Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Ελάτε παίδες... Σπαρταράει λέμεεεεε. Μόλις βγήκε από τον φούρνο. ΜουΖΖΖΖΖΖΖΖάκα :dance3::dance3:

ε βαλε κι εσυ μια κοντινη απο ενα κομμενο κομματι

να δουμε τα layers να καταλαβουμε καλυτερα τι παιζει

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Άμα είχα φαντασίωση θα έλεγα απλά "Νιάου". :hehe:

Αυτοαναιρείσαι : )

Ο τίγρης βρυχάται δεν καταλαβαίνει από "Νιάου" : P

Μα πριν από μερικά ποστ είπα ότι αυτός ο "φημολογούμενος" τίγρης μετατράπηκε από τους απλούς χρήστες σε "γατούλης". Οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια φαντασίωσης θα περιελάμβανε "Νίαου" και όχι βρυχηθμούς. :p

Έτοιμος, κομμένος στο πιάτο και με φέτα όπως ζήτησε το προβατάκι μας :T:

post-20975-1416075963,0305_thumb.jpg

post-20975-1416075963,3944_thumb.jpg

Εχθές πήρα κοντά 3 κιλά ώμο αρνιού και κότσι μοσχαρίσιο... Αναμείνατε :hehe:

να υποθέσω γεμιστή πλάτη?? εκείνο το κότσι με προβληματίζει

Έτοιμος, κομμένος στο πιάτο και με φέτα όπως ζήτησε το προβατάκι μας :T:

Ναι και άλλη με τεχνοτροπία racer! Τουλάχιστον είναι εστιασμένη στο "ψητό" και όχι πιο μπροστά.

Εμένα μου αρέσει να λιώνω τη φέτα με το πιρούνι και να βάζω το μουσακά από πάνω, ζεστό.

να υποθέσω γεμιστή πλάτη?? εκείνο το κότσι με προβληματίζει

Όχι, δε θα το γεμίσω με κάτι. Όπως είναι ο ώμος, θα γίνει roast στο φούρνο για κάνα 2μιση-3 ώρες, μέχρι να γίνει λουκούμι. Μετά το ζουμί θα το περάσω στο τηγάνι, θα χώσω και λίγο ζωμό αρνιού, μαζί με βότανα/μπαχαρικά και θα φτιάξω σαλτσούλα. To τελευταίο μισάωρο ψησίματος του αρνιού, θα πατήσω και πατατούλες σε διαφορετικό ταψί οι οποίες θα βγουν ζεστές ακριβώς όταν βγει και το αρνί και θα έχουν πάρει τις μυρωδιές του κρέατος.

Το κότσι γιατί σε προβληματίζει. Μια άλλη λέξη για μοσχαρίσιο κότσι είναι και το ossobuco. Αυτό θα γίνει σε κατσαρόλα με mirepoix (σέλινο, καρότο, κρεμμύδι), κόκκινο κρασί, μοσχαρίσιο ζωμό και διάφορα άλλα, και θα μαγειρευτεί σιγά για 3 ώρες περίπου στο φούρνο. Το μοσχαρίσιο κρέας το οποίο έρχεται από περιοχές με μύες και ίνες θέλει αργό ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι, λόγω της πολυ εναρμονισμένης περιεκτικότητας σε λίπος που έχει. Θα φτιάξω κι ένα ριζότο μιλανέζε με κρόκο κοζάνης και παρμεζάνα και άντε γεια λέμε, θα γλύφουμε και τη κατσαρόλα. :hehe:

Όχι, δε θα το γεμίσω με κάτι. Όπως είναι ο ώμος, θα γίνει roast στο φούρνο για κάνα 2μιση-3 ώρες, μέχρι να γίνει λουκούμι. Μετά το ζουμί θα το περάσω στο τηγάνι, θα χώσω και λίγο ζωμό αρνιού, μαζί με βότανα/μπαχαρικά και θα φτιάξω σαλτσούλα. To τελευταίο μισάωρο ψησίματος του αρνιού, θα πατήσω και πατατούλες σε διαφορετικό ταψί οι οποίες θα βγουν ζεστές ακριβώς όταν βγει και το αρνί και θα έχουν πάρει τις μυρωδιές του κρέατος.

Το κότσι γιατί σε προβληματίζει. Μια άλλη λέξη για μοσχαρίσιο κότσι είναι και το ossobuco. Αυτό θα γίνει σε κατσαρόλα με mirepoix (σέλινο, καρότο, κρεμμύδι), κόκκινο κρασί, μοσχαρίσιο ζωμό και διάφορα άλλα, και θα μαγειρευτεί σιγά για 3 ώρες περίπου στο φούρνο. Το μοσχαρίσιο κρέας το οποίο έρχεται από περιοχές με μύες και ίνες θέλει αργό ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι, λόγω της πολυ εναρμονισμένης περιεκτικότητας σε λίπος που έχει. Θα φτιάξω κι ένα ριζότο μιλανέζε με κρόκο κοζάνης και παρμεζάνα και άντε γεια λέμε, θα γλύφουμε και τη κατσαρόλα. :hehe:

to the hell ρε !

2η φορα που διαβαζω ποστ και μου τρεχουν τα σαλια χωρις καν να υπαρχει εικονα :fist:

Αμα κερδισω το λοττο θα σε κανω προσωπικο μου μαγειρα, τελοC

to the hell ρε !

2η φορα που διαβαζω ποστ και μου τρεχουν τα σαλια χωρις καν να υπαρχει εικονα :fist:

Αμα κερδισω το λοττο θα σε κανω προσωπικο μου μαγειρα, τελοC

Είχα άλλη καριέρα προγραμματισμένη, αλλά αν κερδίσεις το λόττο no problem... :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.