Mainframe Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2007 Σήμερα που είχα retro διάθεση (εν αναμονή διακοπών) έπεσα σε ένα link με παλιά τεύχη του RAM. Ειδικότερα του τεύχους 1/10/1999 (σχεδόν 2000). Εκεί λοιπόν είχε συγκριτικό υπολογιστών.....Μου έκανε τόσο πολύ μεγάλη εντύπωση η δραματική αλλαγή μέσα σε αυτά τα 9 χρόνια όπου για το λόγο αυτό σας δίνω και τα χαρακτηριστικά του καλύτερου για την εποχή εκείνη υπολογιστή. Εντύπωση μου έκανε ο τεράστιος δίσκος των 8,5 GB, το τρελό τροφοδοτικό των 200 watt και φυσικά η αστρονομική τιμή του ( σημειωτέο 1999) σχεδόν 1.000.000 δραχμών. Αυτό το μηχάνημα τώρα δεν αξίζει ούτε στην αποθήκη σου να το έχεις. Και όχι τώρα, αλλά και το 2005 να μου το χάριζες πάλι όχι θα σου έλεγα. Δηλαδή μέσα σε 1 πενταετία ότι επένδυση κάνεις σε pc πάει στη θάλασσα, Αν σκεφτείς δηλαδή πως τώρα για να φτιάξεις ένα εξίσου πολύ καλό μηχάνημα τα θές τα 3 χιλιάρικά και από την άλλη σε μια πενταετία δεν θα αξίζει ούτε 1, πραγματικά νιώθεις πολύ μεγάλο κοροΐδο. Τι να πώ?......Σας παρουσιάζω την κορυφή του 1999.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BCC PIII 600BAF ΓENΙΚOΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: 9,78 ΓENIKOΣ 3D: 10 EΠIΔOΣEIΣ: 9,59 TIMH: 935.000 δρχ. ΣXEΣH A/T: 4,44 ΠEPIΓPAΦH ΣYΣTHMATOΣ Επεξεργαστής: Intel Pentium III στα 600MHz BIOS: Award 4.51PG Μητρική: BX-440B VLSI/ASICs: Intel 440BX Μνήμη: 256MB SDRAM επεκτάσιμη στα 1.024ΜΒ Βάσεις DIMM: 4 των 168 επαφών Λανθάνουσα Μνήμη: 512ΚΒ Οδηγοί Δισκέτας: 3,5''/1,44MB DVD-ROM: Hitachi DVD GD-2500 BX ATAPI Ονομ. ταχ. CD: 24x Ονομ. ταχ. DVD: 6x Σκληρός Δίσκος: IBM DDRS-39130 E182115, UDMA 2 SCSI Fast/Wide Χωρητικότητα: 8,5GB Ελεγκτής: Ενσωματωμένος Προσαρμοστής Εικόνας: Creative 3D Blaster TNT2 Ultra, σε κάρτα AGP, με VLSI/ASIC nVIDIA RIVA TNT2, BIOS 4,11,01,0217, με 32MΒ σε SDRAM, DAC 300MHz, μέγιστη ανάλυση 2046x1536 pixel και 1600x1440 για 16,7M χρώματα, μέγιστη συχνότητα ανανέωσης 240Hz Κάρτα ήχου: Sound Blaster Live! Retail σε κάρτα PCI Κάρτα Δικτύου: Intel PRO 10/100Mb Mόντεμ: Motorola SM56 με ταχύτητα 56K Ηχεία: Όχι Υποδοχές Διαύλου: 5xPCI, 1x16b, 1x16b/PCI, 1xAGP. Ελεύθερες: 2 Θύρες: 1 παραλληλίας σε D-25, 2 σειράς σε D-9, 2 USB, πληκτρολογίου και ποντικιού σε miniDIN, οθόνης σε DB-15sub, 1 SCSI 68 επαφών, 1 παιχνιδιών, 4 ήχου, 1 MIDI in, 1 MIDI out, 1 SP-DIF in, 1 SP-DIF out, 1 Digital out, 1 TV Οut Ελεύθερα Φατνία: Εξωφερή: 4 των 5,25'' και 0 των 3,5'', Εσωφερή: 2 των 3,5'' Τροφοδοτικό: 200watt Συνοδευτικά: Εγχειρίδια χρήσης, δισκέτες οδηγών για κάρτα δικτύου, ελεγκτής SCSI, DVD, CD οδηγών για μητρική, για VGA, για κάρτα ήχου, Εxpendable, PowerDVD 1.6, Cubasis, Mixman Studio, Unreal, Rolicage, Bit Ware σε CD ’λλα: Αγγλικά Windows 98, ποντίκι, πληκτρολόγιο, 1 μήνα δωρεάν πρόσβαση Forthnet, 3 χρόνια εγγύηση (εκτός εργασίας για το 2ο και 3ο χρόνο) Τιμή Μονάδας (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): 935.000 δρχ. ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ Καθολικός Δείκτης: 9,78 Σχέση Απόδοσης/Τιμής: 4,44 Δείκτης Επιδόσεων: 9,59 Δείκτης 3D: 10,00 Επεκτασιμότητα: 10,00 Δυνατότητες: 9,14 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ρε μήπως είναι πιο έξυπνες οι γυναίκες που έχουν τρέλα με τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια? Αυτά τουλάχιστον αντέχουν στο χρόνο!όπως πάμε με την τεχνολογία θα μπερδέυτουμε ρε και θα ακούμε από τα γκομενάκια ....Με τα καινούργια κάνιστρα που μου πήρε ο καλό μου πήγα το μονόπετρο από τα 2,5 στα 3,5 καράτια!Ελεος ρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 7, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Ωραία ! Και να φανταστείτε το δικό μου pc (σημ. ούτε 2 εβδομάδων) έχει χάσει από την αξία του περι τα 40 ευρόπουλα :sick: :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Αύγουστος 7, 2007 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 ρε παιδια τι να λεμε τωρα..ετσι ειναι τα pc...