saradis1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2007 καλησπέρα σε όλους. ρε παιδιά έχω ένα περίεργο πρόβλημα. Έχω φτιάξει ένα ασύρματο δικτυάκι μεταξύ δυο υπολογιστών. όλα οκ με το δίκτυο. το μόνο πρόβλημα μου ειναι οτι θέλω να δώσω internet απο τον δικό μου pc στον αλλον. φυσικά θα μου πείτε "σιγά το δύσκολο, κάνε δεξί click στο εικονίδιο της σύνδεσης internet που έχεις,--> properties-->advanced-->και κάνε "allow connection sharing". δυστυχώς το δοκίμασα παιδιά. μετά σκεφτηκα μήπως το εμποδίζει το firewall αλλα το έκλεισα, φυσικά και στο ip configuration του άλλου υπολογιστή έχω βάλει σαν gateway το ip του δικού μου. δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Για να είμαι και ποιο αναλυτικός: Έστω στον δικό μου οτι έχω Ip 192.168.1.1 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 στον άλλον υπολογιστή: ip 192.168.1.2 subnet mask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dns τα έχω αφήσει κενά, λέτε να χρειάζονται? δεν θυμάμαι τα dns της forthnet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Αύγουστος 9, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2007 πήγα και βρήκα και τα dns της forthnetPreferred: 193.92.150.3Alternate: 194.219.227.2τα έβαλα...τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 10, 2007 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 Κατ'αρχήν πες μας λίγο πώς παίρνει internet o πρώτος υπολογιστής. Είναι με dialup, με adsl (ethernet ή usb, το ppp γίνεται από τον υπολογιστή ή το modem; )Προσπάθησε να είσαι αρκετά αναλυτικός, βοηθάει αφάνταστα στο troubleshooting. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigrakas Αύγουστος 10, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 βάλε και σαν primary dns τον 192.168.1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Αύγουστος 10, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 11:25] Κατ'αρχήν πες μας λίγο πώς παίρνει internet o πρώτος υπολογιστής. Είναι με dialup, με adsl (ethernet ή usb, το ppp γίνεται από τον υπολογιστή ή το modem; )Προσπάθησε να είσαι αρκετά αναλυτικός, βοηθάει αφάνταστα στο troubleshooting. ο πρώτος υπολογιστής παίρνει net με adsl modem και η σύνδεση ειναι forthnet adsl. δεν ξέρω τι ειναι το ppp αλλά αν βοηθάει αυτό: παίρνει net ο 1ος υπολογιστής απο το adsl modem και θέλω μέσω wireless δικτύου να δώσω και στον άλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 10, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 Δεν κοτσάρεις καλύτερα ένα access point πάνω στο modem-router σου να του δίνεις απ'ευθείας και να μην μπλέκεις τον πρώτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Αύγουστος 11, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Δεν κοτσάρεις καλύτερα ένα access point πάνω στο modem-router σου να του δίνεις απ'ευθείας και να μην μπλέκεις τον πρώτο; δεν έχω router. απλά ενα adsl modem (crypto f200) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 11, 2007 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 To authentication γίνεται από το pc ή από το modem; Αυτό μόνο πες μου, τέλος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 Αρχική απάντηση από saradis1 [Σήμερα, στις 13:11] δεν έχω router. απλά ενα adsl modem (crypto f200) Τότε πως θέλεις να κάνεις δίκτυο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo Αύγουστος 11, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 Επειδη και εγω μοιραζα Το Ιντερνετ καποτε με Wifi στο αλλο pc Θα σου πω το εξης : 1 Στο pc που παιρνει internet το θα πρεπει να δουλεψει σ an access Point.(θυμαμαι το software της asus Ειχε την επιλογη για ΑP)2 Κανεις kai sta 2 pc μεσα απο τα windows "Set up a home or office network" . Στο μεν 1ο θα επιλεξεις την επιλογη οτι συνδεεται Στο ιντερνετ απευθειας και στον 2ο οτι παιρνει ιντερνετ απο αλλο pc του workgroup.3. Δινεις το ιδιο ονομα τουWorgroup και στα 2 pc kai κανεις Share το internet connection! 4Restart και πρεπει να δουλευει κανονικα!!!ps1 Δεσ και παιξε με τις ip πχ στον 1ο να ειναι χ.χ.χ.1 κ στον 2ο χ.χ.χ.2ps2 Κανε share και σε κανα φακελο και δες αν τα βλεπειςps3 Βαλε trust zone tin Ip sto firewall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Αύγουστος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 Για Internet connection sharing οι Ip πρεπει να ειναι αναγκαστικα 192.168.0.1 στο pc που εχει το modem και 192.168.0.