Jump to content

και αλλος seagate Lost 320gb

magicman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

δεν μπορω να ανοιξω τον εναν απο τους 2 seagate που εχω στο pc. ξαφνικα πριν λιγες μερες δεν ανοιγε και ελεγε ο δισκος εχει καταστραφει ή δεν υπαρχει ο καταλογος. στο βιος τον βλεπει. στο hd tune οχι. το θεμα ειναι οτι ο δισκος ειναι γεματος φουλ. υπαρχει καποιος τροπος να ανακτησω τα δεδομενα? δεν ειναι και λιγα για αυτο. επισης ο δισκος ειναι ζεστος κανονικα οταν τον βαλω πανω και αν τον πιασω λειτουργει κανονικα.:help: :help: :help:

και κατι αλλο ειναι ο 2ος seagate που εχω προβλημα μεσα σε ενα 2μηνο. υπαρχει περιπτωση να φταει ο controller της dfi?

Δεν τρέχεις και το διαγνωστικό της seagate (bootable) να δούμε τι θα σου γράψει? Μετά βλέπουμε για τα δεδομένα.

Για data recovery έχω δουλέψει το file scavenger και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

θα το τρεξω να δουμε τι θα βγαλει.

δλδ recovery γινεται σε αυτην την περιπτωση? δεν εχω κανει data recovery Ποτε.

Ούτε και εγώ ξέρω πότε μπορεί και πότε όχι να γίνει recovery. Θετικό στοιχείο στην περίπτωσή σου είναι ότι ο δίσκος "στροφάρει" και ότι αναγνωρίζεται στο bios.

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

δεν μπορω να ανοιξω τον εναν απο τους 2 seagate που εχω στο pc. ξαφνικα πριν λιγες μερες δεν ανοιγε και ελεγε ο δισκος εχει καταστραφει ή δεν υπαρχει ο καταλογος. στο βιος τον βλεπει. στο hd tune οχι. το θεμα ειναι οτι ο δισκος ειναι γεματος φουλ. υπαρχει καποιος τροπος να ανακτησω τα δεδομενα? δεν ειναι και λιγα για αυτο. επισης ο δισκος ειναι ζεστος κανονικα οταν τον βαλω πανω και αν τον πιασω λειτουργει κανονικα.:help: :help: :help:

και κατι αλλο ειναι ο 2ος seagate που εχω προβλημα μεσα σε ενα 2μηνο. υπαρχει περιπτωση να φταει ο controller της dfi?

Γιωργο μαζι το ειδαμε και απο κοντα πριν 2 ωρες στο εργαστηριο,εχει χτυπησει ο δισκος

το οτι στροφαρει ο δισκος δεν σημαινει οτι δουλευει και ολας;)

Τον τελευταιο καιρο εχω χασει 4 Seagate ολοι αγορασμενοι απο το Πλαισιο. Εχω αλλους 4-5 Seagate απο αλλα μαγαζια που δουλευουν αψογα...:wall:

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 23:18]

Τον τελευταιο καιρο εχω χασει 4 Seagate ολοι αγορασμενοι απο το Πλαισιο. Εχω αλλους 4-5 Seagate απο αλλα μαγαζια που δουλευουν αψογα...:wall:

Μαλλον το Πλαισιο εφερε την φουρνια που ειναι relabeled... Maxtor :p

Πλακα πλακα εχει σκεφτει κανεις ολο αυτο το στοκ απο Diamondmax 10+11 που υπηρχε λιγο πριν απο την αγορα της απο την Seagate, με ποια επωνυμια κυκλοφορει?? Λετε να ειναι οι Seagate 7200.10 με τα 8ΜΒ?? 'Η κατι Seagate με Sata 1??

Οταν λεμε για WD, ολοι θελετε SG για τα 5 χρονια. Τωρα που σας χτυπησε ο δισκος, πηγαιντε τον πισω να σας δωσουν αλλο (χωρις τα δεδομενα). Περα απο την "σοβαροτητα" του θεματος ομως, οι ιδιες οι εταιρειες μπορουν να κανουν recover του δισκου αλλα δεν ξερω ποσο στοιχιζει.

Τι θέλεις να πεις nikoszax; Δε νομίζω ότι υπάρχουν ουσιαστικές και μετρήσιμες διαφορές όσον αφορά στην αντοχή στο χρόνο των δίσκων. Σε άλλον έχουν χτυπήσει 4 seagate, σε άλλον 4 WD. Τι να λέει; Εσύ δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι έχεις WD και δεν κάνεις backup τα δεδομένα σου, γιατί είσαι σίγουρος ότι δε θα σου χτυπήσουν;

Εγώ εξακολουθώ να προτιμώ seagate και 5 χρόνια.

ΟΚ. Απλα ολοι "προσκυνατε" (δεν εβρισκα αλλη λεξη) τους SG για τα 5 χρονια. Κι αν ολα ειναι καλα και αγια τα πρωτα 5 και στα 5 +1 μερα χτυπησει? Θα λετε @@@@ την ατυχια μου. Οσον αφορα το backup, ειμαι παντα στην τσιτα αλλα αν ειναι να επαιρνα εναν δισκο για καθε δισκο που εχω, τοτε θα ημουν ο πρωτος που θα ειχα 2 1000ρηδες οταν ακομη δεν υπηρχαν οι 500ρηδες. Δεν λεω οτι ειναι τελειοι οι WD. Απλα, δεν μου εχει χτυπησει κανενας δισκος απο ολους τους περιπου 10 που εχουν περασει απο τα χερια μου.

