sakis_the_fraud1416003252 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 μολις εφτασε στα χερια μου ενας σκληρος WD Sata II 120GB τον συνδεω, του βαζω και την τροφοδοσια μπουταρω και δεν τον βλεπω! α! εβαλα και το jumperaki που λεει πανω (στις 5-6) αλλα και παλι... μηπως πρεπει να εχω εγκατεστημενο το "Promise 20378 S-ATA RAID/Ultra Drivers" ??? ( http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=543 ) εφαγα ολο τον τοπο να βρω το manual αλλα τελικα το κατεβασα γιατι βαρεθηκα να ψαχνω... μεσα λεει... Install Driver in Windows XP > Existing Windows XP Driver Installation 1. Insert the MSI CD into the CD-ROM drive. 2. The CD will auto-run and the setup screen will appear. 3. Under the Driver tab, click on Intel IAA RAID Edition. 4. The drivers will be automatically installed. > Confirming Windows XP Driver Installation 1. From Windows XP, open the Control Panel from My Computer followed by the System icon. 2. Choose the Hardware tab, then click the Device Manager tab. 3. Click the "+" in front of the SCSI and RAID Controllers hardware type. The driver Intel® 82801ER SATA RAID Controller should appear. στο CD που εχω δεν εχει τιποτα τετοιο (πανω απο 10 φορες το ειδα!) και η επιβεβαιωση που λεει μου βγαζει εναν οτι να 'ναι... εκανα αναζητηση στην google και μου εβγαλε αυτο το λινκ http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?ProductID=961&DwnldID=6868〈=eng το κατεβαζω λοιπον... κατα την εγκατασταση μου λεει οτι το συστημα σας δεν ειναι συμβατο και κατι τετοια... και μου λεει να δω εδω--> * 2. SYSTEM REQUIREMENTS ************************************************************ 1. The system must contain the following Intel products: * Intel® Pentium® 4 Processor * Intel® 82801ER I/O Controller Hub οπως βλεπω απο το everest, εχω τον 82801ER.... τι κανω τωρα???? δωστε τα φωτα σας παιδες!
sakis_the_fraud1416003252 Ιούνιος 6, 2007 Author #3 Ιούνιος 6, 2007 ο δισκος ειναι ολοκαινουριος. (σφραγισμενος κλπ κλπ...)ουτε στο BIOS τον βλεπει...
jpavly Ιούνιος 6, 2007 #5 Ιούνιος 6, 2007 Ρεύμα παίρνει; Δηλαδή όταν ανοίγεις το PC ξεκινάει να παίρνει στροφές; Το καταλαβαίνεις με αφή αυτό υπ' όψιν.
sakis_the_fraud1416003252 Ιούνιος 6, 2007 Author #6 Ιούνιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από greekfragma το Sata channel που σου πα το ανοιξες απο το bios? πριν, ειχα κανει enable ολες τις πιθανες θυρες για σκληρο και drive... τωρα ειπα θα τα ψαξω ΟΛΑ ενα ενα μεχρι να το βρω! και τα καταφερα! βασικα, αν δεν ειχα διαβασει 3-4 φορες το manual ακομα θα εψαχνα αλλα οκει... Αρχική απάντηση από jpavly Ρεύμα παίρνει; Δηλαδή όταν ανοίγεις το PC ξεκινάει να παίρνει στροφές; Το καταλαβαίνεις με αφή αυτό υπ' όψιν. και πριν και τωρα, ολα ΟΚ! τωρα ομως, δεν το βλεπω "στον υπολογιστη μου"... πρεπει να κανω και κατι αλλο? φορματι λογικα, αλλα απο που? αφου δεν τον βλεπω!
jpavly Ιούνιος 6, 2007 #7 Ιούνιος 6, 2007 Δεξί κλικ στο "Ο Υπολογιστής μου" , Διαχείριση, Διαχείριση δίσκων και από κει και πέρα είσαι μόνος σου Α και που'σαι, ΜΗΝ τον κάνεις Dynamic.
