kallileo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2007 Αν εχω ενα τοπικο δικτυο με 5-6 υπολογιστες και θελω να δω αν δυο απο αυτους επικοινωνουν μεσω μιας συγκεκριμενης πόρτας. Μπορω ας πουμε με ping να δω αν βλεπει ο ενας τον αλλον αλλα αν θελω να δω αν υπαρχει επικοινωνια μεσω της port 1500 ας πουμε? Πως μπορω να το κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 18, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 netstat στα pc που σε ενδιαφέρουν από cmd, διάβασε τα switches με netstat /? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Και ενα προγραμματακι για να βλεπεις ''μεσα" απο τα win, που βασιζεται στο netstat :http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Networking/TcpView.mspx infohttp://download.sysinternals.com/Files/TcpView.zip downoald Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 18, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Δηλαδη το Local address της μορφης User-03:31897 μου δειχνει οτι ενα process χρησιμοποιει την πορτα 31897. Το remote address τι δειχνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Ναι και την κατασταση. Αν πατησεις το εικονιδιο διπλα στο Α (show unconnected endpoints) θα δεις τι ειναι ανοιχτο εκεινη τη στιγμη.Το remote σου δειχνει που παει ή που εχει συνδεθει η συγκεκριμενη process. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούλιος 18, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 nmap λέω, rulezzzzzz!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 18, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Ωραια ειναι δυο υπολογιστες μεσα στον δικτυο απο τους οποιους ο ενας εχει μια βαση εγκαταστημενη. Και οι δυο εχουν το Firewall των Windows όπου ανοιξα την TCP 1521 θυρα. Πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι λειτουργουν κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούλιος 18, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 με χρήση της εφαρμογής προφανώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 18, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Οταν κανω ping την IP εχω κανονικα την ανταποκριση...οταν ομως βαζω το ονομα το ονομα ενος απο τα pc στο δικτυο κανω ping απο αλλο PC δεν γινεται τιποτα...γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούλιος 18, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 αν κάνεις ping με όνομα, χρειάζεσαι dns server Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Αρχική απάντηση από kallileo Οταν κανω ping την IP εχω κανονικα την ανταποκριση...οταν ομως βαζω το ονομα το ονομα ενος απο τα pc στο δικτυο κανω ping απο αλλο PC δεν γινεται τιποτα...γιατι? Πρεπει να ενεργοποιησεις το netbios over tcp/ip και στα δυο μηχανηματα ή να εγκαταστησεις dns server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 18, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Δεν ξερω τι σκ@τα εχω κανει απο το πρωι αλλα τωρα δουλευει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούλιος 18, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2007 Αυτα τα ονοματα του δικτυου οταν γινουν resolve μπαινουν σε μια cache και πολλες φορες προκυπτουν διαφορα τρελα. Σε παρομοιες περιπτωσεις καλη ιδεα ειναι απο command prompt :ipconfig /flushdnsκαιarp -d για τις ip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.