Jump to content

Περι νεων DVD writers (replace plextor)

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

guys ακουστε κατι περιεργο

εχω δανεισει το παλιο καλο plextor 716Α ΙDE εδω και καιρο σενα φιλο (εχω 2 πλεξτορ ιδια)

το ζητημα ειναι οτι του αρεσε πολυ και θελει να το κρατησει κ να μου δωσει καποια λεφτα

τα κρισιμα ερωτηματα ειναι

-ποσο θεωρειται καλη τιμη να το δωσω?

-με αυτα που κυκλοφορουν πλεον στην αγορα (τελικα εκλεισε η πλεξτορ ??), υπαρχει κατι τοσο καλο οσο αυτο που ειχα?

αυτα με βασανιζουν για να ξερω αν θα παρω πισω το drive ή θα παω να παρω ενα νεο που ενδεχομενως να κανει κατι παραπαμω απο το ερμο το πλεξτορ που μεβγαλε ασπροπροσωπο εδω και 3 χρονια...

ευχαριστω κορμια

σκαθαρι

Απ' ολα αυτα --> http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=904&Products=932779%2c932892%2c881430%2c963216%2c912263%2c921556

σου προτεινω το 7173 Labelflash (Retail) - White της NEC --> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=904&product=912263

ή το LScribe GSA-H42LBB (Bulk) - White της LG --> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=904&product=963216

Υπαρχουν και καποια σε sata αλλα δεν θα δεις καμμια διαφορα.

με το σατα γλιτωνεις το καλωδιο ιδε που πλεον δεν το χρησιμοποιουμε πουθενα αλλου κ πιανει χωρο..

κατα ταλλα και γω βλεπω οτι δεν εχει διαφορα σε επιδοσεις

το πλεξτορ το σατα ειναι πολυ καλο ενα px-810 αλλα ακριβο πολυ

ειναι μεγαλο διλλημα να αποχωριστω το πλεξτορ

θυμαμαι και το ριτο που λεει "οπως τα εφτιαχναν καποτε δεν τα φτιαχνουν πλεον"

εσυ λες να το δωσω λοιπον το πλεξτορ και να παρω ενα νεο ε?

Πόσα λεφτά πιστεύεις ότι θα βγάλεις; Και 40€ να του το δώσεις, παίρνεις ένα άλλο και σου μένουν πόσα;

Πάρε το Plextor αφού δεν το αποχωρίζεσαι και πες του να πάρει ένα καινούριο, τα ίδια λεφτά θα δώσει.

Εγω παντως ενα Plextor που εχω εχει αποδεχτει πατατα. Αν δεν ειναι αψογο το cd-dvd που του βαζω μεσα δεν το διαβαζει με την καμια. Ενα nec που εχω απο την αλλη ειναι πραγματικα σκυλι και εχει διαβασει cd-dvd που δεν πιστευα οτι μπορει να δουλεψουν.

Επειδη και εγω ψαχνομαι για νεο dvdr και θελω sata ...πως τα βλεπετε ειναι το ιδιο καλα με τα ide?

Δωστο :bye: χειροτερο αποκλειεται να παρεις :hehe: Διαλεξε ενα απο αυτα (προσωπικα προτεινω NEC γιατι εχω καλη εμπειρια) που ειναι και dual layer και γραφουν και πανω στο δισκακι κατευθειαν. Τωρα η επιλογη δικη σου. :D

Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 16:12]

Πόσα λεφτά πιστεύεις ότι θα βγάλεις; Και 40 να του το δώσεις, παίρνεις ένα άλλο και σου μένουν πόσα;

Πάρε το Plextor αφού δεν το αποχωρίζεσαι και πες του να πάρει ένα καινούριο, τα ίδια λεφτά θα δώσει.

καπου κει απο λεφτα

και γιαυτο ελεγα να δωσω αυτο κ να παρω ενα νεο

δεν ειναι θεμα να βγαλω λεφτα

ειναι απλα μια ευκαιρια να παρω κατι νεο ΑΝ ομως αξιζει σε ποιοτητα και αποδοση

μη το αλλαξω και κλαιω φοβαμαι...

Σκέφτομαι πόσο κοστίζουν πλέον τα dvd r drives και πόσος χρόνος καταναλώνεται από πόσους ανθρώπους για την δημιουργία, παρακολούθηση και επέκταση τέτοιων τύπου thread και κάτι μου έρχεται στο μυαλό αναφορικά με το γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά....

(No offence boys - τίποτα προσωπικό)

φιλε spc νομιζω πως δεν ειναι ολοι σε θεση να "πετανε" 30-40 τον χρονο για ενα καλο DVD-R...

προσωπικα προτιμω να δοσω 50 και να κρατησει 3 χρονια...

φιλικα παντα

:flower:

Εγώ πήρα το SAMSUNG SH-183A που τελικά δεν είναι LS ή δεν ξέρω γω τι (χάθηκαν τα αυτοκόλλητα και οι μαρκαδόροι δηλαδη;)....και είναι πολύ καλό.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 16:31]

Σκέφτομαι πόσο κοστίζουν πλέον τα dvd r drives και πόσος χρόνος καταναλώνεται από πόσους ανθρώπους για την δημιουργία, παρακολούθηση και επέκταση τέτοιων τύπου thread και κάτι μου έρχεται στο μυαλό αναφορικά με το γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά....

