Billypapa Σεπτέμβριος 26, 2007 #281 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Παιδιά κάτι άσχετο max πόσο σα έχει πάει σε overclocking σε SPI???Εγώ έχω φτάσει στα 3900 και κάτι.http://img514.imageshack.us/my.php?image=3902ns4.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #282 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Ο καινούργιος μου G0...:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Σεπτέμβριος 27, 2007 #283 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Καλορίζικος...!! Αντε ώρα να τον ανεβάσεις να μας πεις και θερμοκρασίες.... εισαι με αέρα ή νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Σεπτέμβριος 28, 2007 Author #284 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 02:46] Καλορίζικος...!! Αντε ώρα να τον ανεβάσεις να μας πεις και θερμοκρασίες.... εισαι με αέρα ή νερό? Με αέρα(Ultra xtreme). Δεν έχω χρόνο να μοντάρω την υδρόψυξη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 28, 2007 #285 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Επιτέλους έστησα την υδρόψυξη και ομολογώ πως είναι πολύ καλύτερα. Βασικά η διαφορά από idle σε full load είναι πλέον 3-4 βαθμοί ενώ πριν χτύπαγα 75άρες σε prime. Η εικόνα στο λινκ είναι από prime που έτρεξα μόλις τώρα για 3 ώρες στα 3.6 , σήμερα το απόγευμα θα κάνω το ίδιο σε 3.8 ... και όσο πάει θα το πάω. Με προβληματίζει η θερμοκρασία του FSB που αν και δεν είναι μεγάλη (44c μετρημένη με sensora πάνω στο ψυκτράκι της) πιστεύω πως αν κάνω κάτι καλύτερο ίσως ανέβω και παραπάνω. Southbridge έχω 49c (μετρημένη με τον ίδιο τρόπο) και εκεί πλέον μπορώ να βάλω ψήκτρα γιατί ελευθερώθηκε μιας και μπήκε η υδρόψυξη της 8800 και έφυγε το καπάκι που με εμπόδιζε να βάλω οτιδήποτε πάνω στο τσιπάκι. Επίσης έκανα και το μεγαλύτερο σκορ μου με το 3dmark με την 8800 στα 662 και τις μνήμες τις στα 2300... θέλω μάλλον κάποιο άλλο utility να ανεβάσω παραπάνω μιας και ενώ η κάρτα είναι κυριλέ (45c) το SmartDoctor δεν έχει παραπάνω επιλογή να την πάω. PrimeTest Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 28, 2007 #286 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Αρχική απάντηση από Lazy Dog [Σήμερα, στις 02:42] Ο καινούργιος μου G0...:flower: Αντε για πες μας που τον φτάνεις γιατί απο όσους έχουμε δει έχεις το μικρότερο VID και απ'οσο έχουμε καταλάβει όσο μικρότερο είναι το VID τόσο κλοκάρεται με χαμηλότερη τάση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 28, 2007 #287 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Συνεχίζοντας το ψάξιμο των δυνατοτήτων του g0 στο σύστημά μου, ενώ μπουτάρει και είναι stable στα 9χ400 με 1,4750vcore και μνήμες 1:1 (ως τώρα τρέχει 40 λεπτά orhos) δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να το σταθεροποιήσω παραπάνω (9x420) έστω και προσωρινά (για κανενα μισάωρο orhos όχι για 24χ7).....Με την ίδια τάση και 8χ450 δεν σταθεροποιείται .... Υποθέτω ότι εδώ είναι το σημείο που με περιορίζουν οι μνήμες έτσι δεν είναι;; Οι μνήμες μου δεν παίζουν πάνω από DDR2-900για FSB450, αν και se μικρότερες συχνότητες 9χ380 και 5:6 (DDR2-912) το σύστημα είναι stable.... Δεν έχω προσπαθήσει να δώσω ρεύμα πάνω από 2.15 (μεγιστη τάση από κατασκευαστή 2.10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 28, 2007 #288 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 όταν πάς στα 450fsb δίνεις ρεύμα στο τσιπσετ?Τέτοιους τοίχους μπορεί να τρώς λόγο ψύξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 28, 2007 #289 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Θα δοκιμάσω NB 1,55 (από 1,40) και SB 1,20 (από 1,05) και CPU PLL voltage 1,60 (από 1,50) Στο παραπάνω setup με πέταξε έξω στα 45 λεπτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 28, 2007 #290 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Εμένα πάλι κάτι δεν πάει καλά... ενώ προ υδρόψυξης έφτανα μέχρι 8χ475 και έμπαινα στο σύστημα.. τώρα πλέον ανατινάζομαι πριν μπει στα Vista. Είναι διαόλου περίεργο γιατί τότε δεν είχα τπτ πάνω στο FSB και southbridge τα οποία ανέβαζα 50 το FSB και 55 το Southbridge .. ενώ τώρα έβαλα ανεμιστηράκια και ψύκτρες πάνω τους.. τα κατέβασα σε 42 το FSB και 44 το Southbridge.