και τα αμαξια για μενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Αύγουστος 7, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Αυτο το μηχανημα εχει δηλαδη 2744Ε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Αύγουστος 7, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Βίξ Η διαφορά είναι οτι το PC σαν εργαλείο δουλειάς βγάζει χρήματα και σαν παιχνιδομηχανή διασκεδάζει -- ενω η Luis Vuitton και τα Prada(*) των θηλυκών δίποδων(**) χρησιμεύουν μόνο για επίδειξη. (*) Ναι, έχω καεί από το χυλό... (**) Ενίοτε δε και τετράποδων αναλόγως της ώρας και της χρήσης τους. Μόνο που αν το δίποδο (ή τετράποδο ενίοτε όπως λες) είναι "κομμάτι", τότε είτε το έχεις με το ίδιο prada για 1 μέρα είτε για 5 χρόνια...την ίδια αξία έχει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsx Αύγουστος 7, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Εγώ τι να πω τώρα που αυτό που έχω είναι ακόμα πιο αργό. celeroni o/c στα 525. Σκυλί μαύρο. Να φανταστείς ότι το πήρα μετά από amiga 1200. Εϊχε κοστήσει γύρω στα 300.000 μαζί με την οθόνη. Τώρα άμα το χαρίσω σε κάποιον θα μου το πετάξει στο κεφάλι. :-) ’μα δεν το θες το pc για τίποτα βαρβάτες εφαρμογές ή για επαγγελματικούς λόγους τότε όταν το αλλάζεις μπαίνεις μέσα με τα τσαρούχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 7, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Ενίοτε δε και τετράποδων αναλόγως της ώρας και της χρήσης τους. Η πιο "ψαγμένη" ατάκα που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Αύγουστος 7, 2007 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Εγώ πιστεύω πως αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό για την μεγάλη πτώση τιμών των η/υ τα τελευταία χρόνια. Με 1000Ε σήμερα αγοράζεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα και όχι έναν Celeron... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 7, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Ολα με μέτρο παιδιά μην γενικευετε καταστάσεις ..... Αν εχεις τα φράγκα παιρνεις sli laptop , ακριβο car [δεν ονομαζω για να μην δημιουργηθει φλαμε ] , και 10 ζευγαρια πράντα και εισαι και κύριος . Τώρα αν ειναι να φορτώνεις τις πιστωτικές και να σε κυνηγάνε για να κάνεις μοστRα εισαι αξιος της τύχης σου. Eιχα και εγω πολλά τευχη στο υπόγειο pc master , pixel , user απο το 93 94 , αλλα τα ''σκουπισε'' η μανα . :C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Αύγουστος 7, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 Η πιο "ψαγμένη" ατάκα που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες Το ίδιο λένε και οι γυναίκες με τα Prada όμως, όταν τις κυνηγάμε με τη γλώσσα κρεμασμένη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsx Αύγουστος 7, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Αρχική απάντηση από gznp Εγώ πιστεύω πως αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό για την μεγάλη πτώση τιμών των η/υ τα τελευταία χρόνια. Με 1000Ε σήμερα αγοράζεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα και όχι έναν Celeron... Μην με παρεξηγήσεις, αλλά αναλογικά πιστεύω ότι σε 10 χρόνια τα ίδια θα λέμε και για τα pc της τωρινής τεχνολογίας σε σχέση με τα μελλοντικά. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να φτιάχνονται νέοι αλγόριθμοι που να αξιοποιούν τις δυνατότητες των μηχανημάτων, αλλά με την ραγδαία εξέλιξη του hardware το θεωρώ πολύ δύσκολο για τους προγραμματιστές να μπορούν να ακολουθούν τις εξελίξεις τόσο γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 7, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Το εν' λόγο μηχάνημα πέρα από Linux μπορεί χαλαρά να φιλοξενήσει Win2000. Τα 4 slots μνήμης που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 1GB(φαντάζομαι) RAM, επιτρέπουν χαλαρά ακόμα και ΧΡ. Το ΒΧ chipset εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία και σταθερότητα. Ο P3 στα 600MΗz είναι μια χαρά και σήμερα, για Internet, εφαρμογές γραφείου, παλιά games, emulators κ.τ.λ. ενώ σε συνδυασμό με το hardware acceleration της TNT2 είναι παραπάνω από αρκετός για παρακολούθηση DVD και DivX μέσης ανάλυσης. Το DVD ROM εγγυάται την συμβατότητα με την πλειοψηφία των οπτικών δίσκων που μπορεί να βρει κάποιος.