Linuxmaniac Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2010 Γεια χαρά,φτιάχνω ένα καινούριο σύστημα και θα βάλω υδρόψυξη για πρώτη φορά.Αποτελείται από ένα i7-950 που θα ανέβει στα 4-4.5Ghz, μια Asus Rampage Extreme 3 και 2 Asus 465GTX σε SLI σε κουτί HAF 942 X.1. Το κουτί ξέρει κανείς αν χωρά πάνω τριπλό ψυγείο με 14cm fans?Έχω δεί 360mm τα κλασικά (αν και λέει με στρίμωγμα κάπως θα πιάσει το πρώτο 5.25 bay) αλλά για 140άρια δε βρήκα τίποτα.Επίσης το έχει κανείς να μου πει πόσο πάχος πάνω χωρά ψυγείο μαζί με τα fans;2.Για την ώρα σκέφτομαι να βάλω στη CPU μόνο υδρόψυξη και έχω επιλέξει EK Supreme HF κάποιο απ' όλα τα μοντέλα του.Θα ήθελα το plexi για να βάλω και leds.Το νίκελ είναι για να μη σκουριάζει?Το νίκελ+plexi θα έχει χαλκό από κάτω για καλύτερη θερμοκρασία ή μόνο νίκελ;3.Ποιο ψυγείο να διαλέξω;Το αιώνιο δίλημμα και δε ρωτάω χωρίς να έχω ψάξει πολύ στα forums.Έχω σίγουρα διαλέξει για την ώρα Coolermaster fans (http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4375) τα οποία είναι αθόρυβα λένε και έχουν 2000 rpm με 69cfm.Οι ροπές είναι πολλές έτσι δεν είναι?Συνεπώς είναι καλύτερα να πάρω κάποιο Black Ice που έχει πυκνά fins?Δε νομίζω πως έχω να διαθέσω τα λεφτά για το GTX μοντέλο που είναι παχύ.Να πάρω το Black Ice Stealth 360 που είναι λεπτό με πυκνά fins ή να προτιμήσω κάποιο απλό ψυγειάκι με πάχος γύρω στα 50mm?Γιατί μάλλον θα διαθέσω για ψυγείο περί τα 45-60 ευρώ.4.Για την ώρα έχω σκεφτεί να βάλω μόνο CPU block, έχω όμως διαλέξει την αντλία Swiftech MCP655 γιατί παντού αυτή αναφέρεται και είναι αρκετά δυνατή να καλύψει τις ανάγκες μου αν αργότερα βάλω και άλλα blocks.Δε βλέπω βέβαια πουθενά διαθεσιμότητα και με κάνει να σκέφτομαι (που ούτως ή άλλως είναι μια σκέψη οπότε παρακαλώ τις ιδέες σας) μήπως να πάρω μια με τα μισά λεφτά (πχ κάποιες Eheim είδα) γύρω στη μισή ροή 600L/h και αργότερα όταν βάλω και στην κάρτα γραφικών ψύξη να προσθέσω άλλη μια ίδια αντλία (άρα θα έρθω στα ίδια λεφτά με την MCP655) στο ίδιο ή και διαφορετικό loop προσθέτοντας ίσως ένα ακόμη ψυγείο;5.Μήπως αν χωρά το κουτί τελικά τα 14άρια να κοιτάξω και τέτοια ψυγεία;Τι έχετε να μου προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Σεπτέμβριος 11, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2010 Ωραιο το κουτι που θελεις να παρειςΟσο αφορα την πρωτη ερωτηση θα ελεγα αφου εχει στην οροφη 2χ200 fans καλυτερα να επιλεξεις ψυγειο 3χ120Το EK Supreme HF στο πατημα εχει χαλκο.Τα Coolermaster ειναι απο τα αθορυβα fansΨυγειο εφοσον το χωραει παρε με μεγαλο παχος.Αντλια παρε μια και καλη την Swiftechμια καλη λυση για ψυγειο ειναι να βαλεις στην οροφη 2 χωριστα 200mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.