sakis_the_fraud Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2010 Καλησπερα! Για αλλη μια φορα αντιμετωπιζω ενα "κουφο" προβλημα. Εδω και καμια βδομαδα, τρωει ενα σκαλωμα το PC μου και δεν εχω δικτυο. Για την ακριβεια, φαινεται σαν κατι να καθυστερει την αποστολη των εξερχομενων πακετων απο τον υπολογιστη μου. Φυσικα με ενα restart στρωνει. Εχω δωσει στο command line "Ping 10.0.0.138 -t" (ip router) και με την βοηθεια του wireshark, ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα επρεπε να βλεπω να φευγουν και να ερχονται μπολικα ICMP πακετα κατι που διστυχως δεν συμβαινει. Φιλτραρω μονο τα ICMP πακετα και βλεπω οτι στελνει ενα ICMP Request περιπου ανα 2 λεπτα. Φυσικα η απαντηση ειναι αμεση, σε λιγοτερο απο 1ms. Στις 8:30 βλεπετε οτι το προβλημα σταματαει να υφισταται και βλεπουμε μια κανονικη ροη πακετων. Το παρακατω screenshot θα σας βοηθησει. [ATTACH]9170[/ATTACH] Εχω δοκιμασει τα εξης: Rollback NIC Drivers Ξηλωμα Kaspersky Antivirus. Scan με ΜΒΑΜ. scan με Spybot - Search & Destroy reset windows firewall to defaults disable windows firewall disable firewall service Κατα την διαρκεια του σκαλωματος συμβαινουν τα εξης: Ping στην loopback IP "request timed out" ping απο αλλο PC του δικτυου προς εμενα παιζει κανονικοτατα Το περιεργο ειναι πως εχω εγκατεστημενο το virtualbox και απο τα VM που εχω μπορω να ping-αρω κανονικα, αρα το προβλημα δεν ειναι hardware αλλα software και ειδικοτερα στον υπολογιστη μου. Guru των δικτυων απαντηστε γιατι θα μου στριψει!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Σεπτέμβριος 2, 2010 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Disable flow control στα properties της καρτας δικτυου....Αλλαγη port στο switch.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 2, 2010 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 και αλλαγη καλωδιου. Αν δεν ειναι molded και ειναι φτιαχτο πετα το. Επισης για δοκιμη κατεβασε την καρτα στα 10mb και ξανα δοκιμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Σεπτέμβριος 2, 2010 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 τόσο κακά είναι τα φτιαχτά καλώδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 2, 2010 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Αναλογως την ποιοτητα του χυμα καλωδιου, του βυσματος, της πρεσας και βεβαια αυτου που θα το φτιαξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Σεπτέμβριος 2, 2010 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2010 Ox εμενα τα περισσότερα καλώδια είναι χύμα :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 3, 2010 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2010 Από έναν φίλο μου που ξέρεις από τέτοια μου είπε αυτό:το πρόβλημα του είναι στο να βρεί default gateway η κάρτα. Επειδή έχει VM επάνω το πιθανότερο είναι το ICMP πακέτο να προσπαθεί να βρεί gateway μέσα απο τις εικονικές... κάρτες του VM και φυσικά να καθυστερεί. Μόλις όμως βρεί και συνδεθεί στο default gateway , τότε συνεχίζει κανονικά την αποστολή των ICMP πακέτων.Για μένα θέλει απενεργοποίηση όλων των εικονικών καρτών του δικτύου VM. Μετά δοκιμή εκ νέου για αποστολή πακέτων. Αν δεν επαναληφθεί το φαινόμενο , τότε βρήκε και το πρόβλημα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Σεπτέμβριος 3, 2010 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2010 παπαριες λεει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Σεπτέμβριος 4, 2010 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2010 ναι δεν παίζει τέτοια φάση είμαι σίγουρος οτι ο Σάκης έχει καρφωτές Ip στο pc του οπότε δεν ψάχνει να βρει gateway γιατί ξέρει που να πάει με τι μία πέρα από αυτό δεν νομίζω να είναι το καλώδιο το πρόβλημα μιας και από vm κάνει ping αμέσως Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Σεπτέμβριος 4, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2010 και αλλαγη καλωδιου. Αν δεν ειναι molded και ειναι φτιαχτο πετα το. Επισης για δοκιμη κατεβασε την καρτα στα 10mb και ξανα δοκιμασε.Από έναν φίλο μου που ξέρεις από τέτοια μου είπε αυτό:το πρόβλημα του είναι στο να βρεί default gateway η κάρτα. Επειδή έχει VM επάνω το πιθανότερο είναι το ICMP πακέτο να προσπαθεί να βρεί gateway μέσα απο τις εικονικές... κάρτες του VM και φυσικά να καθυστερεί. Μόλις όμως βρεί και συνδεθεί στο default gateway , τότε συνεχίζει κανονικά την αποστολή των ICMP πακέτων.Για μένα θέλει απενεργοποίηση όλων των εικονικών καρτών του δικτύου VM. Μετά δοκιμή εκ νέου για αποστολή πακέτων. Αν δεν επαναληφθεί το φαινόμενο , τότε βρήκε και το πρόβλημα του. Κατ'αρχας το θεμα δεν ειναι hardware related. Ειπα οτι εκεινη την στιγμη που συμβαινει, απο το VM μπορω να εχω κανονικα δικτυο.Οσο για αυτο που λεει ο φιλος του Πανου, μου φαινεται κομματακι δυσκολο, γιατι τα εχω ολα καρφωτα, δεν χρειαζεται να ψαξει κατι...Εχει 1-2 μερες να μου το κανει, περασα απο πανω τους drivers της καρτας δικτυου και απενεργοποιησα το ipv6 οπως προτεινε ο NickL. Θα δειξει στις επομενες μερες αν εφταιγε κατι απο αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.