BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2007 εκανα ενα πινακα με ολες τις μετρησεις vcoreτο αστειο ειναι οτι ολοι λενε "το vcore το μετρας σε αυτα τα μαυρα πραγματακια , διαλεξε μωρε οποιο θες το ιδιο ειναι "εν παση περιπτωσει ισως τα ξενα φορα να ειναι χαλια εγω τα μετρησα ολα και αν μπορει καποιος ας του στειλω το xls να το ανεβασειαπο αριστερα προς τα δεξια οπως κοιτα με την μητρικη και πανω απο το cpu εχουμε 4 μαυρα τετραγωνακια που το καθενα εχει απο ενα πηνιο μεσα.τα πηνια τα ονομαζω 1, 2,3 4 απο αριστερα προς τα δεξιαστα πηνια 1,2,3 το κατω ποδι δεν μπορεις να το μετρησεις ευκολα αρα μετραω το πανωστο πηνιο 4 μετριουνται και τα 2 ποδια γιατι ειναι γυρισμενο 90 μοιρες και τα ποδια ειναι το ενα αριστερα (κοιταει τα πηνια 1,2,3) και το αλλο δεξια και κοιταει τις μνημεςοι μετρησεις εγιναν με πολυμετρο πολυ πολυ καλο με 3 δεκαδικαμετραω ελαχιστη μεγιστη και μεση τιμηθα γραψω τι βρηκα με ρυθμιση του vcore στο 1,3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 σεταρισμα 1,3 απο biosτο ΙΔΙΟ το bios διαβαζει 1,264πραγματικες μετρησειςολα σε βολτ εννοειταιπηνιο 1ελαχιστη 1,352μεγιστη 1,354μεση 1,353πηνιο 2ελαχιστη 1,352μεση 1,353πηνιο 3ελαχιστη 1,353μεση 1,353πηνιο 4 αριστερο ποδαρακικλειδωμενη στο 1,274πηνιο 4 δεξι ποδαρακιελαχιστη 1,365μεση 1,366 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 εγω δεν ειμαι ηλεκτρονικος αλλα προφανεστατα κανενα απο τα 1,2,3 δεν σεταρει το vcoreεγω μαντευω οτι ειναι επικουρικα συστηματα και το τελικο φιλτραρισμα και τροφοδοσια το κανει το πηνιο 4 απο το αριστερο ποδαρακιμετραμε λοιπον απο δω και περα μονο ατο αριστερο ποδαρακι στο πηνιο 4εχουμε και λεμεbios (αναμονη) 1,274boot dos 1,273 1,274boot win 1,276 1,270 1,269 1,280 1,266win boot okidle windows 1,280για οσους δεν καταλαβαν μιλαμε για ολες τις μετρησεις απο την ωρα που παταμε το κουμπι μεχρι που θα δουμε την οθονη windowsπροφανως η πτωση τασεως ειναι μεγιστη στο 1,266 με ρυθμιση για 1,3 απο bios , αρα μιλαμε για drop 0,034 βολτσε σχεση με το 1,280 ι πτωση ειναι 0,014 βολτσε καθε περιπτωση ειναι παρα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 παμε για orthos να δουμε πτωση κατα την εκκινηση αλλα και μετα απο καποια λεπταwin idle1,280orthos start 1,279orthos running1,262orthos 10 min1,260μιλαμε γιατο απολυτο μπαχαλοολοκληρα 0,20 βολτ πτωση τασης δεχομενοι οτι "οκ ρε παιδι μου" λεει 1,3 το μπιος αλλα ειναι 1,280αν λαβουμε υποψιν το ποσο ρυθμισαμε απο bios τοτε εχουμε 0,40 βολτ κοντα μισο βολτ δηλαδηγια οσους ενδιαφερονται θα δωσω και μετρησεις για τα υπολοιπα πηνια με το orthos να τρεχειπηνιο 1 1,374πηνιο 21,347πηνιο 31,349πηνιο 4 δεξι ποδαρακι1,369πτωση τασης παντου δηλαδηπαμε για μοντ με μολυβι Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 με το μολυβι μετα απο λιγα λεπτα εχουμε τα εξηςbios (αναμονη)1,284boot dos1,285boot win1,2831,2851,2861,2841,283win boot okidle window1,282orthos start1,281orthos running1,280orthos 10 min1,280το κλειδωσα στο 