Jump to content

Overclocking με P5K Deluxe

Chessman

Recommended Posts

• Replies 454
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Chessman

Πως από κεί

Φτάσαμε πάλι εδώ ;

Τι άλλο πειράξαμε ;

Πάντα το έκανε.Απλά σήμερα δε ξεκίναγε με τίποτα. Έκανα το 100ό clear cmos για αυτό το μήνα και μπήκε κανονικά , το κλόκαρα και όλα οκ.

Όταν το ξανακλείσω πάλι τα ιδια θα κάνει.

Που σκαλώνει δε ξέρω.Είναι stable μια χαρά , απλά άμα κλείσει θέλει προσπάθεια για να ανοίξει μετά.

Διάβασα και σε μερικά άλλα φορουμς άμα έχει κανείς το συγκεκριμένο πρόβλημα ή κάτι κοντινό αλλά λύση δε βρήκα. Με όλα τα bios μου το έκανε, σε στοκ και o/ced, το τροφοδοτικό το σηκώνει ανετότατα...δεν εχω ιδεα πραγματικά...

υ.γ. άμα ακούσω rma θα πέσω κάτω...

Εγώ δεν ξέρω τι να κάνω... και δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να μου πει αν τελικά δεν πάω πάνω από 8χ470 λόγο των chip του mobo που ζεσταίνονται... είμαι έτοιμος να παραγγείλω παπάδες πάλι και το σκέφτομαι μήπως το κάνω τσάμπα... είπαμε έχω ταβάνι τα 4gz και αν δεν τα φτάσω θα σκάσω. Αν φταίει το p5k να το στείλω για τσάι πριν του βάλω χέρι (ξήλωμα ψηκτρών).

DRAM Static Read Control:

να το αλλάξω μπας και γίνει τπτ;

transaction booster να το βάλω 0;

@BlueChris εγώ δοκίμασα με 475 , και δεν άνοιγε καν...μπορεί να είναι καμια ρύθμιση πάντως, αρνούμαι να δεχθώ ότι έπεσα σε κομμάτια που δε την παλεύουν για 500fsb -lol-

Chessmaaaaaan βοήθα μας :upside: :flower: :clap:

KoMM ο e6750 (αν δεν εχεις πέσει σε κακό κομμάτι) φτάνει άνετα τα 500 πάνω στην μητρική σου. Εγώ στην p5k3 ήμουν σταθερότατος 500x7 με 1.40v-bios και με cpu voltage damper enabled. Ο δικός μου πάει χωρίς παράλογα παραπάνω ρεύμα μέχρι τα 3.6ghz.....είτε 450x8 είτε 514x7.

το έχεις στο auto? γιατί και εγώ όταν τον είχα 450x8 με auto μου το είχε τόσο περίπου. Παίζει σταθερά και στα 1.42v και γλυτώνεις και λιγους βαθμούς θερμοκρασία....το καλοκαίρι ήταν σημαντική η διαφορά, τώρα όσο να ναι δεν υπάρχει πρόλημα μεγάλο.

......από KoMM [Σήμερα, στις 12:38]

DRAM Static Read Control: να το αλλάξω μπας και γίνει τπτ;

transaction booster να το βάλω 0;

Δεν θα γίνει τίποτα από αυτά.

Είναι πολύ παράξενο αυτό που σου συμβαίνει.

Περίμενε λίγο, ψάχνω Taiwan και Κίνα μήπως βρω κάτι (αν και δεν βλέπω πολλές ελπίδες).

Η μπαταρία του motherboard είσαι σίγουρος ότι δουλεύει ;

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 12:48]

Πάντα το έκανε.Απλά σήμερα δε ξεκίναγε με τίποτα. Έκανα το 100ό clear cmos για αυτό το μήνα και μπήκε κανονικά , το κλόκαρα και όλα οκ.

Όταν το ξανακλείσω πάλι τα ιδια θα κάνει.

Που σκαλώνει δε ξέρω.Είναι stable μια χαρά , απλά άμα κλείσει θέλει προσπάθεια για να ανοίξει μετά.

Διάβασα και σε μερικά άλλα φορουμς άμα έχει κανείς το συγκεκριμένο πρόβλημα ή κάτι κοντινό αλλά λύση δε βρήκα. Με όλα τα bios μου το έκανε, σε στοκ και o/ced, το τροφοδοτικό το σηκώνει ανετότατα...δεν εχω ιδεα πραγματικά...

υ.γ. άμα ακούσω rma θα πέσω κάτω...

Μήπως μπαίνεις bios και πατάς save and exit defaults και μένει εκεί;

Εμένα αυτό μου κάνει. Και νόμιζα οτι είναι μνήμες και μάλλον ΔΕΝ.

Επίσης δεν ένιωθε σε power on power off. ΤΠΤ. Μόνο μετά απο clear cmos έπαιρνε μπρος.

όχι, κανονικά είναι στο βιος γιατί αφού μπει σε στοκ, reboot κατευθείαν, και όλα στο βιος είναι κομπλέ.

Αλλά και πάλι, έστω ότι τα σώζω σε στοκ, γιατι να μην bootαρει -παίρνει κανονικά ρεύμα απλά οθόνη πληκτρολόγιο κτλ είναι νεκρά- όταν το κλείνω τελείως;

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=160524&highlight=overclocking+failed

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=155599&highlight=overclocking+failed

κάτι τέτοιο ας πούμε παθαίνω. Λίγο απ όλα...λολ

......... από KoMM [Σήμερα, στις 19:41]

Μετά από restart φσβ=266...random πράματα...

Δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Κάνε τον κόπο και άλλαξε (βάλε καινούργια) την μπαταρία του motherboard.

Κάνε έναν έλεγχο εάν οι γραμμές από το τροφοδοτικό όπως βγαίνουνε, έχουν τα Ampere μοιρασμένα (μήπως έχεις υπερφορτώσει κάποια γραμμή πολύ).

Τέλος πες μου εάν στην τροφοδοσία της cpu, χρησιμοποιείς το 4πινο ή 8πινο (τα δύο 4πινα) βύσματα.

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 05:33]

cpu με 8πινο

σε μια γραμμή απ ότι είδα είχα βάλει τους 2 σκληρούς και 1 dvd.

Μπαταρία που θα βρω?!σε κανονικό μαγαζί με ηλεκτρονικά ή να παω σε κανα κομπιουτεραδικό;

’ρα είσαι εντάξει από τροφοδοτικό κλπ.

Μένει η μπαταρία. Σε οποιοδήποτε μαγαζί που πουλά μπαταρίες. Είναι πολύ συνηθισμένος τύπος, με κόστος όχι περισσότερο από 4 ευρώ.

’λλαξα μπαταρία, αν και η προηγούμενη μια χαρά γεμάτη ήταν.

Τώρα σχετικά με το πρόβλημα...ξεκίνησα στα 2.1, και μετά από ένα restart μπήκε κανονικά στα 3.6.

AI κανονικά :)

Έβαλα και φλοπι χτες και έτρεξα μεμτεστ για 10 ώρες -βέβαια οι μνήμες ήταν σε ότι να ναι ταχύτητα-, και τώρα το έτρεξα μισή ωρίτσα ισα ισα να δω αν παίζει κανα πρόβλημα -το βράδυ πάλι 10ωρο-.

η μητρική έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να κάνει τη στραβή;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.