φαγητό, οτιδήποτε μου έχουν προτείνει έχω μείνει ευχαριστημένος. Αντίθετα, έχω φίλους που πηγαίνουν σε μαγαζιά τα οποία αναρωτιέμαι πως βγάζουν αρκετά για να παραμένουν ανοικτά. Έτσι ξέρεις ποιούς εμπιστεύεσαι και ποιούς όχι. Εγώ θεωρώ τα σοκολατάκια του ΜΡ άθλια, οπότε όποιος συμφωνεί, πιθανότατα θα ξετρελαθεί με Sweet Alchemy, Αρχοντικό, Chocolat και τα κορμάκια των Αφων Αναγνωστόπουλων.

δεν θα μπλεξω σε αντιπαραθεση επιχειρηματων για την περιεκτικοτητα κακαο της σοκολατας

και για την κρεμας του μιλφειγ

ειδικα με σενα :p

απλα προτιμω να διαβαζω πχ για την περιγραφη ενος προφιτερολ

οτι ειναι με παχια ή ρευστη σοκολατα, πικρη ή πιο γλυκια

οτι τα σου ειναι τραγανα ή παπαριασμενα, λιγα ή πολλα

οτι η κρεμα εχει αρωμα λεμονι ή ειναι λιγοστη ή πλουσια

παρα ενα υποκειμενικο και ξερο "υπερτατο" και "αθλιο"

που οπως ειπαμε συνηθως δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα

και δεν βοηθα τον αναγνωστη να καταλαβει πως συγκρινεται με τα δικα του γουστα

απλα προτιμω να διαβαζω πχ για την περιγραφη ενος προφιτερολ

οτι ειναι με παχια ή ρευστη σοκολατα, πικρη ή πιο γλυκια

οτι τα σου ειναι τραγανα ή παπαριασμενα, λιγα ή πολλα

οτι η κρεμα εχει αρωμα λεμονι ή ειναι λιγοστη ή πλουσια

παρα ενα υποκειμενικο και ξερο "υπερτατο" και "αθλιο"

που οπως ειπαμε συνηθως δεν αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα

και δεν βοηθα τον αναγνωστη να καταλαβει πως συγκρινεται με τα δικα του γουστα

Άλλοι είχαν 18-20 στην έκθεση, άλλοι είχαΜΕ 15 :p

Όσο για το λεμόνι που είπες, ενώ το λατρεύω στο φαγητό, ενώ το τρώω σα φρούτο μαζί με τη φλούδα, αν το μυρίσω σε γλυκό, μου έρχεται να :sick:

τρίγωνα μόνο στον Ελενίδη.....

Τσουρέκι υπάρχει στην Τούμπα ένας χωμένος φούρνος που είναι όλα τα λεφτά

τρίγωνα μόνο στον Ελενίδη.....

Τσουρέκι υπάρχει στην Τούμπα ένας χωμένος φούρνος που είναι όλα τα λεφτά

Μου πέφτει λίγο μακριά η Τούμπα :p.

Όσο για το λεμόνι που είπες, ενώ το λατρεύω στο φαγητό, ενώ το τρώω σα φρούτο μαζί με τη φλούδα, αν το μυρίσω σε γλυκό, μου έρχεται να :sick:

So, u no like Lemon pie?

(βουτυρατη τραγανη ταρτουλα με μυρωδατη κρεμα λεμονιου και ροδισμενη μαρεγκα στην κορυφη :p)

_MG_5403.jpg

Ρε τι πάθαμε μεσημεριάτικα και δεν τρελαίνομαι για γλυκά...:wall:

Με βλέπω για βόλτα στον γείτονα Κωνσταντινίδη :hang3:

εγώ πάλυ στεναχωριέμαι που δεν κάνει κανένα ζαχαροπλαστείο delivery :p

So, u no like Lemon pie?

Δε με ενοχλεί το ποτό, δε με ενοχλεί φαγητό, καυτερό, ξινό, χαλασμένο, ωμό κι οτιδήποτε άλλο.

Με lemon pie, χρειάζομαι λιγότερο από 10"...

cat%252520vomit.jpg

εγώ πάλυ στεναχωριέμαι που δεν κάνει κανένα ζαχαροπλαστείο delivery

http://www.chatzis.gr/index.php?id=17,18,0,0,1,0

Κάνει και στην Αθήνα.

@Wizard! χατζή δεν παραγγέλνω γιατί δεν μου πολυάρεσει και τελευταία φορά που πήγα για ένα εκμεκ καταίφι και ένα κομμάκι καρυδόπιτα(+1 μια μπάλα ντοντουρμα) χρέωσαν 17ευρώ :p

@Wizard! χατζή δεν παραγγέλνω γιατί δεν μου πολυάρεσει και τελευταία φορά που πήγα για ένα εκμεκ καταίφι και ένα κομμάκι καρυδόπιτα(+1 μια μπάλα ντοντουρμα) χρέωσαν 17ευρώ

Άλλο αυτό, άλλο "δεν κάνει κανένα" :)

ναι βρε δεν αντιλέγω, πραγματικά δεν ήξερα για τον χατζή, απλά και τώρα που ξέρω πάλυ δεν θα πάρω :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.