Jump to content

Raptor 150gb. Ειναι τοσο θορυβώδης?

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πηρα εναν ραπτορ με το διαφανο καπάκι και μπορω να πω ότι μου εχει παρει τα αυτια.. Οχι σε idle αλλα οταν κινείται η κεφαλη μεσα (μπορω και τη βλέπω) κάνει εναν θόρυβο σαν ρεψιμο ή γουργουρισμα αρκετά ενοχλητικό... Ετσι κάνουν όλοι? Εγω πίστευα πως είναι αθόρυβοι... Εντωμεταξύ απο επιδόσεις δεν εχω δει κάτι τραγικο... Σαν έναν οποιοδήποτε δίσκο...

Είναι έτσι?

Επειδή έτυχε να πάρω κι εγώ έναν Χ αυτές τις μέρες, μπορώ να πω ότι δεν είναι τόσο θορυβώδης και με ικανοποίησε πολύ.

Όλοι οι δίσκοι στο seek κάνουν αυτό το γουργουρητό, όντως στον Χ είναι πιο αισθητό, αλλά σε καμία περίπτωση όπως στον παλιό 36άρη που ακουγόταν και έξω από το δωμάτιο :p

Αθόρυβοι 100% δεν είναι πάντως. Και οι "αθόρυβοι" Seagate αν τους ακούσεις να κάνουν seek θα καταλάβεις τι εννοώ.

Από επιδόσεις τώρα, εγώ γενικά με τους Raptors με το μάτι διαφορά είδα όταν έβαλα 2 σε RAID-0. Εκεί θεωρώ πως έδειξαν τα δόντια τους. Αλλά και στα Windows, ακόμα και με μονό Raptor, είχα δει διαφορά.

Καλού κακού πάντως τρέξε ένα hdtach και στείλε μας το screenshot μπας και παίζει κανα προβληματάκι.

Ίσως επειδή στο υπολοιπο pc εχω παθητική υδρόψυξη και το τροφοδοτικό δεν ακούγεται για αυτο μου φαινεται ο ραπτορ τόσο θορυβώδης... Παντως ο maxtor που είχα δεν ακόυγονταν ετσι στο seek..

Τα benches δεν λενε κατι, σημασια εχει τι βλεπουμε Live πο τον σκληρο...

" Εγω πίστευα πως είναι αθόρυβοι... Εντωμεταξύ απο επιδόσεις δεν εχω δει κάτι τραγικο... Σαν έναν οποιοδήποτε δίσκο..."

Αφου δεν ειδες διαφορα πουλα τον, το θεμα ειναι να σου αρεσει αλλιως δεν υπαρχει λογος να τον εχεις και να καθονται 200Ε ετσι

Οντως ολοι οι raptors κανουν εναν ας πουμε εκνευριστικο θορυβο οταν ειναι συνεχομενος αλλα ο ατιμος ειναι γρηγορος. Εγω ειδα διαφορα, οχι τρομερη και φοβερη οπως υποστηριζουν καποιο φανατικοι τους αλλα ειδα, και μαλιστα σε προγραμματα που δεν χρειαζονται μονο επεξεργαστικη ισχυ αλλα και ταχυητητα στην εγγραφη και προσπελαση δεδομενων. Διαφορα ειδα και βγαζοντας ενα και μονο προγραμμα. Τον mcaffee. Το ατιμο το προγραμμα ειναι βαρυ και επειδη εγραφε συνεχως στον δισκο, το κατηργησα και ησυχασα και εκανε και καπως πιο γρηγορο το συστημα. Παντως αν κανει δουλεια, δεν ειναι προβλημα ο ηχος. Καλος ειναι αλλα οχι για συνεχεια συνεχεια συνεχεια...

Εντάξει ο ραπτορας μπορεί να κάνει ένα σχετικό θόρυβο αλλά στην τελική είναι αναμενόμενο εξάλλου δεν τον αγοράζεις για την ησυχία που προσφέρει ούτε για τις χωρητικότητες του... Εγώ βλέπω στα games, στο πως ανοιγούν τα προγράμματα κτλ κτλ...

Πάντως από το bench όλα φαίνονται εντάξει, ίσως θα περίμενα λίγο μεγαλύτερο average transfer rate.

Κάτι σημαντικό: Τον ψύχεις καλά? Ζεσταίνεται εύκολα και ΠΟΛΥ. Αν δεν τον φυσάει ανεμιστήρας να το φροντίσεις asap γιατί και τον ταλαιπωρείς και πέφτουν οι επιδόσεις του.

Εγω ειδα διαφορα, οχι τρομερη και φοβερη οπως υποστηριζουν καποιο φανατικοι τους αλλα ειδα

Και εγω καπως ετσι...

Αρχική απάντηση από gznp

Αν δεν τον φυσάει ανεμιστήρας πέφτουν οι επιδόσεις του.

?????

Ρε συ spc....

Αλλο το "αν δεν τον φυσάει ανεμιστήρας πέφτουν οι επιδόσεις του" και ΑΛΛΟ το " Αν δεν τον φυσάει ανεμιστήρας να το φροντίσεις asap γιατι τον ταλαιπωρείς και πέφτουν οι επιδόσεις του"...

Το quote να γίνεται σωστά γιατί και εγώ έτσι όπως το έθεσες το βρίσκω λάθος... Προφανώς εννοεί ότι αν δεν τον προσέξεις κάποια στιγμη θα σου κάνει κουλά....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.