1,280 υπο φορτιο και ειναι σταθεροσε πολυ χαλαρες φασεις βλεπω μεγιστο 1,284δεν ειναι παρα πολυ το αφηνω ετσι κακο δεν κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 Να δωσω και τα σφαλματα απο την μετρηση που κανει το bios12αρα την βλεπει 12,09 ενω ειναι 12,11 πραγματικα5αρα την βλεπει 4,99 ενω ειναι 5,01 πραγματικα3αρα την βλεπει 3,34 ενω ειναι 3,40 πραγματικαvcore το βλεπει 1,265 ενω ειναι 1,274 πραγματικαδεν υπολογιζω επι τοις εκατο γιατι μαντευω οτι το σφαλμα ΔΕΝ ειναι συστηματικο και μεταβαλεται αναλογα με την τιμη αρα δεν εχει νοημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 14, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 .....από BeetleJuice [Σήμερα, στις 21:24] στα πηνια 1,2,3 το κατω ποδι δεν μπορεις να το μετρησεις ευκολα αρα μετραω το πανω στο πηνιο 4 μετριουνται και τα 2 ποδια γιατι ειναι γυρισμενο 90 μοιρες και τα ποδια ειναι το ενα αριστερα (κοιταει τα πηνια 1,2,3) και το αλλο δεξια και κοιταει τις μνημες Δυστυχώς έχω μεγάλη πίεση χρόνου και δεν προλαβαίνω να μελετήσω με άνεση και όπως θα ήθελα τα αποτελέσματά σου. Θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Η δουλειά που έκανες έχει πάρα πολύ πρακτικό ενδιαφέρον. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στα πηνια 1,2,3 βρίσκεις αυτά τα αποτελέσματα. Όταν βρω χρόνο θα ψάξω λίγο το συμπέρασμά σου : "... αλλα προφανεστατα κανενα απο τα 1,2,3 δεν σεταρει το vcore εγω μαντευω οτι ειναι επικουρικα συστηματα και το τελικο φιλτραρισμα και τροφοδοσια το κανει το πηνιο 4 απο το αριστερο ποδαρακι γιατί μου φαίνεται ότι χωρά συζήτηση... Θάθελες το συμπέρασμά σου " ...γιατι μαντευω οτι το σφαλμα ΔΕΝ ειναι συστηματικο και μεταβαλεται αναλογα με την τιμη αρα δεν εχει νοημα" να το δέσεις (όποτε μπορέσεις) με μια ακόμη σειρά μετρήσεων με μεγαλύτερο Vcore (αν έχεις τέτοια δυνατότητα) ; Σε κάθε περίπτωση συγχαρητήρια για την εργασία ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 με excel θα ηταν καλυτερο αλλα δεν ξερω να το ανεβασωευχαριστως να περασω τις τιμες να τις κανετε αντιπαραβολη το ενα διπλα στο αλλοαν ηταν ετσι με μια ματια ολα γινονται ξεκαθαρα και το τι εκανα και το συμπερασμαοσο για το 4ο πηνιο απλα σκεφτομαι οτι και τα 4 ανηκουν στο ιδιο συστημα τροφοδοσιας τασης στον πυρηνααυτο ειναι σιγουρο και εμπειρικα να το παρεις απο προηγουμενες μητρικες που εχουμε ολοι δειαπλα δεν μπορω να δεχτω αυτο που ακουω "μετρα απο οποιο θες"ε δεν ειναι ετσι για να σου δωσει καποιος τετοια συμβουλη προφανως δεν εχει κατσει ποτε να μετρησει και λεει οτι ακουσε απο αλλους σε ενα κυκλωμα τροφοδοσιας λογικα το τελικο σταδιο θα εχει και την πιο πλησιεστερη τιμη και λογικα και την λιγοτερο μεταβαλομενηαυτο που ΔΕΝ ξερω ειναι αν τα "μεσα"¨ποδαρακια δινουν κοντινες τιμεςτοτε ναι θα παω πασοαλλα τι να τα κανω τα μεσα ποδαρακια ρε φιλε που δεν ειναι βολικα για μετρησηνα τα βρασωπρεπει να υπαρχει και μια πρακτικοτηταΦΥΣΙΚΑ και θα κανω και μετρηση με μεγαλο vcoreισως και σημερα κιολαςαπλα οκ δεν