Jump to content

Συμβουλές για watercooling parts

mcis

Recommended Posts

1ο μου ποστ εδώ, καλως σας βρήκα! Μπράβο για τη δουλειά σας παιδιά, δεν έχω δει κανέναν άλλο να ασχολείτε με υδρόψυξη στην ελλάδα. Σας βρήκα από ένα βιντεάκι στο youtube (http://www.youtube.com/watch?v=gwDuUPWiklk - ωραία δουλειά!).

Δεν έχω ξαναφτιάξει pc με υδρόψυξη, αν και το ψάχνω πολύ καιρό, αποφάσισα τώρα όμως το καινούργιο μου pc να έχει και έχω αρχίσει το ψάξιμο. Λοιπόν, σε τι έχω καταλήξει:

cpu block - koolance cpu 360

mb full block - EK FB kit GA x58 (UD7) acetal+nickel

αντλία - swiftech mcp655

ψυγείο - black ice gtx480

reservoir - xspc 5,25" bay

Τώρα οι ερωτήσεις μου! Από ότι έχω διαβάσει το μέγεθος των σωλήνων - εκτός του ότι όσο μεγαλύτεροι, τόσο μεγαλύτερες οι καμπύλες - είναι περισότερο προτίμηση του καθ'ένός, ισχύει ή υπάρχουν μεγάλες διαφορές;

Σκέφτομαι για 1/2ID, 3/4OD με compression fittings (μου φαίνονται πιο όμορφα και πιο ασφαλή - ειδικά για νέους στο νερό!). Η αντλία δεν παίρνει compression fittings (?), αλλά δε πειράζει, όμως το μόνο που έχω διαβάσει είναι ότι παίρνει 1/2 tubing. Υπάρχει πρόβλημα με το 3/4od που θα έχω; (δε νομίζω, αλλα just to be sure ;))

Συνεχίζω με απορίες... έχει σημασία το μέγεθος του reservoir; Θα είναι καλύτερα να διαλέξω κάτι μεγαλύτερο;

Και για το τέλος η ερώτηση των 10 εκατομυρίων: Το loop που σκέφτομαι θα πηγαίνει cpu - mb. Αν αργότερα βάλω νερό στην 5870 θα το κάνω με 2ο loop. Με τους σωλήνες και την αντλία που σκέφτομαι η ροή του νερού θα είναι καλή? Έχω διαβάσει ότι και το να έχεις πολύ μεγάλο flow δεν είναι απαραίτητα καλό (λιγότερος χρόνο στο ψυγείο - λιγότερος χρόνος στα μέρη που θα μπορούσε να πάρει περισότερη θερμότητα.

Push-Pull στο ψυγείο κάνει διαφορά; Στον αέρα η διαφορά είναι συνήθως πολύ μικρή, αλλά αυτά με άλλες μικροαπορίες για υγρό, ανεμιστήρες, κτλ μόλις αποφασίσω στα κυρίως μέρη!

Θα ήθελα τις απόψεις σας μιας και έχω 0 εμπειρία στο θέμα =\

Ευχαριστώ!

καλωσόριζες στο outofspecs.

Ξεκινώντας

1ο τι κουτί έχεις για να δούμε αν χωράει το τετραπλό ψυγείο εσωτερικά

2ο πιστευω οτι μπορεις να τα έχεις όλα σε ένα κύκλωμα (loop) ακόμα και την κάρτα γραφικών

3ο νομίζω πως το waterblock στην μητρική δεν είναι απαραίτητο ( βεβαία κακό δεν κάνει :D)

4ο το push pull δοκιμασμένο (από έμενα ) δεν κάνει τίποτα , αντίθετος σε έμενα είχε χειρότερα αποτελέσματα συν ότι δυσκολεύει στο καθάρισμα του ψυγείου το οποίο τραβάει την περισσότερη σκόνη.

αυτά από εμένα ότι άλλο θελήσεις feel free :D

σωστά, τα ξέχασα. Το κουτί θα είναι το silverstone tj07 - έτσι σας βρήκα, έψαχνα για αυτό το κουτί. ΜΒ *ΜΑΛΛΟΝ* η gigabyte ga-x58a-ud7 με έναν i7 930.

Από ότι έχω δει χωράει 4πλο ψυγείο κάτω, απλά μεταφέρεις τους δίσκους πάνω και δεν έχεις χώρο για 2ο τροφοδοτικό (θα πάρω 1 μεγάλο).

αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ για το push pull - αλλά κρατάω μια επιφύλαξη για το αν είναι καλό όταν απο την άλλη μεριά του case μπει και ένα 2ο ψυγείο για το 2ο loop.

