Jump to content

Aftermarket ψύξη για 5770

rainbow_326

Recommended Posts

Αν και έχω φάει στην κυριολεξία όλο το internet για να ανακαλύψω μια καλή aftermarket ψύκτρα για την 5770 (η οποία έφτασε χτες :D) δεν είμαι και πολύ σίγουρος στο τι να επιλέξω. Εαν έχετε κάποια ιδεά ή εμπειρία πάνω στο θέμα θα χαρώ να σας ακούσω.

Να αναφέρω πως είμαι άνάμεσα στη Thermalright Shaman (8 heatpipes), όταν με το καλό βγεί και σε κάτι πιο μικρό όπως η Prolimatech MK-13 (6 heatpipes). (Αν και δεν είμαι σίγουρος γιατι διάβασα σε ένα review ότι δεν προσφέρει καλή ψύξη των vrms). Τέλος έχω υπόψην μου και την Auras Fridge JES-988 (4 heatpipes).

Αυτό που ψάχνω είναι μια κάπως αθόρυβη λύση καθώς θα βάλω ένα ανεμιστήσρα να γυρίζει σε low speed (5 V) για να βοηθάει τη ροή αέρα. Όσο για το overclock, ακόμα δεν ξέρω :p

Εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες της καρτας και θες να βαλεις καποια αλλη ψυκτρα?

Στο stability τεστ του FurMark πιάνει θερμοκρασίες πάνω από 100οC σε load. H παλιά μου 6800 κάηκε στους 80oC. Επιπλέον υποψιάζομαι πως η ψύκτρα που έχει τώρα η κάρτα δεν ψύχει κατάλληλα τα VRMs μιας και το heatsink ακουμπάει μόνο πάνω στη GPU. Οπότε θέλω κάτι μεγάλο που να δουλεύει με ένα ήσυχο ανεμιστήρα και μικρά ψυκτράκια για τα VRMs.

Επίσης ξέρει κανείς γιατι στο Catalyst Control Center στην καρτέλα ATI Overdrive δεν με αφήνει να αλλάξω τίμες ?

12796567.png

Σε παιχνιδια ποσο σου ανεβαζει?

Μηπως το κουτι σου δεν ψυχεται σωατα?

Στη θεση σου θα κοιταζα πρωτα να εχει καλη ροη ο αερας στο κουτι και μετα για ψυχτρα στην VGA.

Πάτα το κλειδάκι για να στα αφήσει ελεύθερα.

Σ' ευχαριστώ για το κλειδάκι! Δεν το είχα προσέξει!

Σε παιχνιδια ποσο σου ανεβαζει?

Μηπως το κουτι σου δεν ψυχεται σωατα?

Στη θεση σου θα κοιταζα πρωτα να εχει καλη ροη ο αερας στο κουτι και μετα για ψυχτρα στην VGA.

Δεν την έχω δοκιμάσει σε παιχνίδια ακόμη. Η ροή είναι μέτρια διότι δεν έχω ανεμιστήρα ούτε μπροστά ούτε πίσω. Αλλα η μια μεριά του κουτιού είναι συνεχώς ανοιχτή. Εαν την κλείσω, ο ανεμιστήρας του AMD ανεβάζει στροφές και κάνει σαν τουρμπίνα αεροπλάνου :p

Να και μια φωτογραφία του συστήματος

003ta.jpg

Πριν λοιπον φτασεις να αγορασεις ψυκτρα,δοκιμασε να βαλεις κανενα 12aρι φαν να χτυπαει στην καρτα.

Ισως ετσι να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες και να γλυτωσεις χρηματα.

Αν στα παιχνιδια δεν ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες δεν θα εχεις προβλημα.

Παντως χρειαζεσαι και ενα φαν πισω,να βγαζει αερα.

Οκ, θα το κοιτάξω για να βάλω ανεμιστήρα στο πίσω μέρος. Και κάτι ακόμα. Στην παλιά μου κάρτα το speedfan μου έδειχνε και θερμοκρασία GPU, ενώ τώρα δεν δείχνει. Θα με βόλευε να τη δείχνει για να ανοίγω ένα πρόγραμμα και να ελέγχω τις θερμοκρασίες. Ξέρετε μήπως που οφείλετε αυτό ? :021:

EDIT: Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αφού έτσι κι αλλιώς θα βάλω υδρόψυξη με TEC στον επεξεργαστή, μήπως να έριχνα και τη VGA στο loop :014:

Είδα κάπου στο forum για ένα VGA block 11 :brutal006:

Πείτε μου ότι κάνει σε 5770 :D

Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα block του 11 ;)

EDIT 2: Η θερμοκρασία της GPU είναι τελικά η Temp1 στο speedfan!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.