Η TNT2 Ultra ήταν μια εξαιρετική κάρτα για την εποχή της και άνετα παίζει πλήθος παλιών, πλέον, παιχνιδιών.Η Live έχει ως μοναδικό μειονέκτημα, αν δεν κάνω λάθος, την ΜΗ υποστήριξη 5.1 ηχείων. Κατά τα άλλα νομίζω είναι άμεσα συγκρίσιμη με πολλά τωρινά onboard συστήματα ήχου.Το modem είναι και σήμερα χρήσιμο ως FAX.Η κάρτα δικτύου είναι υψηλής ποιότητας κατοστάρα, ενώ τέλος το τροφοδοτικό αρκεί για να μας πείσει ότι μιλάμε για ένα energy efficient μηχάνημα.Ο δίσκος είναι το μόνο μελανό σημείο και λόγο ταχύτητας και λόγο χωρητικότητας.Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος θα μπορούσε μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια να έχει επενδύσει άλλα 150-250 σε δίσκο και ίσως μια USB2 PCI κάρτα και να διατηρεί το εν λόγο μηχάνημα ως δεύτερο για τις δουλειές που αυτό μπορεί να κάνει. Και είναι πολλές.Το μηχάνημα αυτό όχι απλά έχει βγάλει τα λεφτά του, αλλά άνετα συνεχίζει να τα βγάζει. Δεν συμφωνώ καθόλου ότι είναι για πέταμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 7, 2007 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Υπολογιστές μια φορά την πατάς, όταν πάρεις τον πρώτο.Μετά δίνεις ένα ποσό κάθε χρόνο (της τάξης των 300-500 ευρώ) και έχεις πάντα κάτι να παίζεις, αλλιώς δίνεις κάθε 2-3 χρόνια ένα χιλιάρικο και κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.99 - 07 = 8 χρόνια = πολλά χρόνια για τέτοιες συγκρίσεις. Πάντως και τότε μπορούσες να περιορίσεις το κόστος.Δηλαδή ο p3 στα 600 κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας celeron 450MHz, η gpu να είναι πιο φτηνή και ο δίσκος να μην είναι scsi, οπότε το κόστος έπεφτε στο μισό ή και πιο κάτω (δηλαδή τα 500 χιλιάρικα). Βγάλτε και το κόστος του λειτουργικού, οπότε το κόστος ήταν στα 400+ χιλιάρικα = 1000 με 1500 ευρώ, κάπου τόσο κάνει και σήμερα ένα σύστημα, αν και σίγουρα 500 χιλιάρικα >>>>> 1500 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 8, 2007 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2007 Λεφτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Αύγουστος 8, 2007 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 03:31] Λεφτα μεηκς δε γορλντ γκο ραουντ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Αύγουστος 8, 2007 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2007 Εντάξει το PC και το αυτοκίνητο σίγουρα δεν είναι επένδυση, όπως και να το δείς ...γιατί ναι μεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά όχι τόσο efficiently οπως τώρα με ένα τωρινό σύστημα ή με ένα σημερινό αυτοκίνητο...Ασχολείσαι και τα χώνεις μόνο για την κ@@@α σου και μόνο... Τωρα δεν ξέρω για τις γκόμενες με τα PRADA που λέτε...αλλα επειδή αναφέρθηκε ως παράδειγμα... έχω 5 ζευγάρια στην ντουλάπα απο δαύτα και αν και το 1ο ζευγάρι κλεινει 6 χρόνια φέτος, το δέρμα του ακόμα γυαλίζει, οι σόλες δεν έχουν φθαρεί, τα κορδόνια είναι σαν καινουργια και το εσωτερικό του παραμένει αναλλοιώτο όπως και η φορμα του... Και μιλάω για το 1ο ζευγάρι που αγόρασα 71.000 δραχμες... Σύνολο και τα 5 γύρω στα 1500ευρω...Συνειδητή αγορά έκανα για την αναπαυτικότητα και του versatile στυλ τους... και MITSUKO να τα έλεγαν πάλι θα τα αγόραζα...Οταν τα έσκασα το σκυλομετάνιωσα γιατί τα λεφτά τότε ήταν απο τις οικονομίες μου ως φοιτητής αλλά μεσα σε 1 βδομάδα είδα οτι μέτα απο 12-14 ώρες στο πόδι, τα πόδια μου ήταν πιο καλά απο ποτέ....Το ρεζουμε για μένα είναι οτι πέρα απο την τιμή κοιτάς και την απόδοση που θα έχεις σε ότι αγοράζεις και τον χρόνο ωφέλιμης χρήσης... ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ υπολογιστές και αυτοκίνητα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 8, 2007 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka Λεφτα Αρχική απάντηση από Dem μεηκς δε γορλντ γκο ραουντ. Λεφτά λέμε Thread title fixed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Αύγουστος 8, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2007 οκ λεφτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.