Για το 2ο loop σκέφτομαι το εξής. Έχω ήδη μία sapphire vapor-x hd5870 και δε θα πάρω 2η τώρα. Όταν πάρω τη δεύτερη, 2 τέτοιες κάρτες σε xfire θέλουν πολύ καλή ψύξη (overclocked πάντα!) και δε ξέρω κατά πόσο θα είναι καλό να περνάει το νερό αφού περάσει από τον 930 που ονειρεύομαι να παίζει στα 4ghz ;)

Το οποίο μαζί με το αν χρειάζεται νερό το mb με βάζει στην εξής σκέψη, μήπως είναι λίγο ...overkill το setup που σκέφτομαι; Γιατί όπως είναι τώρα βγαίνει κοντά στα 500ε, αν κόψω κάτι θα έρθει η 2η 5870 πιο νωρίς ;)

Μια ακόμα ερώτηση σχετικά με την κυκλοφορία του νερού.

α) reservoir --> cpu --> ψυγείο --> αντλία --> reservoir

ή

β) reservoir --> αντλία --> ψυγείο --> cpu --> reservoir ?

υπάρχει καμία διαφορά;

Αν κάνεις την πρώτη συνδεσμολογία θα έχεις προβλήματα στο κύκλωμα (βασικά δεν θα δουλεύει σχεδόν καθόλου)οπότε πάς για την δεύτερη συνδεσμολογία ,η οποία εναλλακτικά μπορεί να γίνει

reservoir --> αντλία --> cpu --> ψυγείο --> reservoir

Καλως ορισες φιλε στην παρεα μας.

Τώρα οι ερωτήσεις μου! Από ότι έχω διαβάσει το μέγεθος των σωλήνων - εκτός του ότι όσο μεγαλύτεροι, τόσο μεγαλύτερες οι καμπύλες - είναι περισότερο προτίμηση του καθ'ένός, ισχύει ή υπάρχουν μεγάλες διαφορές;

Μη προβληματιζεσαι για το μηκος, βαλε οσο σε βολευει, διαφορα δεν υπαρχει (αρκει να μη φθασεις στον κηπο:D )

Σκέφτομαι για 1/2ID, 3/4OD με compression fittings (μου φαίνονται πιο όμορφα και πιο ασφαλή - ειδικά για νέους στο νερό!). Η αντλία δεν παίρνει compression fittings (?), αλλά δε πειράζει, όμως το μόνο που έχω διαβάσει είναι ότι παίρνει 1/2 tubing. Υπάρχει πρόβλημα με το 3/4od που θα έχω; (δε νομίζω, αλλα just to be sure ;))

μια χαρα θα εισαι μ'αυτον τον σωληνα.

Συνεχίζω με απορίες... έχει σημασία το μέγεθος του reservoir; Θα είναι καλύτερα να διαλέξω κάτι μεγαλύτερο;

Αν ειναι αυτο εσαι ενταξει.

Και για το τέλος η ερώτηση των 10 εκατομυρίων: Το loop που σκέφτομαι θα πηγαίνει cpu - mb. Αν αργότερα βάλω νερό στην 5870 θα το κάνω με 2ο loop. Με τους σωλήνες και την αντλία που σκέφτομαι η ροή του νερού θα είναι καλή? Έχω διαβάσει ότι και το να έχεις πολύ μεγάλο flow δεν είναι απαραίτητα καλό (λιγότερος χρόνο στο ψυγείο - λιγότερος χρόνος στα μέρη που θα μπορούσε να πάρει περισότερη θερμότητα.

Και γω πιστεύω ότι η δυνατή ροη δεν είναι και απαραίτητα πιο αποτελεσματική από την χαμηλή ροη.

Push-Pull στο ψυγείο κάνει διαφορά; Στον αέρα η διαφορά είναι συνήθως πολύ μικρή, αλλά αυτά με άλλες μικροαπορίες για υγρό, ανεμιστήρες, κτλ μόλις αποφασίσω στα κυρίως μέρη!

Κάνει μια μικρή διαφορά αλλά ανεβάζει και τα επίπεδα θορύβου.

Για την συνδεσμολογια καλυτερη ειναι η β ' και αυτη που προτεινει ο Μιχαλης (eleven)

μάλιστα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό το reservoir είχα στο μυαλό μου

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_318_665&products_id=22014 πολύ μικρό λες;

Η χρησιμότητα του reservoir είναι ευκολία γεμίσματος του συστήματος; κάνει κάτι άλλο; Για το άδειασμα ένα bay reservoir δεν είναι και ότι καλύτερο φαντάζομαι?

Κάποια λύση σαν και αυτή

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_318_665&products_id=27998

πως σας φαίνετε?

ή είναι καλύτερο αυτό το στυλ? http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_318_660&products_id=25728

Ολα καλα ειναι...παιρνεις οτι σε βολευει στο στησιμο της υδροψυξης.

Απλα αυτα που μπαινουν σε bay ειναι λιγο μπελας στο γεμισμα.

Το ρεζερβουαρ βοηθαει στο γεμισμα και στην εξαερωση του κυκλωματος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.