Ίσως παίξω με το PLL μιας και κάτι έκανα τότε που δεν το θυμάμαι τώρα... ένα είναι το σίγουρο ... όταν πάω πάνω από 8χ450 πρέπει να κατεβάζω τις μνήμες στα 1333 γιατί σκάει πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 28, 2007 #291 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 ΠαίδεςΝοιώστε το λίγο.C2Q έχετε,όχι C2DΜπορεί να μην αντέχουν όλα τα N/B 475 Fsb σε quad.Εδώ στο 965 κάναμε αμάν για τα 440 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 29, 2007 #292 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Το δέχομαι αυτό που λες... απλά σκέφτεσαι καμία λύση? υδρόψυξη και εκεί? αυτό μόνο μπορώ να σκεφτώ αν και το πρωί θα δοκιμάσω πάλι με τα ρεύματα αν και το βασικό μου πρόβλημα στο σημείο που είμαι είναι πως δεν έχω ενδείξεις του τι ρεύμα έχουν το NB , PLL και το SB γιατί τα έχω στο Auto...... ααα και οι μνήμες επίσης.. ... υπάρχει κάνα άλλο πρόγραμμα μπας και πάρω πρέφα? γιατί το Everest δεν μου λέει τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 29, 2007 #293 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 το pc probe?Ποτέ μην έχεις τπτ στο auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 29, 2007 #294 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Οκ θα το βάλω το Probe..... έχεις δίκιο για το auto αλλά δεν είχα μια βάση να ξεκινήσω σε ρεύματα και εφόσον δούλευε δεν στεναχωριόμουνα.... οκ το κοιτάω και ενημερώνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 29, 2007 #295 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Μπαααα τα ίδια λέει και το Probe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Σεπτέμβριος 29, 2007 #296 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 01:54] ...... αν και το βασικό μου πρόβλημα στο σημείο που είμαι είναι πως δεν έχω ενδείξεις του τι ρεύμα έχουν το NB , PLL και το SB γιατί τα έχω στο Auto...... ααα και οι μνήμες επίσης.. ... υπάρχει κάνα άλλο πρόγραμμα μπας και πάρω πρέφα? γιατί το Everest δεν μου λέει τπτ. Για το γεγονός ότι δεν βλέπεις ενδείξεις ρεύματος (το ίδιο γίνεται και με τη θερμοκρασία) σε PLL, NB, SB κλπ σε προγράμματα όπως το Everest και άλλα (ενώ θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ψάχνοντας "ολόγυρα" ότι κάποιοι βλέπουν τέτοιες ενδείξεις) δεν φταίνε τα προγράμματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο ανάλογος αισθητήρας τοποθετημένος (από την εταιρεία του motherboard) ώστε να λαμβάνονται ενδείξεις. Είναι ένα πρόβλημα που για τη θερμοκρασία μπορεί να λυθεί σε κάποιο βαθμό με την τοποθέτηση (από τον καθένα μας) ενός θερμομέτρου με αισθητήρα, σε όποιο σημείο μας ενδιαφέρει μέσα στο motherboard, ώστε να έχουμε κάποιες ενδείξεις, αλλά για το ρεύμα ο μόνος τρόπος είναι το Βολτόμετρο (αλλά θα πρέπει να βρεις τα σημεία μέτρησης για το δικό σου motherboard) και πάλι με πολύ μεγάλη προσοχή (μη βραχυκυκλώσει τίποτα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 29, 2007 #297 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Αυτό έκανα... πήρα ένα τσιπιρίκι πανελάκι της LianLi που μπαίνει σε μια θέση flopy και έχει 3 αισθητήρες και ελέγχει και 3 ανεμιστήρες. Τους έβαλα μεταξύ ψήκτρας και chip και έχω τις ενδείξεις που αναφέρω ποιο πάνω. Το ρεύμα όμως δεν χωρά πατέντες εκτός αν βρούμε κάνα ποδαράκι στα chip και μετρήσουμε με πολύμετρο... πράμα δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 29, 2007 #298 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Μετά από μια αλλαγή που έκανα στο τανκ μέσα να μην κάνει δίνη την έβαλα στο full και κατέβηκαν οι θερμοκρασίες άμεσα. Επίσης αντικατέστησα τη πάστα στη CPU με NanoFusion. Είμαι ήδη στα 3.760 και θα ανεβάσω και άλλο... θα προσπαθήσω δηλαδή. Αργότερα ή το πρωί θα το αφήσω με prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Σεπτέμβριος 29, 2007 #299 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Δεν δοκιμάζεις καλύτερα το Core Temp Beta 0.95.4 που ο Liberman το έφτιαξε μετά από αρκετό κόπο για τους G0 ; Μετά από μια αλλαγή που έκανα στο τανκ μέσα να μην κάνει δίνη την έβαλα στο full και κατέβηκαν οι θερμοκρασίες άμεσαΗ διαφορά που παρατηρείται στη θερμοκρασία της cpu, από την αλλαγή της ταχύτητας της αντλίας από 4 σε 5 πρέπει νάναι εξαιρετικά μικρή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 29, 2007 #300 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 για τους quad απ όσο ξέρω δεν έχει αλάξει κάτι στην μέτριση της θερμοκρασίας.Στους C2D ήταν το πρόβλημα που πήγε το Tjunction στους 100 απ τους 85 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.