Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

πανε μοσχαρισιο σνιτσελακι με πιλαφι,

φασολακια και λαχανακια σωταρισμενα με βουτυρακι γαλακτος και φρεσκο πιπερι

και ασπρομανίταρα σωτε με σκορδο κ' σβησμενα με κρασι

χρονος προετοιμασιας: 20'

βαθμος δυσκολιας: πανευκολο

σκευη προς πλυσιμο: 2 + τα σερβιτσια

κατασταση νεροχυτη after: σαν να μην εγινε τπτ

Schnitzelnstuff2.jpg

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει συνταγη ρε συ...σνιτσελ με γαρνιτουρα ειναι

το αλατοπιπερωνεις, το αλευρωνεις, το βουτας στο αυγο και μετα στη τριμμενη φρυγανια/παξιμαδι/corn flakes

οτι σ'αρεσει τελοσπαντων

και βουρ στο τηγανι με το καυτο λαδι για να μην προλαβει να διαλυσει το παναρισμα

5-7 λεπτα απο την καθε μερια και ετοιμος

(ο χρονος ποικιλει αναλογα τη φωτια και το παχος του κομματιου)

παραλληλα εχεις ηδη βρασει 2,5 φλυτζανια νερο κι εχεις ριξει ενα κυβο Κnorr στο δευτερο σκευος

κατοπιν ριχνεις ενα φλυτζανι ρυζι για πιλαφι, χαμηλωνεις φωτια

κι αφηνεις να σιγοβρασει μισοσκεπασμενο εως οτου πιει το νερο του

οποτε και αποσυρεις απο τη φωτια και ριχνεις μια κουταλια βουτυρακι και λιγο αλατοπιπερο αναλογα τα γουστα.

παραλληλα εχεις καθαρισει το τηγανι των σνιτσελ το οποιο εχει ξανακαψει

και πετας μεσα τα λαχανικα σου* με λιγο βραστο νερακι απο τον βραστηρα για οικονομια χρονου

μολις το πιουν και μαλακωσουν, προσθετεις λιγο βουτυρο τυπου lurpak, χωριο κτλ

τριβεις μπολικο αλατοπιπερο και μια πρεζα ζαχαριτσα, αφηνεις ακομα ενα 2λεπτο ανακατευοντας καλα να τσιγαριστουν ελαφρως και σερβιρεις στα πιατα μαζι με τα σνιτσελ και το ρυζι

Στο ιδιο τηγανι σωταρεις σε ελαιολαδο 1/4 σκορδο ξυσμενο, προσθετεις τα λεπτοκομμενα μανιταρια

(5 φετες ανα μανιταρι περιπου) αλατοπιπερωνεις και προαιρετικα προσθετεις ειτε θυμαρι ειτε εστραγκον

μολις στεγνωσει το τηγανι σβηνεις με ενα μικρο ποτηρι κρασι κι αφηνεις μεχρι να παρουν μια βραση και δεσουν τα υγρα οποτε τα πετας κι αυτα στο πιατο,

πουλας απαραιτητως μουρη στο εταιρο ημισυ,

ανοιγεις τις μπυριτσες σας κι απολαμβανετε...

*εαν εχεις μεγαλη ποσοτητα τα αποψυχεις ελαφρως στα μικροκυματα για οικονομια χρονου

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο ρύζι να ξερετε είναι αυτο με την κιτρινη χαρτινη συσκευασία απο Lidl.

:shifty:

Δοκιμαστε ;)

Το άγριο μαύρο ρύζι (zizania aquatica ) που μαζεύουν οι ινδιάνοι του Καναδά είναι το καλύτερο.

Μολονότι δεν είναι ρύζι πωλείτε και μαγειρεύετε σαν ρύζι.

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι πιστευω οτι δεν υπαρχει "το καλυτερο ρυζι"

αλλα το καταλληλο ρυζι για την καθε συνταγη

αλλο ρυζι θα βαλεις στο πιλαφι

κι αλλο σ'ενα ριζοτο

οπως αλλο ειναι το ρυζι της ασιατικης κουζινας

κι αλλο ρυζι θα μπει στα γιουβαρλακια

απο κει και περα και εφοσον δεν μιλαμε για αλλοιωμενο ή χαλασμενο προιον

νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι θεμα υποκειμενικου γουστου και τροπου παρασκευης

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Το άγριο μαύρο ρύζι (zizania aquatica ) που μαζεύουν οι ινδιάνοι του Καναδά είναι το καλύτερο.

Εχω φαει απο αυτο,αν και δεν μου αρεσε τοσο.:no:

Συμφωνω με τον Κοπριτη σε οσα ειπε.

dsc01676vp.jpg

Ρυζι Agrino πιλαφι,κεφτεδακια,αγγουροντοματα με τριμμενο πιπερακιι και παπρικα.

2 μεριδες απο τα παραπανω και ειμαι οκ.:)

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι πιστευω οτι δεν υπαρχει "το καλυτερο ρυζι"

αλλα το καταλληλο ρυζι για την καθε συνταγη

αλλο ρυζι θα βαλεις στο πιλαφι

κι αλλο σ'ενα ριζοτο

οπως αλλο ειναι το ρυζι της ασιατικης κουζινας

κι αλλο ρυζι θα μπει στα γιουβαρλακια

απο κει και περα και εφοσον δεν μιλαμε για αλλοιωμενο ή χαλασμενο προιον

νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι θεμα υποκειμενικου γουστου και τροπου παρασκευης

Αν ακολουθήσουμε το δρόμο της γεύσης και του προσωπικού γούστου, πράγματι τίποτα δεν είναι καλύτερο.

Δυστυχώς όμως η γεύση είναι ο χειρότερος σύμβουλος διατροφής για τον άνθρωπο, και όποιος ευλαβικά την ακολουθεί θα μετανοήσει στο μέλλον.

Εξαιρώντας την γεύση λοιπόν, το μαύρο ρύζι είναι άγριο, δηλαδή δεν καλλιεργείτε σε χωράφια και αυτά που προσφέρει το κατατάσσουν στην κορυφή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.