Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αφού βλέπω τοσους χρυσοχέρηδες, λεω να κανω πρόταση-ματ. Αντί να κανονίσουμε φαγητό σε ταβερνα, τι θα λέγατε να μαζευτούμε κάπου ολοι και να φέρουμε ο καθείς απο μια σπεσιαλιτέ του;

Καλό φαϊ - CHECK

Ποσότητα - CHECK

Δοκιμή αυτών που έχουμε δεί στο θρεντ και λιγουρευόμαστε εδω και καιρό - CHECK

Link to comment
Share on other sites

Αφού βλέπω τοσους χρυσοχέρηδες, λεω να κανω πρόταση-ματ. Αντί να κανονίσουμε φαγητό σε ταβερνα, τι θα λέγατε να μαζευτούμε κάπου ολοι και να φέρουμε ο καθείς απο μια σπεσιαλιτέ του;

Καλό φαϊ - CHECK

Ποσότητα - CHECK

Δοκιμή αυτών που έχουμε δεί στο θρεντ και λιγουρευόμαστε εδω και καιρό - CHECK

Μαμώ τις ιδέες, αν ήμουν Αθήνα (ή κάπου κοντύτερα τεσπα) δε το συζητούσα καν...

Link to comment
Share on other sites

Αφού βλέπω τοσους χρυσοχέρηδες, λεω να κανω πρόταση-ματ. Αντί να κανονίσουμε φαγητό σε ταβερνα, τι θα λέγατε να μαζευτούμε κάπου ολοι και να φέρουμε ο καθείς απο μια σπεσιαλιτέ του;

Καλό φαϊ - CHECK

Ποσότητα - CHECK

Δοκιμή αυτών που έχουμε δεί στο θρεντ και λιγουρευόμαστε εδω και καιρό - CHECK

Με τους σκατοχέρηδες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν τι γίνεται; Νηστικοί θα μείνουμε; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

είμαι μεγάλος λάτρης του καυτερού φαγητού και κάνω αυτό το thread για να μοιραστούμε τις καυτεροεμπειρίες μας.

απο συνταγές μέχρι φαγητό έξω ή προϊόντα καυτερά.

Βρήκα ένα site απο Αγγλία με αρκετές καυτερές σάλτσες. chilli sauce | hot chilli sauce | extra hot chilli sauce | extra extra hot chilli sauce | Blair's ultra Death | da' bomb chilli

έχει κατηγορίες ανά βαθμό καψίματος είδος πιπεριάς ή και εταιρίας. έχει και απόσταγμα τσίλι!

εγώ παράγγειλα Pain Is Good #66 Jalape?o Wasabi Hot Sauce Emporium Hot Chilli Sauce ( τελείωσε απο αυτό το site )

και Zulu Zulu Peri-Peri Garlic Sauce from Chilli Bugs

Χτες έφτιαξα ένα ριζότο με αποξηραμένα πορτσίνι ( τα αφήνεις στο νερό και παίρνει γέυση) και μέσα στο νερό τους έβαλα και αποξηραμένες πιπεριές. φοβερό έγινε. για φωτογραφίες too late :p

Link to comment
Share on other sites

Με τους σκατοχέρηδες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν τι γίνεται; Νηστικοί θα μείνουμε; :hehe:

Σε αυτή την περίπτωση δεκτά θα γίνονται φαγητά/εδέσματα απο προσκείμμενο άτομο (γυναίκα/γκομενα/μανα/μανουλα/μαμα) και με την προυπόθεση οτι you shall be taunted a second timah. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε φυτέψει στο μπαλκόνι σε γλαστράκια, Jalapenos & Habaneros. Καμία σχέση η γεύση με τις αγοραστές ή τα τουρσί που βρίσκεις στο SM. Από περιποίηση θέλουν ελάχιστη για όσους βαριούνται.

