Jasim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2007 Έχω τις A DATA DDR2 6400 800+ Extreme Edition. Με βάση το CPUZ τα timings τους αυτή τη στιγμή είναι 5-5-5-18 2Τ με 1:1 στα 760Mhz και το SPD στα 4-4-4-12 και ρεύμα απείραχτο στα 1,8. Ο επεξεργαστής μου 6600 στα 3,24,(380χ9) με 1.47V και ανεβασμένες επίσης οι τάσεις σε FSB, NB PCIe,SB PCIe και HTT LINK από +0,1 σε όλα. Η μητρική μου είναι Gigabyte N680-DQ6, κουτι Armor silver και ψύξη κανονικό αεράκι μόνο που στον επεξεργαστή έχω βάλει μία Scythe πολύ καλή. Το προβλημά μου είναι ότι επειδή μέσα από το bios δεν έχω επιλογή συγκεκριμένη και θέλω να κατεβάσω τα timings των μνημών χρησιμοποιώντας το memset 3.3(δεν γνωρίζω και άλλο όντας νεούδι στο κλοκάρισμα). Και ενώ μπορώ μέσα απ το προγραμματάκι αυτό μπορώ να κατεβάσω τα υπόλοιπα timings δεν μπορώ να "ρίξω" το πιο βασικό, το πρώτο δηλαδή το CL το οποίο είναι κολλημένο στο 5 ενώ τα άλλα τα κατεβάζω χωρίς πρόβλημα.Δοκίμασα και με ανεβασμένη τάση +0,25 και πάλι τίποτα Αλλά επειδή πιστεύω ότι λόγω απειρίας έχω κάνει μαμακία σίγουρα μήπως μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Ιούλιος 13, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2007 To cl δεν μπορείς να το βάλεις από bios? Κουλό μου ακούγεται! crtl+f1 υπάρχει όπως σε άλλες gigabyte?Με τη μικρή πείρα μου στο θέμα πάντως, το cl από memset δεν το αλλάζεις, κι αν το κάνεις το pc θα κολλήσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasim Ιούλιος 13, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2007 Όντως αποκλείεται να μην υπάρχει ρύθμιση σε τέτοια μητρική για τα timings. Αλλά τώρα που ανέφερες για ctrl+f1 αυτό δεν το γνώριζα. Μάλιστα το googlαρα και βρήκα ότι μ αυτό τον συνδυασμό ανοίγονται στις νέες μητρικές της Gigabyte κάποιες έξτρα δυνατότητες στο bios οπότε μάλλον εκεί θα βρίσκεται και η ρύθμιση για τα timings... Σ ευχαριστώ inertiacreep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.