βλεπω και μεγαλο ενδιαφερον και πολλες φορες αναρωτιεμαι μηπως τα ποσταρω τσαμπα ολα αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuKe Αύγουστος 14, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 φίλε όλα καλά μου φαίνονται εμένα, τίποτα τραγικό1.3-1.28=0.02 <> 0.2δε νομίζω να υπάρχει πουθενά το 0.5 volt που αναφέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Αύγουστος 14, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 πόσα Ωμ έγινε η αντίσταση μετά το μοντάρισμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 01:20] φίλε όλα καλά μου φαίνονται εμένα, τίποτα τραγικό1.3-1.28=0.02 <> 0.2δε νομίζω να υπάρχει πουθενά το 0.5 volt που αναφέρεις 1,3-1,26= 0,04 και ειναι παρα πολυ γιατι οταν η ρυθμιση γινεται σε δευτερο δεκαδικο τοτε πρεπει να εχει και την αναλογη ακριβειαπροφανως βρε συ εκανα λαθος οταν ειπα μισο βολτ0.05 εννουσα απλα αλλα σκεφτομουν αλλα εγραψααμαμ ηταν μισο βολτ δεν θα εκανε καν boot...xaxa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Αύγουστος 14, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2007 Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 01:20] πόσα Ωμ έγινε η αντίσταση μετά το μοντάρισμα? 41 kΩ τελικη τιμη αντιστασης μετρημενη στα ακρα του smd με επιφυλαξη ομως γιατι ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να μετρησεις εκει μεσα σκυμμενος με 2 καλωδια δοκιμαστικα στο χερι..οριστε και το excelmod.xls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 15, 2007 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 ...... από BeetleJuice [Χθες, στις 23:49] ..... οριστε και το excel Δουλειά με μεράκι ! Στο excel φαίνονται πολύ καλύτερα τα πράγματα (συγκεντρωτικά). Αν και όποτε μπορέσεις (αν έχεις κέφι και χρόνο) συμπλήρωσέ το και με άλλες μετρήσεις. Πουθενά δεν έχω βρει παρόμοια δουλειά δημοσιευμένη. ....απλα οκ δεν βλεπω και μεγαλο ενδιαφερον και πολλες φορες αναρωτιεμαι μηπως τα ποσταρω τσαμπα ολα αυτα... Αυτό, μην το ξαναπείς ποτέ στη ζωή σου και για οτιδήποτε. Μάλλον είναι λάθος...Είμαι σίγουρος ότι δεν το πιστεύεις ! Φαίνεται από το μεράκι της δουλειάς σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Αύγουστος 15, 2007 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 Αρχική απάντηση από BeetleJuice win idle1,280orthos start1,279orthos running1,262orthos 10 min1,260 Πολύ σημαντική δουλειά. Μπράβο.Αν βλέπαμε και κάποια φωτο εκεί που μετράς...Καλό θα ήταν επίσης να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει vdroop, γιατί βλέπω πολλούς να λένε ότι είναι η διαφορά ανάμεσα στο vcore που δίνεις στο BIOS και στο vcore που σου δείχνει το BIOS idle. Δεν συμφωνώ. Αυτό θα το έλεγα απόκλιση του BIOS.’λλοι θεωρούν ως vdroop, τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που δίνεις στο BIOS και σε αυτό που μετράς με πολύμετρο. Ούτε με αυτό συμφωνώ.Μια άλλη άποψη είναι ότι το vdroop είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που σου δείχνει το BIOS idle και full load χωρίς υπερχρονισμό.