Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

  • Replies 10,9k
  • Created
  • Last Reply

Θα δείτε τι θα πάθετε, θα σας δείξω εγώ!

Νεότερα την Κυριακή....(αν δεν έχω σκάσει).

Γιαουρτάκι με μέλι για βραδυνό. (κρι κρι 3.5% αγελάδος και μέλι βιολογικό από έλατο και άνθη)

Τι εννοεις λέγοντας βιολογικό μέλι??

οτι έχει περάσει τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας που αποδεικνύει οτι

1) οι μέλισσες δεν ταϊζονται

2) το μέλι δεν έχει υποστεί θερμική ή άλλη εργαστηριακή επεξεργασία και

3) δεν έχει ακολουθηθεί προληπτική φαρμακευτική αγωγή στις μέλισσες για αντιμετώπιση ασθενειών

ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό.....για να μπορέσεις να έχεις μέλι χωρίς φάρμακα διαλέγεις μέλισσες επιθετικότερης φυλής που είναι ανθεκτικές σε ασθένειες και άρα δε θέλουν φαρμακο-θεραπείες.

Που έχουμε καταντήσει... να λέμε το φυσικό "Βιολογικό" και να το πληρώνουμε 2 φορές πάνω...

το βιολογικό πήρε αυτή την έννοια από τότε που ακυρώσαμε οποιαδήποτε φυσικότητα στην επεξεργασία της τροφής.

είμαστε :)

στην Ελλάδα πάντως δεν είναι πάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού οι μελισσοπαραγωγοί που εφαρμόζουν απόλυτα την βιολογική παραγωγή μελιού.

όλοι οι άλλοι όλο και κάτι πειράζουν

Και στο Καρπενήσι ( Μεσσαία Κάψη ) έχει ένα παραγωγό που βγάζει απίστευτο μέλι ( μετά την πρώτη φορά από εκεί ουδέποτε ξανα-άγγιξα supermarketίσιο μέλι, απλά ΔΕΝ γίνεται )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.