Jump to content

Σύνθεση HTPC

GriGaS

Recommended Posts

Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο μηχάνημα το οποίο προσανατολίζομαι να στήσω.

Kουτί : Lian Li PC-C30iMon 160.00 Ευρώ

20070329144504.jpg

Μητρική : Abit FP-IN9 SLI 85.00 Ευρώ

O λόγος που προτίμησα αυτήν αντί για την Ι90-HD είναι ότι η κάρτα γραφικών της δεν νομίζω να μου είναι αρκετή (θα προτιμήσω μία ATI 2400 με h/w acceleration σε h264 και υποστήριξη HDCP) καθώς και ότι στο μέλλον ίσως χρειαστώ και κανά ελεύθερο PCI για καμιά Skystar.

Eπεξεργαστής : C2Duo 4400 100.00 Ευρώ

Κάρτα γραφικών : Gecube X2400 Pro 256MB - HDMI 59.00 Ευρώ

Σκληρός Δίσκος : WD RAID EDITION 400 GB 117.00 Eυρώ

Μνήμες : Τeam Group 2GB Kit DDR2 800MHz Elite 99.00 Eυρώ

To κόστος έως εδώ είναι 620 Ευρώ. Βάζουμε άλλα 30 για το DVD και πάμε στα 650. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα τροφοδοτικό καθώς και μία ψύκτρα για τον επεξεργαστή τέτοια που το συνολικό κόστος να μην ξεπεράσει τα 800 ευρώπουλα. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ησυχία. Αν και έχω διαβάσει κακές κριτικές για τα modular τροφοδοτικά δεν θα με χάλαγε να μην έχω περιττά καλώδια στο κουτάκι μου.

Προς το παρόν είμαι για το Seasonic 550W S12-550 ''Energy +'' στα 99.00 από πλαίσιο οπότε μας μένει άλλο ένα πενηντάρικο για ψύκτρα...

Οποιεσδήποτε αντιπροτάσεις/παρατηρήσεις/συμβουλές είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες

Αρχική απάντηση από COSTELLO

καλυτερα να παρεις ποιο οικονομικο επεξεργαστη και μητρικη,γιατι δεν θα σε χρειαστη καπου εφοσον δεν θα παιζεις games.και παρε καλυτερα 2χ500 σκληρους.

Why the hell? Μια χαρά είναι η CPU και η Mobo που λέει το παληκάρι. Πόσα λιγότερα να δώσει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150€ να βάλει PSU και μία ψήκτρα..

Ποιος ο λόγος για "ψιλοάνετα" ενώ έχει ήδη το "ανετότατα";

Edit: Θα προτιμούσα τα +100GB http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=984&product=841706 παρά τα +2 χρόνια εγγύηση.

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 10:56]

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150 να βάλει PSU και μία ψήκτρα..

Γι αυτό και δεν απάντησα από την αρχή, αφού είδα ότι το παιδί έχει το budget και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λιγότερα. Οπότε πάει στο ακόμα καλύτερο.

Απλά ρώτησες πώς γίνεται να δώσει λιγότερα.

Αρχική απάντηση από dubber

Φίλε grigas, όταν με το καλό το στήσεις, με ενδιαφέρει να μάθω πόσο % CPU load έχεις σε x264 και WVC1

Καλημέρα

επείδή ψάχνω και εγώ να στήσω ένα τέτοιο μηχανάκι, αλλά προσθέτω και τον παράγοντα κατανάλωσης, σκεφτόμουνα ένα celeron. Αλλά έχεις ακούσει τι % απο CPU load να περιμένουμε παίζοντας τέτοιο περιεχόμενο ??

BTW: η λύση της ABIT με τα 70 ευρα και το ενσωματωμένο HDMI αξίζει τίποτις ή να κοιτάξω ψηλότερα ??

Υπ'όψιν ότι προορίζεται καθαρά για Video - DVD - Mp3 - Sat TV και τίποτα άλλο

Αρχική απάντηση από jpavly [Χθες, στις 08:56]

Δεν καταλαβαίνω γιατί να πέσει σε επιδόσεις εφ' όσον είναι καλυμμένος με το κόστος και θέλει με +150 να βάλει PSU και μία ψήκτρα..

Edit: Θα προτιμούσα τα +100GB http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=984&product=841706 παρά τα +2 χρόνια εγγύηση.

Οντώς, αφού μπορεί να δώσει τα λεφτά θα είναι ΟΚ!:rolleyes:

Αρχική απάντηση από colt3003 [Σήμερα, στις 14:44]

Καλημέρα

επείδή ψάχνω και εγώ να στήσω ένα τέτοιο μηχανάκι, αλλά προσθέτω και τον παράγοντα κατανάλωσης, σκεφτόμουνα ένα celeron. Αλλά έχεις ακούσει τι % απο CPU load να περιμένουμε παίζοντας τέτοιο περιεχόμενο ??

