Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply
Έτοιμος, κομμένος στο πιάτο και με φέτα όπως ζήτησε το προβατάκι μας :T:

Ναι και άλλη με τεχνοτροπία racer! Τουλάχιστον είναι εστιασμένη στο "ψητό" και όχι πιο μπροστά.

Εμένα μου αρέσει να λιώνω τη φέτα με το πιρούνι και να βάζω το μουσακά από πάνω, ζεστό.

Link to comment
Share on other sites

να υποθέσω γεμιστή πλάτη?? εκείνο το κότσι με προβληματίζει

Όχι, δε θα το γεμίσω με κάτι. Όπως είναι ο ώμος, θα γίνει roast στο φούρνο για κάνα 2μιση-3 ώρες, μέχρι να γίνει λουκούμι. Μετά το ζουμί θα το περάσω στο τηγάνι, θα χώσω και λίγο ζωμό αρνιού, μαζί με βότανα/μπαχαρικά και θα φτιάξω σαλτσούλα. To τελευταίο μισάωρο ψησίματος του αρνιού, θα πατήσω και πατατούλες σε διαφορετικό ταψί οι οποίες θα βγουν ζεστές ακριβώς όταν βγει και το αρνί και θα έχουν πάρει τις μυρωδιές του κρέατος.

Το κότσι γιατί σε προβληματίζει. Μια άλλη λέξη για μοσχαρίσιο κότσι είναι και το ossobuco. Αυτό θα γίνει σε κατσαρόλα με mirepoix (σέλινο, καρότο, κρεμμύδι), κόκκινο κρασί, μοσχαρίσιο ζωμό και διάφορα άλλα, και θα μαγειρευτεί σιγά για 3 ώρες περίπου στο φούρνο. Το μοσχαρίσιο κρέας το οποίο έρχεται από περιοχές με μύες και ίνες θέλει αργό ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι, λόγω της πολυ εναρμονισμένης περιεκτικότητας σε λίπος που έχει. Θα φτιάξω κι ένα ριζότο μιλανέζε με κρόκο κοζάνης και παρμεζάνα και άντε γεια λέμε, θα γλύφουμε και τη κατσαρόλα. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δε θα το γεμίσω με κάτι. Όπως είναι ο ώμος, θα γίνει roast στο φούρνο για κάνα 2μιση-3 ώρες, μέχρι να γίνει λουκούμι. Μετά το ζουμί θα το περάσω στο τηγάνι, θα χώσω και λίγο ζωμό αρνιού, μαζί με βότανα/μπαχαρικά και θα φτιάξω σαλτσούλα. To τελευταίο μισάωρο ψησίματος του αρνιού, θα πατήσω και πατατούλες σε διαφορετικό ταψί οι οποίες θα βγουν ζεστές ακριβώς όταν βγει και το αρνί και θα έχουν πάρει τις μυρωδιές του κρέατος.

Το κότσι γιατί σε προβληματίζει. Μια άλλη λέξη για μοσχαρίσιο κότσι είναι και το ossobuco. Αυτό θα γίνει σε κατσαρόλα με mirepoix (σέλινο, καρότο, κρεμμύδι), κόκκινο κρασί, μοσχαρίσιο ζωμό και διάφορα άλλα, και θα μαγειρευτεί σιγά για 3 ώρες περίπου στο φούρνο. Το μοσχαρίσιο κρέας το οποίο έρχεται από περιοχές με μύες και ίνες θέλει αργό ψήσιμο αλλά γίνεται λουκούμι, λόγω της πολυ εναρμονισμένης περιεκτικότητας σε λίπος που έχει. Θα φτιάξω κι ένα ριζότο μιλανέζε με κρόκο κοζάνης και παρμεζάνα και άντε γεια λέμε, θα γλύφουμε και τη κατσαρόλα. :hehe:

to the hell ρε !

2η φορα που διαβαζω ποστ και μου τρεχουν τα σαλια χωρις καν να υπαρχει εικονα :fist:

Αμα κερδισω το λοττο θα σε κανω προσωπικο μου μαγειρα, τελοC

Link to comment
Share on other sites

to the hell ρε !

2η φορα που διαβαζω ποστ και μου τρεχουν τα σαλια χωρις καν να υπαρχει εικονα :fist:

Αμα κερδισω το λοττο θα σε κανω προσωπικο μου μαγειρα, τελοC

Είχα άλλη καριέρα προγραμματισμένη, αλλά αν κερδίσεις το λόττο no problem... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Signature Real Ζεστή Σοκολάτα (by alexis)

1.Μπεν Μαρί 30-40gr κουβερτούρα με πορτοκάλι, μέχρι να λιώσει καλά.

2.Ζέσταμα γάλα, σε κατσαρολάκι, μπρίκι ή φούρνο μικροκυμάτων (τελευταίο για 3 λεπτά).

3.Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το γάλα να πάρει χρώμα.

4. Προσθέτουμε 2 γουλιές ουίσκι και μια κουταλιά σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά).

Απολαμβάνουμε γουργουρίζοντας.

Ευρεσιτεχνία μπεν μαρί:

Παίρνουμε διαφανή μεμβράνη και βάζουμε την κουβερτούρα μέσα, ωστέ να σχηματιστεί ένα "πουγκί". Κατόπιν διαπερνάμε το "λαιμό" του πουγκιού με ένα ξυλάκι κινέζικου ώστε να ασφαλίσει.

Γεμίζουμε μπρίκι με νερό και εναποθέτουμε το πουγκί ώστε το ξυλάκι να ακουμπάει στο στόμιο και να το κρατάει από το να βουτήξει στο νερό (προσοχή δεν πρέπει να μπει νερό στο πουγκί).

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανοίγουμε μια τρύπα με μαχαίρι στο κάτω μέρος του πουγκιού και πιέζουμε απο πάνω για να πέσει η σοκολάτα.

Profit: Δεν λερώνεται τίποτα :p

Link to comment
Share on other sites

Να μαι και εμένα :p

Παρέλαβα δεύτερο πακέτο απο Κρήτη με τοματούλες που έχουν γεύση ΤΟΜΑΤΑΣ λέμε

Παξιμαδάκια και ανθότυρο. Οπότε δίαιτα απόψε :p

Αποτέλεσμα:dance3::dance3:

post-20975-1416075970,4865_thumb.jpg

post-20975-1416075970,6634_thumb.jpg

post-20975-1416075970,7361_thumb.jpg

post-20975-1416075970,9162_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.