(No offence boys - τίποτα προσωπικό)

no offence αλλα δεν δειχνει ετσι

δηλαδη συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο πρεπει να πεταξω ενα drive που λειτουργει αψογα

μετα πρεπει να παρω ενα οποιοδηποτε βρω μπροστα μου και να ισχυριστω οτι μιας που ειναι πιο προσφατο θα ειναι και καλύτερο?

τοσο κακο ειναι δηλαδη να γραψω ενα ποστ 2 λεπτα και να παρω 2 γνωμες αν τελικα τα νεα drives αξιζουν τα λεφτα τους και τι θα εκανε καποιος αλλος στη θεση μου?

αν τα 40-50 ευρω δεν εχουν αξια τοτε λογικα αν καποιος εβρισκε ενα 50ευρο στο δρομο δεν θα το μαζευε..

Μαλλον ηθελε να πει οτι αν δεν το χρησιμοποιεις, δεν εχει νοημα να το αγορασεις. Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον. Αν εννοει κατι αλλο δεν ξερω. Παντως κι εγω δεν το πολυχρησιμοποιω για γραψιμο γιατι για διαβασμα εχει ξεσ.... αλλα σου προτεινα ενα - δυο, συμφωνα με αυτα που εχω ακουσει και διαβασει.

nec με κλειστά τα μάτια και μακριά από sony και samsung. τα drives τους είναι φόλα.

είχα τουλάχιστον 2 με 3 απ΄το καθένα αλλά σαν το nec που έχω κανένα.σε 1,5 χρόνο έχει γράψει πάνω από 500 dvd' s και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα. μέχρι και γρατζουνισμένα διαβάζει . το 3540 έχω προσωπικά. κι έχω και ένα samsung πάνω αλλά δεν διαβάζει τίποτα . τα έφτυσε και το πήρα μετά από μισό χρόνο.

Κρατα το Plextor. Εχω το ιδιο ακριβως (716) εδω και πανω απο 2,5 -3 χρονια και δουλευει οπως ακριβως δουλευε και την πρωτη μερα.

Ενα αντιστοιχο nec που εχω σε αλλο μηχανημα, σε περιπου 1,5 χρονο εχει αρχισει και δινει περισσοτερα λαθη σε dae ( digital audio extraction) απο οταν το αγορασα.

Απο την αλλη εχουν πεσει τοσο οι τιμες που αν δεν το χριαζεσαι για κατι εξειδικευμενο ισως να μην αξιζει τον κοπο.

και γω λεω μαλλον να το κρατησω

αν και εχω 2 ιδια

απλα ελεγα μηπως το ενα το αλλαζα με κατι νεο

παντως εγω εκανα ερευνα αγορας και τελικα μαρεσε πολυ μονο ενα πλεξτορ σατα px-810 αλλα πολλα λεφτα

εχει καπου 75 ευρω

το 16χ με το 18χ δεν νομιζω οτι εχει τοση διαφορα

κατα ταλλα τι διαφορες να εχουν

το nec τοχω παρει σε 3-4 πελατες και σκιζει

ειναι παντοτε καλο

καποια παλια νεκ ηθελακ χακαρισμα

τα νεα δεν ηθελαν

το lightscribe δεν με αφορα πρωτον γιατι εχω τοσα πολλα δισκακια TAYO και δεν εχω σκοπο να παρω νεα με αυτην την ιδιοτητα

αρα δεν βρισκω καποιο ιδιαιτερο λογο να αλλαξω το drive

δελεαστικο ειναι το σατα απο τη μια

Εγώ πάλι για το NEC 3540 έχω να πω να χειρότερα. ΔΕν έχει γράψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ DL. Σιγά μην ξαναπάρω NEC!

κολαση γινεται λοιπον με τα drives

πεφτουν κορμια στο καναβατσο

ελα να μαζευομαστε σιγα σιγα να ακουμε γνωμες...

Αυτο που εχεις ηδη, δουλευει καλα? Αν ναι, δεν υπαρχει λογος να παρεις αλλο. Αν παλι οχι, παρε ενα NEC. Ειναι πολυ καλο. Προσωπικα δεν εχω καποιο προβλημα. Κατι ειδα πριν για Sony. Οντως ειναι προβληματικα λιγακι. Εχω ενα cd-rw (βλεπε υπογραφη) και καποιες φορες ειναι λιγακι αργο στο διαβασμα. Και να πω και κατι "αντικανονικο" - "αντιδεοντολογικο" - "παραλογο" - ο,τι να 'ναι: Αν παρεις αλλο και δεν σου κανει, πηγαινεις και το αλλαζεις. Δεν υπαρχει πιο σιγουρος τροπος. Ξερω, ηλιθιος τροπος, αλλα αν δε βρισκεις ακρη, τι αλλο να πω... :D

Αρχική απάντηση από AGRIMI

nec με κλειστά τα μάτια και μακριά από sony και samsung. τα drives τους είναι φόλα.

είχα τουλάχιστον 2 με 3 απ΄το καθένα αλλά σαν το nec που έχω κανένα.σε 1,5 χρόνο έχει γράψει πάνω από 500 dvd' s και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα. μέχρι και γρατζουνισμένα διαβάζει . το 3540 έχω προσωπικά. κι έχω και ένα samsung πάνω αλλά δεν διαβάζει τίποτα . τα έφτυσε και το πήρα μετά από μισό χρόνο.

Αν δεν κανω λαθος τα nec drives ειναι σε συνεργασια με την sony :)

http://www.sonynec-optiarc.eu/

μπορει να βαλω "καταλαθος" τα καλωδια αναποδα

και να μην δουλευει μετα

και να το αλλαξω

δεν εχεις και αδικο χαχαχαχα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.