planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 Έχω τα Z-5500 και την onboard Soundblaster live 24-bit στη μητρική της υπογραφής.Τις τελευταίες ημέρες πρόσεξα ένα πρόβλημα που παλιότερα νομίζω δεν υπήρχε. Καταρχήν, με αναλογική σύνδεση, όλα είναι εντάξει. Όταν όμως ενεργοποιώ την οπτική σύνδεση, τα ηχεία κάνουν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα κάποιους ήχους σαν θορύβους και όταν παίζω παιχνίδια, μουσική ή ταινίες μου κάνει μικροδιακοπές.Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα, να σας πω ότι όταν στον decoder γράφει optical και από κάτω έχει το σηματάκι του dolby digital και γράφει digital, όλα είναι εντάξει, καμμία διακοπή, κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν στην πάνω γραμμή γράφει optical και στην κάτω ένα από τα εξής: (stereo, stereox2, κτλ.)Φαίνεται δηλαδή ότι όταν λειτουργεί με spd/if και αποκωδικοποιεί ο decoder των Z-5500, είναι οκ, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα, για οπτική σύνδεση μιλάμε πάντα. Το coax δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορεί κανείς να ξεκεθαρίσει λιγάκι το τοπίο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 1, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Δοκιμασε απο το bios να μεγαλωσεις το pci latency σε 64 ή 96 να δεις αν τα προβληματα θα λυθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιούνιος 1, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Δεν μπορώ να βρω αυτή τη ρύθμιση στο bios. Αλλά τί σχέση μπορεί να έχει αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 2, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Σιγουρα καπου θα υπαρχει (pci timer μηπως). Αυτη η ρυθμιση εχει να κανει, με το ποσους κυκλους εχει την δυνατοτητα μια καρτα pci να απασχολει τη cpu. Πολλες φορες ρυθμιζοντας χαμηλα π.χ 32 τα δεδομενα που υπαρχουν στον pci δεν προλαβαινουν να επεξεργαστουν στον ιδιο κυκλο με αποτελεσμα να υπαρχουν μικροδιακοπες.Στο internet κυκλοφορουν και utility που μπορεις να ρυθμισεις το latency για καθε συσκευη ξεχωριστα, αλλα δοκιμασε πρωτα απο το bios γιατι μπορει να ειναι και τπτ αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούνιος 2, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Χωρίς να είμαι εδικός, έχεις σκεφτεί την πιθανότητα το software που λες (games, mp3s, movies) να μην μπορεί να "σηκώσει" την ποιότητα αυτή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιούνιος 2, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 10:57] Χωρίς να είμαι εδικός, έχεις σκεφτεί την πιθανότητα το software που λες (games, mp3s, movies) να μην μπορεί να "σηκώσει" την ποιότητα αυτή; Μα παλιότερα δεν είχα πρόβλημα.Σύνδεσα σήμερα το coaxial καλώδιο και παίζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα... Δεν ξέρω τί γίνεται με την οπτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 2, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Απο την στιγμη που παιζει σωστα με το coaxial τοτε το προβλημα ειναι ή στο καλωδιο ή στην οπτικη εξοδο ή στην οπτικη εισοδο των ηχειων. (πιασε το αβγο και κουρευτω δλδ)Ασε το coaxial ουτος ή αλλος ειναι προτιμοτερος τροπος συνδεσεις.ΥΓ. Η live εχει optical out? Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιούνιος 2, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Έχει optical out, είναι η onboard live 24-bit.Πάντως σίγουρα δεν φταίει το οπτικό καλώδιο, γιατί όπως είπα όταν γράφει στον decoder "digital", τότε παίζει μια χαρά. Εμπειρικά μου φαίνεται πως είναι κάποια ρύθμιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 2, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Εχεις δικο. Εχει στο software καμια επιλογη spdif passthrough? Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιούνιος 2, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Αυτό δε λες; Έτσι το έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 3, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2007 Σωστα το εχεις. Απο την αλλη αν ειναι θεμα software γιατι με την coaxial παιζει κανονικα. Δεν στεκει.Ο ηχος κανει μικροδιακοπες ή ακους θορυβο οταν πχ παιζει μουσικη και κουνας το ποντικι ή δουλευει πολυ ο δισκος (π.χ. defrag) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιούνιος 3, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2007 Όταν δεν έχω να παίζει ήχος, ακούγονται θόρυβοι, ενώ όταν ακούω μουσική ακούγονται μικροδιακοπές σε άσχετα διαστήματα, συχνά όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Ιούνιος 4, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2007 Λοιπον για τους θορυβους uninstall τους drivers και εγκατασταση, αυτους που δινει το windows υpdate.Για τις διακοπες το μονο που μπορει να παει ο νους μου ειναι να γινεται το λεγομενο clipping. http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(audio)ή αυτο που σου ειπα στο 2ο ποστΟποτε δοκιμαζεις να φερεις το master volume (ενταση ηχου) χαμηλοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.