Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Αφου το ξεθάβω απο την 3η σελίδα (ακα μαρμάγκα) του offtopic, θα σας πω τον καημό μου.

Στο αεροδρόμιο, κάποτε παλια στο τέξας, ειχα πάρει κατι cookies & brownies της Hershey's τα οποία ηταν απλά κολασμένα και έκτοτε ψάχνω να βρω τα τέλεια cookies.

Σημερα μαλλον τα βρήκα, μεσα στην συσκευασία Cookies απο το Εργαστήριο Παυλίδη... Δοκιμαστε τα και θα με θυμηθέιτε...

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=12156]Lakisss[/MENTION]

ποιο ποδηλατο ;

αυτο που ξεχασε να φερει μαζι του στο εξοχικο μου , που υποτιθεται οτι ηταν ποδηλατικη thelabιτικη εκδρομη και το μονο που θυμηθηκε να φερει ηταν 90κιλα παιδακια , μπριζολες και λουκανικα ;:hehe:

αχαχαχα

Εγω δε χανω τετοια φαγητα.αν δε φυγω για β.Ευβοια , count me in

Link to comment
Share on other sites

Ομελέτα φούρνου.

Είπα σήμερα να πειραματιστώ με μία συνταγή δική μου, μία ομελέτα φούρνου.

Σκοπός της συνταγής είναι να είναι ελαφριά (ξεχάστε τα μπέικον/λουκάνικα), και να γίνεται από βασικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, ακόμα και του φοιτητή/εργένη.

Πιστεύω ότι το νόστιμο ελληνικό φαγητό δεν χρειάζεται να έχει εξεζητημένα υλικά, αλλά απλά συνδυαζόμενα σε σωστές ποσότητες. Φαντασία χρειάζεται!:)

Τα υλικά τα πήρα το προηγούμενο Σ/Κ από τον μπαξέ της μάνας μου στο χωριό...νοστιμιά απίστευτη!

Τα υλικά:

Μία μεγάλη ψιλοκομμένη ντομάτα.

h6fgt.jpg

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι/πιπεριά και χειροποίητη βουτυράτη φέτα από Τρίκαλα.

bKOee.jpg

Ελιές από το χωριό φυσικά και ελαφρώς πικρές.

I6hod.jpg

Οι ελιές κόπηκαν σε κομμάτια.

OrWGc.jpg

Έξι αβγά. (δυστυχώς super market...)

2tyth.jpg

Βήμα πρώτο:

Το κρεμμύδι και η πιπεριά σοταρίστηκαν ελαφρώς με ελαιόλαδο, αλάτι και γλυκιά πάπρικα.

Το κρεμμύδι δεν θέλει πολύ σοτάρισμα γιατί πικρίζει και θα επιβαρύνει το φαγητό αρκετά, αφού υπάρχουν και οι ελαφρώς πικρές ελιές.

Ύστερα απλώθηκε στο ταψί.

HYa63.jpg

Fgybv.jpg

Σειρά έχουν οι ντομάτες και οι ελιές.

jwpBs.jpg

RzSAN.jpg

Στη συνέχεια τα υλικά περιχύνονται με λίγο ελαιόλαδο, και μπαίνουν στο φούρνο για να μαραθούν ελαφρά και να δέσουν οι γεύσεις.

R74xl.jpg

aHpoV.jpg

Τα υλικά έχουν πλέον μαραθεί και αχνιστά βγαίνουν απ' τον φούρνο.

AxJBk.jpg

5YaJ5.jpg

Περιχύνουμε τα ελαφρώς αλατισμένα αβγά, γιατί μένει και η φέτα η οποία είναι και αυτή αλμυρή.

BFVOf.jpg

Πάλι στον φούρνο για 3-4 μόνο λεπτά.

L8g8g.jpg

Η ομελέτα έχει πολύ ελαφρώς ψηθεί, πράγμα που φαίνεται στο φούσκωμα στις άκρες της.

2kkHg.jpg

Σειρά έχει η φέτα και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός.

Ο λόγος που πρώτα την έψησα ελαφρά είναι να μην είναι νερουλή, ώστε όταν ρίξω την φέτα να μείνει επάνω και να μην διαλυθεί στο εσωτερικό της.

CWPpM.jpg

Τελικό φούρνισμα και.....:)

G2vZZ.jpg

Qqkh0.jpg

Χρώματα!:)

X51LX.jpg

Rto3t.jpg

K9ydo.jpg

aJtsj.jpg

Καλή σας όρεξη!:T:

QXrlu.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.