Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Φρέσκιες ταλιάτελες με κόκκινη σάλτσα με πεπερόνι (ελαφρώς τηγανισμένο πριν μπει στην σάλτσα για να βγάλει τα ζουμιά του) και τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Ωραία ήταν αλλά μου βγήκαν λίγο πιο αλμυρά από ότι θα τα ήθελα λόγω πεπερονιού.

Και σου έφτασε δηλαδή αυτό το πιάτο;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μια απο τις καλυτερες δημιουργιες μου :p:

Σοταρουμε κρεμμυδι οχι ψιλοκομενο με λιγο λαδι(οχι πολυ λιγο, αλλα ουτε και για να τηγανισουμε πατατες...ισα να καλυπτει το τηγανι).

Ριχνουμε στο ιδιο τηγανι μαζι με το κρεμμυδι, φιλετο κοτοπουλο κομμενο σε κυβους και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να ασπρισουν σε ολες τις πλευρες οι κυβοι. Προσθετουμε αλατι, μπαραχι, παπρικα, πιπερι και οτι αλλο μας γουσταρει απο μπαχαρικα. Μετα προσθετουμε λιγο λεμονι(εγω εριξα 1 κουταλι της σουπας περιπου). Κοβουμε κυβους μοτσαρελα και 4 κουταλακια γεματα πελτε(οχι χυμο ντοματας, το αλλο που ειναι δυο φορες συμπικνωμενο) και τα ριχνουμε και αυτα.Οι μερακληδες μπορουν να προσθεσουν λιγο αλατι ακομα. Ανακατευουμε πολυ καλα να παει παντου ο πελτες. Αν βλεπουμε οτι καιγεται πριν περασει κανα 2-3λεπτο με τον πελτε, ριχνουμε 2 κουταλακια τις σουπας νερο.

Γενικα ποσο χρονο θελει ή ποση ωρα πρεπει να περιμενω στα βηματα δεν ξερω...εμπειρικα το παω...βλεποντας και κανοντας. Μαζι με τον πελτε για να σπασει λιγο το πικαντικο ταιριαζει και λιγη κετσαπ με καλο ανακατεμα να παει παντου μιας και δεν εχει πολλα υγρα...Γενικα δεν ειναι σουπα η σαλτσα, ισα ισα για να ειναι πανω στο κρεας...δεν βραζει δλδ, σοταρετε μαζι με το κρεας και η σαλτσα. Βασικα σοταρετε με τα υγρα των κρεμμυδιων, το λιγο λαδι και το λεμονι. Αν σωθουν ολα αυτα και αρχιζει και καπνιζει μαλλον το παραμαγειρεψες :p. Μαζι με την προετοιμασια κανα 15' παιρνει.

Έγινε επεξεργασία από Kosmos
Link to comment
Share on other sites

attachment.php?attachmentid=46518&stc=1&d=1319902086

Χοιρινές μπριζόλες κομμένες σε κομματάκια, με σάλτσα μπύρας (μπορείτε να το κάνετε και με κρασί) και καφέ ρύζι. Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό.

θα ήθελα αναλυτικές οδηγίες για το πως θα φτιάξω τα κοματάκια μπριζόλας παρέα με τη σάλτσα κύριε founder:p

Link to comment
Share on other sites

Κόβεις τις χοιρινές σε μικρά κομματάκια, τα πασαλείβεις με λάδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ό,τι άλλο μπαχάρι θέλεις και τα πετάς σε ένα τηγάνι (ή άλλο βαθύ σκεύος, εγώ χρησιμοποίησα γουόκ) που έχει κάψει λάδι. Τα αφήνεις και τα γυρνάς μέχρι να ψηθούν όλες οι μεριές. Όταν γίνουν, ρίχνεις ένα μπουκάλι μπύρας και λίγο νεράκι. Μπορείς να αντικαταστήσεις το νερό εντελώς με μπύρα αν προτιμάς πιο έντονη γεύση. Προσθέτεις ξανά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2-3 φυλλαράκια δάφνη και βάζεις αν θέλεις κι έναν κύβο λαχανικών. Το αφήνεις να βράσει όλο το πράμα για κανά μισάωρο. Μη το αφήσεις να το πιει όλο το ζουμί γιατί δε θα χεις μετά να βάλεις στο ρύζι-πατάτες. Επίσης μη το αφήσεις να παραβράσει γιατί θα μαλακώσει πολύ το κρέας και θα ναι σαν το τρως βραστό. Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Χοιρινή τηγανιά δηλαδή... Άκου "Χοιρινές μπριζόλες κομμένες σε κομματάκια" :p

edit: σα να λες το σφουγγάτο: "πατάτες κομμένες σε κομματάκια πλακέ με χτυπημένο αυγό, στο τηγάνι"... lol

Link to comment
Share on other sites

Η τηγανιά χρησιμοποιεί άλλο κομμάτι χοιρινού και οχι της μπριζόλας σπάλας ή λαιμού...

EΠίσης η τηγανιά γίνεται μόνο με κρασί....

Κώστα δοκίμασε να μαρινάρεις το χοιρινό την προηγούμενη σε θυμάρι και μπύρα και για να δέσει λίγο παραπάνω η σάλτσα και να αποφύσεις το πολύ τηγάνισμα να ρίζεις μισή κουταλιά κορν φλάου...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.