Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Αν το γυρίζεις συχνά το κρέας ειδικά μια ζουμερή μπριζόλα, από το πολυ το ζούπηγμα και το γύρισμα χάνει τα υγρά του και στο τέλος τρως σόλα. Όσο λιγότερες φορές γύρισμα το κρέας με το καλύτερο γύρισμα να είναι 1 φορά και μόνο. Και αν ξέρεις να ψήνεις ούτε το καβουρδίζεις το κρέας ούτε και το καις, ίσα ίσα. Έτσι κρατάει το κρέας ολα τα ζουμιά μέσα και όλη τη γεύση και δεν σπας σαγόνια για να το φας.

Τα όρια ζωής έχουν μειωθεί σε σχέση με τους παππούδες μας που ζουν και ζούσαν 100 χρόνια ενώ η γενιά μας καμιά 65-70 το πολυ κι αν, επειδή κάθε μέρα τρώμε σαβούρα, το περιβάλλον από το οποίο περιτρυγιριζόμαστε είναι τιγκα στον καρκίνο (καυσαέρια, wifi, τηλέφωνα με τις ώρες κτλ κτλ), ενώ οι παππούδες κόβανε τη ντομάτα από το μπαχτσέ, την φέτα την αγοράζανε από το γείτονα, ψωμί φτιάχναν μόνοι τους και τρώγανε, μαζί με λίγο κρασάκι που κι αυτό αν δε το φτιάχνανε μόνοι τους το παίρναν από γνωστό που ξέραν πως το κάνει.

Εκτός από τους καρκίνους (καυσαέρια, χρωστικές, αμφιβάλω για το wifi), οι παλαιότεροι δεν είχαν κρέας κάθε μέρα στο τραπέζι τους ή σουβλάκια κάθε βράδυ με delivery. Η υπερκατανάλωση κρέατος και λοιπών εδώδιμων έχει οδηγήσει σε εντατικές μεθόδους παραγωγής με αποτέλεσμα η ποιότητα να έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδα επικίνδυνα για την υγεία μας. Κλασσικό παράδειγμα, δες την κότα την αλανιάρα, και δες και την κότα του σουπερμάρκετ.

Σα χθες θυμάμαι να τριγυρνάω στο χωριό με την οδοντογλυφίδα στο στόμα, σημάδι πως έφαγα κρέας, για να κάνω φιγούρα στους υπόλοιπους

Ήθελα να φάω κάτι γλυκό απόψε, και έπεσα σε αυτή τη συνταγή: Κέικ σε 5 λεπτά * « ChefLess Kitchen

Έκανα κάποιες μετατροπές/πειραματισμούς βέβαια, αλλά ωραίοτατο βγήκε για 5λεπτή συνταγή!:T:

- σύν μία κουταλιά ζάχαρη.

- σύν μία κουταλιά γάλα.

- δύο κουταλιές ΜΕΤΑΞΑ.

Το αποτέλεσμα.:)

1005691j.jpg

1005693b.jpg

1005694e.jpg

Παλιότερα το είχα δοκιμάσει και με κομμάτια σοκολάτα μέσα....λυώνουν και γίνεται φοβερό! (δέν είχα τώρα να βάλω...)

Ωραιοοοοοοος ο μαγκας!

θα το μονταρω σιγουρα και εγω σε καποια φαση:T:

Απο μαστορι μας εγινες chef lakis:P

Looking... tasteful !

Αν και με έχει ρημάξει το στομάχι από 'χθες, αν το είχα μπροστά μου θα το μασαμπούκωνα στο δευτερόλεπτο, ποιός τις... χ*ζει τις συνέπειες.

ποιός τις... χ*ζει τις συνέπειες.

Ο κWλ0ς συνήθως... :hehe:

Ειλικρινά sorry.

:p

Λοιπόν, το δοκίμασα το κεϊκακι, βγαίνει νοστιμότατο (η έκδοση του Lakis) και το καλύτερο ειναι οταν βγαίνει ζεστό ζεστο και αφράτο να του ρίξεις πάνω μια μπάλα παγωτο.

Της μάχης γίνεται... :T:

φυσικα το δοκιμασα κι εγω το γλυκακι του Νικου

βγαινει οντως ωραιο σε σχεση με το χρονο που ζηταει

αλλα next time που θα το φτιαξω θα το αδειασω σε ρηχο ταπερακι στο ψησιμο

ωστε να βγει λεπτο και μεγαλυτερης επιφανειας σαν brownie περιπου

η υφη και η σκληροτητα του μου ταιριαζει πιο πολυ για τετοιο παρα για κεικ.

και στανταρ θελει μια μπαλα παγωτο απο πανω οπως σοφα προτεινε κι ο Μητς

οι επιτιμες δοκιμαστριες μου παντως εμειναν απολυτα ικανοποιημενες

δοκιμάζοντας το σερβιρισμενο με καιμακι και σιροπι

αλλα και σκετο με ζαχαρη αχνη

θα επανελθω με update επι του θεματος

Ω ρε παιδια,σας βαρεθηκα.

Βαλτε φωτος και αφηστε τες να μιλησουν.

Πολλα λετε! ΑΝΤΕ! :p

Κεκάκια!

RidLB.jpg

r2f4Z.jpg

J1mJs.jpg

Λάιτ κιόλας, με σταφίδες μαύρες και ξανθές σε κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη, ελαιόλαδο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.