Jump to content

Δε βλέπει Inet κανείς εκτός από τον IEx64 (SOLVED)

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχθές συνάντησα ένα περίεργο πρόβλημα... :confused:

Έχουμε ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα με την παρακάτω σύνθεση:

C2D 4300 (1.82@3.00GHz o/ced)

4x1GB Crucial 667 (oced @ 800)

Asus P5B dlx wi-fi

Seasonic 550W psu

nVidia 8600GT 256Mb PCI-e

TT Soprano DX case

SG 320Gb SATA2

Το μηχάνημα στήθηκε με Vista x64 και δούλευε ρολόι. Κάποια στιγμή όμως, κι ενώ έπαιζε Sims2, κόλλησε κι έκανε μόνο του restart χωρίς καμία προειδοποίηση και παρόλο που ήταν απενεργοποιημένο το αυτόματο restart σε περίπτωση BSoD.

Μετά το reboot, έκανε και 2ο restart έτσι από μόνο του... :blink:

Από τη στιγμή που ξαναμπήκε, δε μπορεί να δει internet κανείς (IE, FF, AV, Boinc) εκτός από τους IEx64, ping, tracert και Windows Updates :wassat: Δηλαδή από όσο καταλαβαίνω, βλέπουν internet οι 64bit εφαρμογές και όχι οι 32...

Μετά από 1002 προσπάθειες (απενεργοποίηση firewall, repair, system restore, uninstall/install drivers, μηδενισμό του o/c, κλπ) το πρόβλημα παραμένει...

Σημείωση: Στο log ανακάλυψα ότι ο λόγος του restart ήταν η κάρτα ήχου (onboard Soundmax)

Tο μηχάνημα δεν έχει hw πρόβλημα αφού εκτελεί άνετα 2xOrthos@pr 7, 3Dmark, memtest για ώρες και σε o/ced καταστάσεις φυσικά. Επίσης η μητρική έπαιζε κανονικά από το Δεκέμβριο σε άλλο μηχάνημα πριν μπει εκεί ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι καινούρια.

Καμμία ιδέα πριν το format? :help:

.......εκείιιιιιιιι.............vistaaaaaa εσύ......και το ξέρω.....μετά το φορμάτ....... ΠΑΛΙ VISTA θα βάλεις :S (ωραίο το μηχάνημα ;))

Επειδή έχουμε την ίδια mobo για κοίτα να κάνεις ένα καλο update στους drivers της κάρτας ήχου γιατί και εμένα είχε κάνει το ίδιο στο παρελθόν...αλλά σε XP PRO όχι VISTA64... τώρα δουλεύει μια χαρά, ούτε restart ούτε τίποτα....

To θέμα είναι ότι τα Vista τη βλέπουν από μόνα τους κι εγώ πήγα κι έβαλα τους drivers της Asus... που μάλλον δε θα έπρεπε αφού δε δίνουν και τίποτα παραπάνω. Ούτε CP, ούτε τίποτα.

• 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.