Εμένα μου αρκεί που ο main σκληρός -40γβ ιδε- υπάρχει απ την εποχή του Νωε χωρίς προβλήματα...

λοιπον μετα απο προσεκτικη παρατηρηση,προσεξα οτι εχει σκασει ενα σημειο απο την πλακετα.ειναι ενα απο τα τρια στρογγυλα μαυρα που εχει. δεν ξερω την ακριβως ειναι,αντισταση ή τπτ αλλο.

νομιζω οτι απο την στιγμη που δουλευει η κεφαλη, αν αλλαξω πλακετα θα τα τραβηξω τα δεδομενα απο το δισκο.

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

λοιπον μετα απο προσεκτικη παρατηρηση,προσεξα οτι εχει σκασει ενα σημειο απο την πλακετα.ειναι ενα απο τα τρια στρογγυλα μαυρα που εχει. δεν ξερω την ακριβως ειναι,αντισταση ή τπτ αλλο.

νομιζω οτι απο την στιγμη που δουλευει η κεφαλη, αν αλλαξω πλακετα θα τα τραβηξω τα δεδομενα απο το δισκο.

για φερτον κατα τις 6 στο εργαστηριο να του ριξω μια ματια

ναι αλλα προσοχη κατα τη μεταμοσχευση γιατι ενδεχομενως μετα να μην καλυπτεσαι απο την εγγυηση και να μην στον αντικαταστησουν

Αρχική απάντηση από CrazyAnt

ναι αλλα προσοχη κατα τη μεταμοσχευση γιατι ενδεχομενως μετα να μην καλυπτεσαι απο την εγγυηση και να μην στον αντικαταστησουν

φιλαρακι μιλας τωρα με το πρωτο νυστερι:hehe:

Τον τελευταιο καιρο εμπηστευομαι μονο WD (αν γινετε και Raid Edition) και Hitachi. O λογος ειναι καθαρα εμπειρικος, απο την δουλεια.

Για τον δισκο σου. Παρε μια τηλεφωνο στο πλαισιο στην μεταμορφωση. Σε εναν φιλο μου που του αλλαξανε τον δισκο τον ρωτισαν αμα θελει να επαναφερουν τα δεδομενα του! Επισεις τον αλλαξαν με εναν 320GB απο 200GB που ηταν με χρεωση 10 αν θυμαμε καλα.

για να αλλαξω τις πλακετες πρεπει να προσεξω κατι? και οι δυο οι δισκοι ειναι st3320620as νομιζω. υπαρχει καποιος αλλος κωδικος που πρεπει να ειναι ιδιος? αν καποιος εχει κανει την μεταμοσχευση,ας μου στειλει ενα πμ πλζ.

Αρχική απάντηση από nikoszax

ΟΚ. Απλα ολοι "προσκυνατε" (δεν εβρισκα αλλη λεξη) τους SG για τα 5 χρονια. Κι αν ολα ειναι καλα και αγια τα πρωτα 5 και στα 5 +1 μερα χτυπησει? Θα λετε @@@@ την ατυχια μου. Οσον αφορα το backup, ειμαι παντα στην τσιτα αλλα αν ειναι να επαιρνα εναν δισκο για καθε δισκο που εχω, τοτε θα ημουν ο πρωτος που θα ειχα 2 1000ρηδες οταν ακομη δεν υπηρχαν οι 500ρηδες. Δεν λεω οτι ειναι τελειοι οι WD. Απλα, δεν μου εχει χτυπησει κανενας δισκος απο ολους τους περιπου 10 που εχουν περασει απο τα χερια μου.

Νίκο, νομίζεις ότι με 10 δίσκους είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα? Εγώ έχω άλλους 10 γνωστούς με 2+ χαλασμένους WD ο καθένας ;)

Όσους WD έχει η Oktabit και η Quest χαλασμένους, τόσους SG έχει, τόσους Maxtor, κτλ. Απλά είναι να μη σου τύχει.

Με τους 320άρηδες εδώ πάντως, παίζει κατά πάσα πιθανότητα προβληματική παρτίδα. Κι εμένα ένας ολοκαίνουριος είχε πρόβλημα με το που τον αγόρασα.

Αρχική απάντηση από gznp

Νίκο, νομίζεις ότι με 10 δίσκους είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα? Εγώ έχω άλλους 10 γνωστούς με 2+ χαλασμένους WD ο καθένας ;)

Όσους WD έχει η Oktabit και η Quest χαλασμένους, τόσους SG έχει, τόσους Maxtor, κτλ. Απλά είναι να μη σου τύχει.

Με τους 320άρηδες εδώ πάντως, παίζει κατά πάσα πιθανότητα προβληματική παρτίδα. Κι εμένα ένας ολοκαίνουριος είχε πρόβλημα με το που τον αγόρασα.

Η αληθεια ειναι βεβαια οτι ενας 320αρη SG που εχω, εχει ενα προβληματακι. Ειναι αργος. Ευτυχως που δεν μου εχει χαλασει, χτυπησει, καει κλπ. Τωρα, πως εφτασε στα χερια μου, αυτο ειναι αλλο θεμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.