Επίσης μια άποψη είναι ότι vdroop είναι η διαφορά ανάμεσα στο vcore που μετράς idle και full load, χωρίς υπερχρονισμό και με την default τάση στον επεξεργαστή. Εδώ όμως γεννιούνται πολλά ερωτήματα.Πού μετράς σε κάθε μητρική?Είναι ίδιο το vdroop στη default συχνότητα του επεξεργαστή και σε overclock ή μεγαλώνει όσο υπερχρονίζουμε κρατώντας σταθερή την τάση?Αν κρατήσουμε σταθερή τη συχνότητα και αυξάνουμε το vcore αλλάζει το vdroop?Αν αυξάνουμε και τη συχνότητα του επεξεργαστή και το vcore θα αυξηθεί το vroop?Αν έχουμε κάνει ένα mod με μολύβι τι αλλάζει στις παραπάνω περιπτώσεις?Βλέποντας λοιπόν τις δικές σου μετρήσεις, κατά τη γνώμη μου πέτυχες να βρεις ένα τρόπο να μετρήσεις το vdroop.Και είδαμε ότι υπάρχει vdroop που κατά τη γνώμη μου είναι από win idle 1,280 σε orthos 10 min 1,260, δηλαδή 0.02v.Αν υπερχρόνιζες και έδινες 1.5v στον επεξεργαστή, θα ήταν μεγαλύτερο το vdroop?Έγινε λοιπόν μια σωστή αρχή για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα vdroop, προς τη σωστή κατεύθυνση, που τη θεωρώ σπουδαία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Αύγουστος 15, 2007 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 πάσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Αύγουστος 15, 2007 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 Αρχική απάντηση από BeetleJuice 41 kΩ τελικη τιμη αντιστασης μετρημενη στα ακρα του smd με επιφυλαξη ομως γιατι ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να μετρησεις εκει μεσα σκυμμενος με 2 καλωδια δοκιμαστικα στο χερι..οριστε και το excel εγώ την έχω κατεβάσει σε 14.κάτι με μολύβι (και το μόνωσα με λίγη σιλικόνη!) και δε κάνει καθόλου vdroop.ίσα ίσα που μου ανεβάζει λίγο την τάση σε φορτίο (ανεβάζει σε αυτή που έχω ρυθμίσει στο βιοσ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 15, 2007 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 07:39] http://img110.imageshack.us/img110/796/vdropmodta0.jpghttp://www.hwtweakers.net/files/forum/0609/p1010004.jpgπου μετράς? η δε φαίνεται εδω πάνω? Κάποιες ακόμη φωτογραφίες που βοηθούν είναι και αυτή και αυτή.Για την πρώτη τα "green point of this foto is a vcore meansure point's : all green." όπως λέει ο δημιουργός της φωτογραφίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 15, 2007 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 07:18] Καλό θα ήταν επίσης να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει vdroop, γιατί βλέπω πολλούς να λένε ότι είναι η διαφορά ανάμεσα στο vcore που δίνεις στο BIOS και στο vcore που σου δείχνει το BIOS idle. Δεν συμφωνώ. Αυτό θα το έλεγα απόκλιση του BIOS.’λλοι θεωρούν ως vdroop, τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που δίνεις στο BIOS και σε αυτό που μετράς με πολύμετρο. Ούτε με αυτό συμφωνώ.Μια άλλη άποψη είναι ότι το vdroop είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που σου δείχνει το BIOS idle και full load χωρίς υπερχρονισμό.