taz1416003173 Ιούνιος 6, 2007 #8 Ιούνιος 6, 2007 Πήγαινε στο control panel -> administrative tools -> computer management-> disk management και μετά ακολούθησε τον wizard (όχι τον φίλο λαμπίτη ) edit: jpavly beat me to the punch, αλλά τώρα το έχεις και στα ελληνικά και στα αγγλικά
sakis_the_fraud1416003252 Ιούνιος 6, 2007 Author #9 Ιούνιος 6, 2007 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ!!! ολα μια χαρα! τωρα εχω 180GB!!!! :happy2:
sakis_the_fraud1416003252 Ιούνιος 6, 2007 Author #10 Ιούνιος 6, 2007 ολα μια χαρα με τον σκληρο, αλλα εχω χασει τον ηχο! μπορω να σας δοσω μονο αυτο... τι γινεται τωρα?
taz1416003173 Ιούνιος 6, 2007 #12 Ιούνιος 6, 2007 Θα σου πρότεινα για αρχή να κάνεις δεξί κλικ και εγκατάσταση νέων οδηγών (ή τέλος πάντων επίλεξε την πρώτη επιλογή που βγάλει, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται στα ελληνικά)(Το δεξί κλικ θα το κάνεις πάνω στην προβληματική επιλογή)Αλλιώς κάνε αυτό που λέει ο Σωτήρης.Τελική λύση είναι επανεγκατάσταση των driver της μητρικής, όπου συμπεριλαμβάνονται και οδηγοί για το κύκλωμα ήχου (υποθέτω ότι είναι onboard)
sakis_the_fraud1416003252 Ιούνιος 6, 2007 Author #13 Ιούνιος 6, 2007 Αρχική απάντηση από sotiris Έκανες disable το audio στο bios. οχι, αλλα η ιδεα σου βοηθησε! Αρχική απάντηση από taz Θα σου πρότεινα για αρχή να κάνεις δεξί κλικ και εγκατάσταση νέων οδηγών (ή τέλος πάντων επίλεξε την πρώτη επιλογή που βγάλει, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται στα ελληνικά) ουτε με αυτο δουλεψε αλλα βοηθησε! αρχικα, ειδα στο BIOS οτι ηταν ολα μια χαρα... μπηκα Win, εγκατεστησα τους Drivers, reboot αλλα δεεεεεεεεεεεεεεεν! τελικα εκανα το εξης! restore default στο BIOS, και απενεργοποιηση της καρτας ηχου. μπουταρα, εβγαλα τους Drivers, ρεσταρτ, ενεργοποιηση της καρτας και τελος Drivers. αν και δεν καταλαβα απο προηλθε αυτο το προβλημα αφου λυθηκε ειμαστε τζετ! ευχαριστω για την βοηθεια παιδια!
taz1416003173 Ιούνιος 6, 2007 #14 Ιούνιος 6, 2007 Για μια φορά ακόμα, είχαμε δημιουργία ενός προβλήματος "out of the blue" και στη συνέχεια επίλυση του προβλήματος και πάλι "out of the blue" ’βυσος ο πυρήνας των windows... :...:
jpavly Ιούνιος 7, 2007 #15 Ιούνιος 7, 2007 Δεν είναι θέμα των Windows φίλε. Διάβασε καλύτερα παραπάνω.
taz1416003173 Ιούνιος 7, 2007 #16 Ιούνιος 7, 2007 Έχασε ξαφνικά τις ρυθμίσεις από το bios; Αυτό ήταν; Αν ναι, γιατί; (ρητοτική η τελευταία ερώτηση)
jpavly Ιούνιος 7, 2007 #17 Ιούνιος 7, 2007 Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud πριν, ειχα κανει enable ολες τις πιθανες θυρες για σκληρο και drive...τωρα ειπα θα τα ψαξω ΟΛΑ ενα ενα μεχρι να το βρω!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.