vasi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2007 έχω δυο υπολογιστές συνδεόμενους στο LinkSys WAG54G , και έχω κάνειένα δίκτυο για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ τους . Στον πρώτο υπολογιστή έχω λειτουργικό τα vista με ελεγκτή Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet , στις ιδιότητες για προχωρημένους έχω βάλει (10mbs πλήρως αμφίδρομη) τιμή στην ταχύτητα και αμφίδρομη λειτουργιά για να δουλέψει το ads , διαφορετικά δοκίμασα με 100mbs αλλά δεν δουλεύει , με κάνει επανακινηση κάθε δέκα δευτερόλεπτα η σύνδεση με αποτέλεσμα να μην δουλεύει , στην κατάσταση της τοπικής σύνδεσης , έχω την συνδεσιμότητα IPN6 περιορισμένη .Το ίδιο αντιμετωπίζω και στον δεύτερο υπολογιστή με λειτουργικό XP και κάρτα δικτύου ( LEVEL ONE GNC-0105T GIGABIT LAN ) που αγόρασα πρόσφατα, για το πρόβλημα αυτό και με την ενσωματωμένη lan στην μητρική . Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 3, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2007 Τα καλώδιά σου έχουν πρόβλημα, αν παίζουν με 10Mbps full duplex και όχι με παραπάνω. Αυτό κανονικά το αφήνεις στο auto και βρίσκει από μόνο του το μέγιστο εφικτό ρυθμό μετάδοσης, ο οποίος στην περίπτωσή σου θα είναι 100Mbps μιας και το modem-router σου δεν πιάνει gigabit. IPv6 δε σου χρειάζεται προς το παρόν, βγάλε το εντελώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 7, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 το εχα αφησει στο auto αλλα δεν δουλευε , τα καλώδια μου ειναι cat5e , φοβαμαι να φταει το LinkSys WAG54G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Αύγουστος 7, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Είναι εξίσου πιθανό, αν και το οτι το επηρεαζει η ταχυτητα, δειχνει μαλλον καλωδια. Εξαερίζεται σωστά γιατί πολλές φορές υπερθερμαίνονται και κολλάνε τα ρουτερακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Τα καλώδια τα πήρες έτοιμα, τα έφτιαξες εσύ, στα έφτιαξε άλλος, είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 7, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Τα καλώδια τα αγορασα έτοιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2007 Ήταν συσκευασμένα να υποθέσω, δεν τα έφτιαξε ο μαγαζάτορας, έτσι;Δες μήπως δεν κάνουν καλή επαφή, δεν μπαίνουν καλά μέσα στην υποδοχή της κάρτας δικτύου και του router.Επίσης τσέκαρε αν υπάρχει κάποιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κοντά (ηχείο, μετασχηματιστής) και μήπως έχει τσακίσει κάπου το καλώδιο.Γενικότερα αν δε βγάλεις άκρη με αυτά που έχεις είναι καλή ιδέα να τα πας σε κάποιο φίλο σου που του παίζουν σωστά και να αρχίσεις να τα δοκιμάζεις ένα προς ένα μέχρι να βρεις το σκάρτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 9, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2007 Το LinkSys WAG54G θα το στείλω τελικά για rma μάλλον θα φταίει ο ethernet controller και δεν μπορεί να πιάσει το 100 duplex mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 9, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2007 Έβσλες κάτι άλλο στη θέση του να το δοκιμάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Αύγουστος 9, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2007 Αγόρασα ένα της 3com ..δεν θα μπορούσα να περιμένω το rma έναν μήνα από το eshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomakis Αύγουστος 10, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 δηλαδή τα καλώδια enthernet χαλάνε αν είναι κοντα σε ηχείο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 10, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2007 Δε χαλάνε, επηρεάζονται αν τοποθετηθούν κοντά σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και δεν παίζουν όπως θα έπρεπε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.