GriGaS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2007 Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο μηχάνημα το οποίο προσανατολίζομαι να στήσω. Kουτί : Lian Li PC-C30iMon 160.00 Ευρώ Μητρική : Abit FP-IN9 SLI 85.00 Ευρώ O λόγος που προτίμησα αυτήν αντί για την Ι90-HD είναι ότι η κάρτα γραφικών της δεν νομίζω να μου είναι αρκετή (θα προτιμήσω μία ATI 2400 με h/w acceleration σε h264 και υποστήριξη HDCP) καθώς και ότι στο μέλλον ίσως χρειαστώ και κανά ελεύθερο PCI για καμιά Skystar. Eπεξεργαστής : C2Duo 4400 100.00 Ευρώ Κάρτα γραφικών : Gecube X2400 Pro 256MB - HDMI 59.00 Ευρώ Σκληρός Δίσκος : WD RAID EDITION 400 GB 117.00 Eυρώ Μνήμες : Τeam Group 2GB Kit DDR2 800MHz Elite 99.00 Eυρώ To κόστος έως εδώ είναι 620 Ευρώ. Βάζουμε άλλα 30 για το DVD και πάμε στα 650. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα τροφοδοτικό καθώς και μία ψύκτρα για τον επεξεργαστή τέτοια που το συνολικό κόστος να μην ξεπεράσει τα 800 ευρώπουλα. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ησυχία. Αν και έχω διαβάσει κακές κριτικές για τα modular τροφοδοτικά δεν θα με χάλαγε να μην έχω περιττά καλώδια στο κουτάκι μου. Προς το παρόν είμαι για το Seasonic 550W S12-550 ''Energy +'' στα 99.00 από πλαίσιο οπότε μας μένει άλλο ένα πενηντάρικο για ψύκτρα... Οποιεσδήποτε αντιπροτάσεις/παρατηρήσεις/συμβουλές είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
COSTELLO Αύγουστος 16, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 καλυτερα να παρεις ποιο οικονομικο επεξεργαστη και μητρικη,γιατι δεν θα σε χρειαστη καπου εφοσον δεν θα παιζεις games.και παρε καλυτερα 2χ500 σκληρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2007 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 Αρχική απάντηση από COSTELLO καλυτερα να παρεις ποιο οικονομικο επεξεργαστη και μητρικη,γιατι δεν θα σε χρειαστη καπου εφοσον δεν θα παιζεις games.και παρε καλυτερα 2χ500 σκληρους. Why the hell? Μια χαρά είναι η CPU και η Mobo που λέει το παληκάρι. Πόσα λιγότερα να δώσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Αύγουστος 16, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 70 για mobo που παίζει HD ψιλοάνετα με onboard VGA Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150 να βάλει PSU και μία ψήκτρα..Ποιος ο λόγος για "ψιλοάνετα" ενώ έχει ήδη το "ανετότατα";Edit: Θα προτιμούσα τα +100GB http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=984&product=841706 παρά τα +2 χρόνια εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Αύγουστος 16, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 10:56] Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150 να βάλει PSU και μία ψήκτρα..Ποιος ο λόγος για "ψιλοάνετα" ενώ έχει ήδη το "ανετότατα"; Γι αυτό και δεν απάντησα από την αρχή, αφού είδα ότι το παιδί έχει το budget και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λιγότερα. Οπότε πάει στο ακόμα καλύτερο. Απλά ρώτησες πώς γίνεται να δώσει λιγότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 Ρώτησα πόσα λιγότερα να δώσει, από την άποψη ότι το πολύ 60 θα γλυτώσει και δεν λέει. :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Αύγουστος 16, 2007 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 Φίλε grigas, όταν με το καλό το στήσεις, με ενδιαφέρει να μάθω πόσο % CPU load έχεις σε x264 και WVC1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asikamin Αύγουστος 16, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2007 να πάρεις οπωσδήποτε αθόρυβο τροφοδοτικό και ήσυχο dvd.Δε φαντάζεσαι τι φασαρία κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 17, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2007 Αρχική απάντηση από dubber Φίλε grigas, όταν με το καλό το στήσεις, με ενδιαφέρει να μάθω πόσο % CPU load έχεις σε x264 και WVC1 Καλημέρα επείδή ψάχνω και εγώ να στήσω ένα τέτοιο μηχανάκι, αλλά προσθέτω και τον παράγοντα κατανάλωσης, σκεφτόμουνα ένα celeron. Αλλά έχεις ακούσει τι % απο CPU load να περιμένουμε παίζοντας τέτοιο περιεχόμενο ?? BTW: η λύση της ABIT με τα 70 ευρα και το ενσωματωμένο HDMI αξίζει τίποτις ή να κοιτάξω ψηλότερα ?? Υπ'όψιν ότι προορίζεται καθαρά για Video - DVD - Mp3 - Sat TV και τίποτα άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
