Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ήθελα να φάω κάτι γλυκό απόψε, και έπεσα σε αυτή τη συνταγή: Κέικ σε 5 λεπτά * « ChefLess Kitchen

Έκανα κάποιες μετατροπές/πειραματισμούς βέβαια, αλλά ωραίοτατο βγήκε για 5λεπτή συνταγή!:T:

- σύν μία κουταλιά ζάχαρη.

- σύν μία κουταλιά γάλα.

- δύο κουταλιές ΜΕΤΑΞΑ.

Το αποτέλεσμα.:)

1005691j.jpg

1005693b.jpg

1005694e.jpg

Παλιότερα το είχα δοκιμάσει και με κομμάτια σοκολάτα μέσα....λυώνουν και γίνεται φοβερό! (δέν είχα τώρα να βάλω...)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το δοκίμασα το κεϊκακι, βγαίνει νοστιμότατο (η έκδοση του Lakis) και το καλύτερο ειναι οταν βγαίνει ζεστό ζεστο και αφράτο να του ρίξεις πάνω μια μπάλα παγωτο.

Της μάχης γίνεται... :T:

Link to comment
Share on other sites

φυσικα το δοκιμασα κι εγω το γλυκακι του Νικου

βγαινει οντως ωραιο σε σχεση με το χρονο που ζηταει

αλλα next time που θα το φτιαξω θα το αδειασω σε ρηχο ταπερακι στο ψησιμο

ωστε να βγει λεπτο και μεγαλυτερης επιφανειας σαν brownie περιπου

η υφη και η σκληροτητα του μου ταιριαζει πιο πολυ για τετοιο παρα για κεικ.

και στανταρ θελει μια μπαλα παγωτο απο πανω οπως σοφα προτεινε κι ο Μητς

οι επιτιμες δοκιμαστριες μου παντως εμειναν απολυτα ικανοποιημενες

δοκιμάζοντας το σερβιρισμενο με καιμακι και σιροπι

αλλα και σκετο με ζαχαρη αχνη

θα επανελθω με update επι του θεματος

Link to comment
Share on other sites

ακολουθει συντομη περιγραφη παρασκευης pizza

ειναι η short version με ετοιμες βασεις για οικονομια χρονου

για τους μερακληδες παιζει και η λυση "φτιαχτο μονος σου" (το ζυμαρι φυσικα) με ακομα καλυτερα αποτελεσματα

τα υλικα ειναι καθαρα υποκειμενικη επιλογη αλλα γενικα ειμαι υπερ της αποψης "λιγα και καλα"

οι παραφορτωμενες πιτσες τεινουν να μπερδευουν τις γευσεις και δεν αναδυκνειουν τα επιμερους υλικα μας

στον δικο μου ουρανισκο at least

ξεκιναμε προθερμαίνοντας το φουρνο στους 180 βαθμους

ενω παραλληλα αρχιζουμε να φτιαχνουμε τη σαλτσα μας

προσωπικα χρησιμοποιω

τριμμενη ντοματα (εαν εχετε ωριμες ντοματες και χρονο καλως αλλιως και τυπου pummaro αρκει)

λιγη ketchup

ελαιολαδο

αλατοπιπερο

ζαχαρη

βασιλικο ή ριγανη ή θυμαρι

νερακι

αναμειγνύουμε και σιγοβραζουμε εως οτου δεσει

(υποψιν, δεν θελουμε σαλτσα κοκκινιστου με σκορδο , κρεμμυδι, κανελα κτλ,

θελουμε μια ελαφρια βαση ντοματας που δεν θα επισκιασει τα υπολοιπα υλικα και θα δωσει την απαραιτητη γλυκια ισορροπια και υγρασια στην πιτσα μας)

απλωνουμε καλα τη σαλτσα στις βασεις μας

στη συγκεκριμενη περιπτωση θα παιξουμε με δυο ειδη

μια ετοιμη κλασσικη βαση και μια μεγαλη αραβικη πιτα

(my personal favorite μιας και μοιαζει πολυ με το γνησιο λεπτο ζυμαρι ιταλικης πιτσας

απλα θυμηθειτε να λαδωσετε τις ακρες γιατι αρπαζουν ευκολα)

2-1.jpg

1-1.jpg

εν συνεχεια παιρνουμε το τυρι

για οικονομια χρονου ηδη τριμμενο gouda & mozzarella

4.jpg

εναλλακτικα mozzarella για πιτσα ή φρεσκια και τριβουμε κατα βουληση

3.jpg

απλωνουμε μια λεπτη στρωση mozzarella αρχικα και στις δυο

(βοηθαει στο να μην γλυστρανε τα υπολοιπα υλικα πανω στη σαλτσα και φυσικα δινει εξτρα ποντους γευσης!)