BTW: η λύση της ABIT με τα 70 ευρα και το ενσωματωμένο HDMI αξίζει τίποτις ή να κοιτάξω ψηλότερα ??

Υπ'όψιν ότι προορίζεται καθαρά για Video - DVD - Mp3 - Sat TV και τίποτα άλλο

Τί άλλο δηλαδή θα κάνει ένα HTPC?

Το Celeron το ξεχνάς, ΜΟΝΟ C2D. Το mo/bo της Abit με το HDMI είναι απλά απίστευτο και σταθερότατο.

Το case που εχεις επιλεξει,ειναι στο σαλονι μου εδω και 3 μηνες περιπου και ειμαι τρομερα ευχαριστημενος απο την επιλογη που εκανα(ολα πλεον γινονται απο το remote control) αν και ειχα καποιες αμφιβολιες αρχικα.

Θελει λιγο προσοχη μονο,γιατι εχει 2 8αρηδες για εξαγωγη και σε full rpm ειναι ενοχλητικοι εως αφορητοι.Βεβαια τα κομματια που μου περισσευαν και τα εκανα HTPC δεν κανουν για αυτη τη δουλεια(πχ η DFI παντα "εκαιγε" ολοκληρη) αλλα με μερικα τρικ καταφερα να δουλευουν οι 8αρηδες πολυ πολυ σπανια σε full rpm

Επισης,για 10 Ε περιπου καλυτερα να πας σε 500αρη δισκο

Αρχική απάντηση από dubber

Τί άλλο δηλαδή θα κάνει ένα HTPC?

Ε... μην το λές άλλοι ζητάνε να παίζει και κανένα παιχνιδάκι, άλλοι ακούω θέλουν παση θυσία 2 κάρτες δικτύου.... εντάξει εγώ δεν πάω τόσο μακρια γιαυτό και το ξεκαθαρίζω.

Αρχική απάντηση από dubber Το Celeron το ξεχνάς, ΜΟΝΟ C2D. Το mo/bo της Abit με το HDMI είναι απλά απίστευτο και σταθερότατο.

διπύρηνο επεξεργααστή εννοείς για την αναπαραγωγή χ264 ? γιατί η κάρτα τηλεόρασης στον northwood που έχω στα 2,8 έχει μόνο 8 -10 % αναπαραγωγή και 40 - 60% σε εγγραφή mpg2 720X576.

στο θεμα ψυξης εχω να προτεινω α) σαν ομορφια + επιδοσεις -> ζαλμαν 9500 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=780618 β) σαν επιδοσεις -> scythe cooler infinity (και σε θεμα τιμης http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174032&product=922625

Eπειδή βλέπω ότι αρκετοί ασχοληθήκατε με το θέμα M/B CPU ο λόγος που προσανατολίζομαι στο να μην πάρω την Fatal1ty με το HDMI είναι ότι από όσο έχω διαβάσει η αναπαραγωγή h264 επιβαρύνει αρκετά τον επεξεργαστή (άρα θα χρειαστώ μεγαλύτερο επεξεργαστή - άρα περισσότερη θερμότητα).

Όσον αφορά το θέμα του μέγεθους του σκληρού, 99% θα παιχτεί κάποιο LAN από το οποίο θα τραβάω data οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι παραπάνω χωρητικότητα (και παρεπιπτόντως προτιμώ τα 2 επιπλέον χρόνια εγγύηση - έστω από την ψευδαίσθηση ότι αγοράζω κάτι το πιο ποιοτικό).

Για την scythe που είπε ο από πάνω νομίζω ότι δεν θα χωράει. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Τέλος το θέμα του αθόρυβου DVD δεν με απασχολεί. Όταν το anydvd μπει σε slow and quiet mode είναι εντελώς αθόρυβο. Παρεπιπτώντος σκέφτομαι να βάλω SATA DVD-RW για να γλιτώσω εντελώς από τις καλωδιοταινίες και τα χοντροκομμένα round cables.

Για τροφοδοτικό έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο από το seasonic? Τα be quiet τι λένε???

Μετά από πολύ σκέψη, ακόμα περισσότερο διάβασμα σε fora και μερικές εκτενείς συζητήσεις με τον georgeadams αποφάσισα να αγοράσω υπολογιστή τον Οκτώβρη...

Τι θα γίνει τον οκτώβρη?? Θα βγει το Leopard...I am about to switch!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.