Επίσης μια άποψη είναι ότι vdroop είναι η διαφορά ανάμεσα στο vcore που μετράς idle και full load, χωρίς υπερχρονισμό και με την default τάση στον επεξεργαστή. Εδώ όμως γεννιούνται πολλά ερωτήματα.Πού μετράς σε κάθε μητρική?Είναι ίδιο το vdroop στη default συχνότητα του επεξεργαστή και σε overclock ή μεγαλώνει όσο υπερχρονίζουμε κρατώντας σταθερή την τάση?Αν κρατήσουμε σταθερή τη συχνότητα και αυξάνουμε το vcore αλλάζει το vdroop?Αν αυξάνουμε και τη συχνότητα του επεξεργαστή και το vcore θα αυξηθεί το vroop?Αν έχουμε κάνει ένα mod με μολύβι τι αλλάζει στις παραπάνω περιπτώσεις? Γεια χαρά mariosalice !Για να συνεισφέρω στη συζήτηση, η άποψή μου είναι « ότι το vdroop είναι η διαφορά ανάμεσα στο Vcore που δείχνει να παρουσιάζει το Bios σε idle και full load κατάσταση *». Και πρόκειται για ένα εύρος τιμών, όχι μόνο για μια σταθερή τιμή. Όπως πολύ σωστά παρατηρείς στο ερώτημα «Είναι ίδιο το vdroop στη default συχνότητα του επεξεργαστή και σε overclock ή μεγαλώνει όσο υπερχρονίζουμε κρατώντας σταθερή την τάση?» θάλεγα ότι χαρακτηρίζει με «δυναμικό» τρόπο τη μητρική, οπότε μεταβάλλεται σε διαφορετικές τιμές Vcore (αυξάνεται, όσο αυξάνεται το Vcore, πιθανότατα μέχρι κάποιο μέγιστο), αλλά δεν έχω παρατηρήσει να μεταβάλλεται όσο αυξάνουμε το fsb κρατώντας σταθερή την τάση. Επομένως η δική μου απάντηση στα πολύ λογικά και έξυπνα διατυπωμένα ερωτήματα είναι : (Πού μετράς σε κάθε μητρική?) --- Κάθε μητρική έχει αρκετά σημεία που μπορείς να μετρήσεις το Vcore. Κάποια τέτοια σημεία για την P5B Deluxe φαίνονται εδώ. ( Είναι ίδιο το vdroop στη default συχνότητα του επεξεργαστή και σε overclock ή μεγαλώνει όσο υπερχρονίζουμε κρατώντας σταθερή την τάση?) --- Είναι το ερώτημα που απάντησα αρχικά. ( Αν κρατήσουμε σταθερή τη συχνότητα και αυξάνουμε το vcore αλλάζει το vdroop?) --- Ναι, με βάση τον εμπειρικό κανόνα «αυξάνεται το Vdroop, όσο αυξάνεται το Vcore, πιθανότατα μέχρι κάποιο μέγιστο». (Αν αυξάνουμε και τη συχνότητα του επεξεργαστή και το vcore θα αυξηθεί το vroop?) --- Ναι, απ όσο έχω παρατηρήσει στην P5W Deluxe και στην P5K Deluxe η μεταβολή στο Vdroop εξαρτάται από τη μεταβολή του Vcore. (Αν έχουμε κάνει ένα mod με μολύβι τι αλλάζει στις παραπάνω περιπτώσεις?) ---Με ένα «mod με μολύβι» μειώνουμε την τιμή μιας αντίστασης στο κύκλωμα με αποτέλεσμα (από το νόμο του Ohm) για συγκεκριμένο ρεύμα να μειώνεται η τιμή της πτώσης τάσης σε αυτή, οπότε μεταβάλλεται η ισορροπία στο κύκλωμα.(*) θεωρώντας ότι αυτή είναι η ένδειξη που δείχνει το cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 15, 2007 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 08:08] ......ίσα ίσα που μου ανεβάζει λίγο την τάση σε φορτίο (ανεβάζει σε αυτή που έχω ρυθμίσει στο βιοσ) χμμμμμ ! περισσότερο ή λιγώτερο από 1 % ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Αύγουστος 15, 2007 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2007 δηλώνω 1,352ιδλε 1,3440σε βαρύ load (orthos) 1.352 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.