Μπαχαρικά συνήθως παίρνουμε από την Ευριπίδου (κέντρο Αθήνα) που έχει πολλά και φρέσκα, αλλά όχι απαραίτητα φθηνά.

Πέρσι που είχαμε πάει Βερολίνο, βρήκαμε έναν τύπο σε πανηγύρι που είχε απίστευτες σάλτσες και μας είπε ότι στέλνει Ελλάδα. Ακόμα δεν παραγγείλαμε γιατί είχαμε πάρει τόσο μεγάλη ποσότητα που έχουμε απόθεμα :o Μία από τις μάρκες είναι η Pain Is Good (που αναφέρθηκε και πιό πάνω) και από το όνομα καταλαβαίνεις τι παίζει... H εταιρία του είχε και πολλές άλλες αλλά δε θυμάμαι το site (αυτό που έβαλα είναι US), θα το δω όμως όταν πάω σπίτι.

Συμβουλή: Η (κομμένη) πιπεριά, όταν αρχίσει να μαυρίζει, είναι πολύ πιό καυτερή από ότι θα ήταν αν χρησιμοποιηθεί φρέσκια. Για αυτό προσοχή!

Link to comment
Share on other sites

Από πού προμηθεύτηκες σπόρους;

H γυναίκα μου από ebay. Μπορώ να μάθω από που αν θέλεις. Είναι και φθηνοί γενικά, δεν κοστίζουν κάτι.

Από τα φυτά που έχεις, αν κρατήσεις σπόρους, φυτρώνουν;

Δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω αφήσει μία Jalapeno απάνω, να πέσει μόνη της και να τη δώσω σε ένα συνάδελφο που θέλει να κάνει το ίδιο, αλλά θα ξέρω σε μερικούς μήνες όπως καταλαβαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

H γυναίκα μου από ebay. Μπορώ να μάθω από που αν θέλεις. Είναι και φθηνοί γενικά, δεν κοστίζουν κάτι.

Περιμένω link, ευχαριστώ.

Δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω αφήσει μία Jalapeno απάνω, να πέσει μόνη της και να τη δώσω σε ένα συνάδελφο που θέλει να κάνει το ίδιο, αλλά θα ξέρω σε μερικούς μήνες όπως καταλαβαίνεις.

Περιμένω αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Για τι πως θα τις φυτέψεις;

Πρέπει να κάνεις σπορείο. Βρεγμένο βαμβάκι μέσα σε κυπελλάκι από γιαούρτι/παγωτό. Τα αφήνεις εκεί μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν και μετά τα φυτεύεις κανονικά σε γλάστρα. Δε μπορείς να βάλεις πολλά σε γλάστρα γιατί δεν ξέρεις πόσα θα βγουν. Μπορεί κανένα, μπορεί πολλά και μετά δε θα μπορούν να μεγαλώσουν όλα μαζί.

Από εκεί και πέρα, πότισμα, ήλιο, κλπ, στα γράφουν στο φακελλάκι που θα σου στείλουν με τα σπόρια.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κήπο. Επίσης είχαμε μέχρι πέρσυ μια πιπεριά που έβγαζε μικρές κόκκινες, αλλά δεν ξέρω το είδος τους. Μοιάζαν πάντως με τα Jalapenos του λινκ. Με μια τέτοια και τα σπόρια της έφιαχνα ένα μεγάλο μπολ τυροκαυτερή βόμβα!

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί, μαζί μου, ξύπνησε και ο μάγειρας που έχω μέσα μου! Είχα σιγουρευτεί από χθες ότι έχω όλα τα υλικά και έφτιαξα Bretzel. Βγήκαν 12 μεγαλούτσικα Bretzel, αλλά μόνο αυτά (τα πιο μικρά) επέζησαν μέχρι τη φωτογράφηση!

Bretzel1.jpg

Bretzel2.jpg

Bretzel3.jpg

Η συνταγή βρίσκεται εδώ και ακολουθήθηκε πιστά.:magic:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.