overclockerd Αύγουστος 17, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2007 Αρχική απάντηση από jpavly [Χθες, στις 08:56] Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150 να βάλει PSU και μία ψήκτρα.. Ποιος ο λόγος για "ψιλοάνετα" ενώ έχει ήδη το "ανετότατα"; Edit: Θα προτιμούσα τα +100GB http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=984&product=841706 παρά τα +2 χρόνια εγγύηση. Οντώς, αφού μπορεί να δώσει τα λεφτά θα είναι ΟΚ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Αύγουστος 17, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2007 Αρχική απάντηση από colt3003 [Σήμερα, στις 14:44] Καλημέρα επείδή ψάχνω και εγώ να στήσω ένα τέτοιο μηχανάκι, αλλά προσθέτω και τον παράγοντα κατανάλωσης, σκεφτόμουνα ένα celeron. Αλλά έχεις ακούσει τι % απο CPU load να περιμένουμε παίζοντας τέτοιο περιεχόμενο ?? BTW: η λύση της ABIT με τα 70 ευρα και το ενσωματωμένο HDMI αξίζει τίποτις ή να κοιτάξω ψηλότερα ?? Υπ'όψιν ότι προορίζεται καθαρά για Video - DVD - Mp3 - Sat TV και τίποτα άλλο Τί άλλο δηλαδή θα κάνει ένα HTPC?Το Celeron το ξεχνάς, ΜΟΝΟ C2D. Το mo/bo της Abit με το HDMI είναι απλά απίστευτο και σταθερότατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Αύγουστος 17, 2007 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2007 Το case που εχεις επιλεξει,ειναι στο σαλονι μου εδω και 3 μηνες περιπου και ειμαι τρομερα ευχαριστημενος απο την επιλογη που εκανα(ολα πλεον γινονται απο το remote control) αν και ειχα καποιες αμφιβολιες αρχικα.Θελει λιγο προσοχη μονο,γιατι εχει 2 8αρηδες για εξαγωγη και σε full rpm ειναι ενοχλητικοι εως αφορητοι.Βεβαια τα κομματια που μου περισσευαν και τα εκανα HTPC δεν κανουν για αυτη τη δουλεια(πχ η DFI παντα "εκαιγε" ολοκληρη) αλλα με μερικα τρικ καταφερα να δουλευουν οι 8αρηδες πολυ πολυ σπανια σε full rpmΕπισης,για 10 Ε περιπου καλυτερα να πας σε 500αρη δισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 17, 2007 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2007 Αρχική απάντηση από dubber Τί άλλο δηλαδή θα κάνει ένα HTPC? Ε... μην το λές άλλοι ζητάνε να παίζει και κανένα παιχνιδάκι, άλλοι ακούω θέλουν παση θυσία 2 κάρτες δικτύου.... εντάξει εγώ δεν πάω τόσο μακρια γιαυτό και το ξεκαθαρίζω.Αρχική απάντηση από dubber Το Celeron το ξεχνάς, ΜΟΝΟ C2D. Το mo/bo της Abit με το HDMI είναι απλά απίστευτο και σταθερότατο. διπύρηνο επεξεργααστή εννοείς για την αναπαραγωγή χ264 ? γιατί η κάρτα τηλεόρασης στον northwood που έχω στα 2,8 έχει μόνο 8 -10 % αναπαραγωγή και 40 - 60% σε εγγραφή mpg2 720X576. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 18, 2007 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2007 κουτι με 2 θεσεις 5 1/4μητρικη με intel chipset500g min (μην πω 2 x 500)vga 2600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik Αύγουστος 18, 2007 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2007 στο θεμα ψυξης εχω να προτεινω α) σαν ομορφια + επιδοσεις -> ζαλμαν 9500 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=780618 β) σαν επιδοσεις -> scythe cooler infinity (και σε θεμα τιμης http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922625 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 18, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2007 Eπειδή βλέπω ότι αρκετοί ασχοληθήκατε με το θέμα M/B CPU ο λόγος που προσανατολίζομαι στο να μην πάρω την Fatal1ty με το HDMI είναι ότι από όσο έχω διαβάσει η αναπαραγωγή h264 επιβαρύνει αρκετά τον επεξεργαστή (άρα θα χρειαστώ μεγαλύτερο επεξεργαστή - άρα περισσότερη θερμότητα).Όσον αφορά το θέμα του μέγεθους του σκληρού, 99% θα παιχτεί κάποιο LAN από το οποίο θα τραβάω data οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι παραπάνω χωρητικότητα (και παρεπιπτόντως προτιμώ τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύηση - έστω από την ψευδαίσθηση ότι αγοράζω κάτι το πιο ποιοτικό).Για την scythe που είπε ο από πάνω νομίζω ότι δεν θα χωράει. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Τέλος το θέμα του αθόρυβου DVD δεν με απασχολεί. Όταν το anydvd μπει σε slow and quiet mode είναι εντελώς αθόρυβο. Παρεπιπτώντος σκέφτομαι να βάλω SATA DVD-RW για να γλιτώσω εντελώς από τις καλωδιοταινίες και τα χοντροκομμένα round cables.Για τροφοδοτικό έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο από το seasonic? Τα be quiet τι λένε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Αύγουστος 24, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2007 Μετά από πολύ σκέψη, ακόμα περισσότερο διάβασμα σε fora και μερικές εκτενείς συζητήσεις με τον georgeadams αποφάσισα να αγοράσω υπολογιστή τον Οκτώβρη...Τι θα γίνει τον οκτώβρη?? Θα βγει το Leopard...I am about to switch!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Αύγουστος 24, 2007 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2007 HTPC + APPLE...... Χμμμ δεν νομίζω.... Αρχική απάντηση από grigasκαι μερικές εκτενείς συζητήσεις με τον georgeadams Υπάρχει ακόμα αυτός; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.