5.jpg

6.jpg

παιρνουμε τα μανιταρια της επιλογης μας

κλασσικα φρεσκα μικρα λευκα κανουν μια χαρα

αλλα για ακομα καλυτερα αποτελεσματα μπορειτε να συνδυασετε με αποξηραμενα pοrcini και βασιλομανιταρα

εαν επιλεξετε/συμβιβαστειτε με αυτα της κονσερβας, καλο ειναι να τα σωταρετε λιγο πριν γιατι θελουν πιο πολυ ψησιμο απο την υπολοιπη pizza

7.jpg

ξεπλενουμε, σκουπιζουμε και ψιλοκοβουμε...

8.jpg

και τοποθετουμε αρχικα μονο στην πιτσα με την αραβικη

9.jpg

σειρα παιρνει το αλλαντικο της επιλογης μας

στη συγκεκριμενη περιπτωση καπνιστο μπεηκον

το οποιο κοβουμε στο επιθυμητο μεγεθος...

10.jpg

μοιραζουμε στην επιφανεια της δευετρης πιτσας (κλασσικη ζυμη)

11.jpg

στην οποια κατοπιν προσθετουμε και τα μανιταρια στα κενα

12.jpg

λογω εποχης επελεξα ντοματινια (απο το μπαλκονι) μιας και ειναι συνηθως πιο γευστικα

αλλα εαν εχετε καλες ντοματες μπορειτε να παιξετε και μ'αυτες

λεπτο κοψιμο, σκουπισμα να φυγει το πολυ νερο, λιγο αλατακι και στρωσιμο στην επιαφανεια της πιτσας

μαζι με λιγο φρεσκο βασιλικο

(εδω θα τα βαλουμε μονο στην λεπτη version)

13.jpg

απλωνουμε μαζι με μερικες λεπτες φετες mozzarella και αλατοπιπερωνουμε

(γιατι τα υλικα της συγκεκριμενης εκδοχης ειναι αρκετα ηπια σε γευση)

14.jpg

επιστρέφοντας στην κλασσικη πιτσα με το μπεηκον

ηρθε η ωρα να προσθεσουμε το gouda και το πιπερακι

η ποσοτητα οσο αφορα το τυρι ειναι αναλογη του γουστου του καθενος

αλλα imho ουκ εν τω πολλω το ευ

15.jpg

και καπου εδω ηρθε η ωρα να τις τοποθετησουμε στο φουρνο

στη ρυθμιση λειτουργειας πανω κατω

τις αφηνουμε 10 λεπτα περιπου

και κατοπιν τις αλλαζουμε ραφι για ακομα ~8-10 λεπτα ωστε να ροδισουν απο πανω αλλα και να ψηθει η βαση τους

(ο ακριβης χρονος ψησιματος ποικιλλει αναλογα με τον τυπο της βασης της πιτσας, το παχος των υλικων κτλ)

το ψησιμο με αερα δεν με εχει ενθουσιασει οποτε δεν το προτεινω

16.jpg

εαν ολα εχουν παει κατ'ευχην

το αποτελεσμα πρεπει να μοιαζει καπως ετσι

17.jpg

19.jpg

κοβουμε τα κομματια μας με το ροδελοκοφτη...

20.jpg

και καλη μας ορεξη...

21.jpg

κι ενα bonus pack με δυο close-ups ετσι για τη μυρωδια

22.jpg

23.jpg

Link to comment
Share on other sites

εν συνεχεια παιρνουμε το τυρι

για οικονομια χρονου ηδη τριμμενο gouda & mozzarella

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτά τα τυριά με κάτι Ελληνικό;

στην οποια κατοπιν προσθετουμε και τα μανιταρια στα κενα

Γιατί συγκεκριμένα στα κενά; Δεν μπορούν να πάνε οπουδήποτε;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.