χχχ στο αλλο. Επιπλεον σε αυτο που εχει την wireless καρτα βαλε σαν Gateway την 192.168.0.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Αύγουστος 11, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2007 Αρχική απάντηση από vasi Τότε πως θέλεις να κάνεις δίκτυο ? έχω wireless κάρτα δικτύου. το ίδιο (και μάλιστα την ίδια κάρτα) έχει και το άλλο pcΑφήστε παιδιά....μου χουν σπάσει τα νεύρα. το έφτιαξα (δεν θυμάμαι καν τι έκανα. έκανα πολλά. πάνω που το έφτιαξα την επόμενη μέρα πηγε ο αδελφός μου και επανέφερε τον υπολογιστή τον δεύτερο στην κατάσταση που ήταν μόλις μπήκαν τα windows. ούτε drivers ούτε τίποτα. τα ξανάβαλα και ενώ σαν δίκτυο με ping στο command prompt βλέπουν ο ένας τον άλλον, και σαν wireless συνδέονται, στο my network places δεν βλέπονται με τίποτα. βρε \\192.168.1.2 (η ip του άλλου) κάνω, βρε view network computers κάνω...τίποτα. σημειωτέο οτι απεγκατέστησα ότι firewall είχα και έκλεισα και των windows. στον δεύτερο υπολογιστή βλέπει μόνο τον εαυτό του και στον δικό μου τίποτα. ping όμως κάνουν. είναι να τρελένεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Αρχική απάντηση από vasi Τότε πως θέλεις να κάνεις δίκτυο ? Δηλαδή μπορεί να ρουτάρει το modem-άκι των 50 ευρώ και δεν μπορεί να ρουτάρει το pc?@saradis1Για point2point connection οι κάρτες δικτύου πρέπει (αν δεν υποστηρίζει η μία από τις 2 να μπει AP) να είναι ως ad-hoc (infrastructure).Επίσης πρέπει οι ip's των if's νά ναι στο ίδιο subnet.Από κει και πέρα, πρέπει:1) internet connection sharing να είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή με το inet (αυτό γιατί αλλιώς δεν ρουτάρονται τα πακέτα προς το inet).2) για να βλέπεις τα αρχεία του άλλου, πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τα διάφορα sharing παπατζηλίκια των windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 12, 2007 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 αν το authentication και το nat γίνεται στο modem-router μπορεί απλώς να κάνει bridge τα 2 interfaces και να μη χρειάζονται internet connection sharing. Σε αυτήν την περίπτωση βάζει στο bridge ip από το subnet του modem και στο 2ο υπολογιστή μια άλλη ip πάλι από το ίδιο subnet.Σωτήρι το ad-hoc δεν είναι infrastructure, το ap είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Αύγουστος 12, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 2) για να βλέπεις τα αρχεία του άλλου, πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τα διάφορα sharing παπατζηλίκια των windows. φαντάζομαι εννοείς τα services των windows. ποια service δηλαδή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 12, 2007 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Αρχική απάντηση από trendy αν το authentication και το nat γίνεται στο modem-router μπορεί απλώς να κάνει bridge τα 2 interfaces και να μη χρειάζονται internet connection sharing. Σε αυτήν την περίπτωση βάζει στο bridge ip από το subnet του modem και στο 2ο υπολογιστή μια άλλη ip πάλι από το ίδιο subnet.Σωτήρι το ad-hoc δεν είναι infrastructure, το ap είναι. Ήταν πολύ πρωί.http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/N101519.aspΑρχική απάντηση από saradis1 φαντάζομαι εννοείς τα services των windows. ποια service δηλαδή ? Δεν ξέρω από Win, ρώτα τον trendy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Αύγουστος 12, 2007 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Αρχική απάντηση από saradis1 φαντάζομαι εννοείς τα services των windows. ποια service δηλαδή ? Δεν ειναι service ειναι μια ρυθμιση :Στα xp εναρξη> Ο υπολογιστης μου> στο μενου εργαλεια κλικ στο επιλογες φακελων>στην καρτελα προβολη βαλε τικ στο χρηση απλης κοινης χρησης αρχειων και οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 12, 2007 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris Ήταν πολύ πρωί. Μάλλον πολύ αργά ήταν...Αρχική απάντηση από sotirisΔεν ξέρω από Win, ρώτα τον trendy. Πες του παιδιού ρε, εδώ το έκανες με το windows mobile 5 στο κινητό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.