Jump to content

Καθαρισμος Watercooling

mefistofelis

Recommended Posts

Θελω να καθαρισω την υδροψυξη μου γιατι εχει πιασει πολυ μπιχλα.

Αποτελειται απο 1 διπλο ψυγειο τρανζιτ 1μπλοκ 11 και 1αντλια βυθιζμενη σε τανκ που δεν μπορει να βγει ομως απο μεσα.

επειδη παρατηρω πως τα τοιχωματα της αντλιας εχουν πιασει αλγη θελψνα μου πειτε τι υγρο μπορω να ριξω μεσα για να την ξεπαστρεψω??

Σκεφτηκα να βαλω τπτ χλωρινη ή οινοπνευμα και να το αφησω να κυκλοφορησει για κανα 2ωρο (Betadine δεν θελω να βαλω γιατι θα μου βαψει το τανκ). Θα υπαρξει καποιο προβλημα με τα υπολοιπα μεταλλικα μερη της υδροψυξης?

Το ψυγειο πως το καθαριζω καλυτερα?

Οταν εκανα καθαρισμο επειδη το παραφλου που ειχα βαλει μεσα ειχε κανει καφε γλιτζα παντου,εβαλα νερο και λιγο βιακαλ και δουλεψα την υδροψυξη για 1-2 ωρες ετσι,μετα αλλαξα 10 φορες νερο (χρησιμοποιησα απεσταγμενο) δουλευοντας το κανα 5 λεπτο καθε φορα.Ολα οκ μεχρι στιγμης και καθαρα,εδω και 4 μηνες.

ολες αυτες οι γλιτσες δημιουργουνται επειδη δεν καθαριζεται το κυκλωμα στην αρχη.

περασε το με λευκο ξυδι 2-3 φορες αφηνοντας το καμια ωριτσα την πρωτη φορα κ θα δεις τι βγαζει απο μεσα.\

βγαζει αυτα που αργοτερα τα λες γλιτσα...

Aν απευθυνεσαι σε μενα,ολα ειχαν καθαριστει πριν τα βαλω μεσα,το ψυγειο το ειχα ξεκολλησει πανω και κατω και το καθαρισα με το χερι μιας και ηταν μεταχειρισμενο,το μπλοκ ηταν καινουργιο και η αντλια επισκευαστηκε και καθαριστηκε,οι σωληνες καινουργοι,ηταν το παραφλου το συγκεκριμενο,ξαναπηρα aral και ηρεμησα.

Αρχική απάντηση από MADKiller7

Aν απευθυνεσαι σε μενα,ολα ειχαν καθαριστει πριν τα βαλω μεσα,το ψυγειο το ειχα ξεκολλησει πανω και κατω και το καθαρισα με το χερι μιας και ηταν μεταχειρισμενο,το μπλοκ ηταν καινουργιο και η αντλια επισκευαστηκε και καθαριστηκε,οι σωληνες καινουργοι,ηταν το παραφλου το συγκεκριμενο,ξαναπηρα aral και ηρεμησα.

οχι ρε το καθαριζεται ειναι γραμμενο με αι οχι ε... γενικα το ελεγα.

Μητσοτκη :D, οχι μην το βαλεις να δουλεψει με ξυδι, αστο μεσα στο ψυγειο στατικο για κανα 2ωρο και μετα αρκετα ξεβγαλματα ξυδι παλι κ τελος με απεστγμενο.

Παιδια δεν ξερω αλλα το παραφλου δεν νομιζω οτι κανει κατι, αλλαζει κατι..

Εγώ στην αρχή που το έφτιαξα , κάθε 2 μήνες το καθάριζα ( απεσταγμενο νερό και λίγο παραφλου ), μιλάμε για κομμάτια από άλγη . Εδώ και ενάμισι χρόνο δεν το έχω ακουμπήσει και οι σωλήνες είναι πεντακάθαροι! Η λύση ?

1/4 από το υγρό anti-corrosion coolant της ZALMAN , απεσταγμενο νερό , και 3-4 σταγόνες υγρό algumin της TetraAqua για την άλγη από ένα petshop κοντά στην Ομόνοια.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό και πεντακάθαρο

Αρχική απάντηση από mefistofelis

Θελω να καθαρισω την υδροψυξη μου γιατι εχει πιασει πολυ μπιχλα.

Αποτελειται απο 1 διπλο ψυγειο τρανζιτ 1μπλοκ 11 και 1αντλια βυθιζμενη σε τανκ που δεν μπορει να βγει ομως απο μεσα.

επειδη παρατηρω πως τα τοιχωματα της αντλιας εχουν πιασει αλγη θελψνα μου πειτε τι υγρο μπορω να ριξω μεσα για να την ξεπαστρεψω ??

Σκεφτηκα να βαλω τπτ χλωρινη ή οινοπνευμα και να το αφησω να κυκλοφορησει για κανα 2ωρο (Betadine δεν θελω να βαλω γιατι θα μου βαψει το τανκ). Θα υπαρξει καποιο προβλημα με τα υπολοιπα μεταλλικα μερη της υδροψυξης?

Το ψυγειο πως το καθαριζω καλυτερα?

Είσαι σίγουρος πως θες να την ξεπαστρέψεις? :)

• 2 weeks later...

νομιζω πως η ηλεκτρολυση φιλε eleozz δεν θα καθαρισει το μπλοκ.... θα ανοιξει μικρες τρυπες διαβρωσεις πανω στην επιφανεια του χαλκου κ θα σου κραταει πιο πολυ βρωμα.

Ασε το χαλκινο ψυγειο... εκει θα δεις ποσο σουροτηρι μπορει να γινει ο χαλκος ... ΜΑΚΡΙΑ απο την ηλεκτρολυση..... κακος λυκος!!!!!:( εχω δει τι κανει σε κυκλωμα αυτοκινητου κ πιστεψε με δεν ειναι οτι καλυτερο :rip: εκει το ψυγειο πεθανε...γιατρια καμια...μονο αν το πας σε ψυγεια κ στο μπαλωσει καλα, ισως κ να το σωσεις. αστο μονο του ριξε λιγο ξυδι ασπρο κ μετα απο κανα 2 ωρο ξεπλυνε το με αφθονο νερο....

Η ηλεκτρόλυση είναι γνωστό ότι δεν επηρεάζει τον χαλκό αλλά τον καθαρίζει

Δηλαδή αφαιρεί από πάνω του οτιδήποτε και τον αφήνει καθαρό χαλκό.

Αυτό που ανέφερες λογικά θα συμβεί αν το block(δεν μίλησα για ψυγείο γιατί δεν είναι καθαρός χαλκός) δεν είναι από καθαρό χαλκό άλλα είναι κράμα χαλκού.

:)

Καθαρισμός μπλοκ πριν δυο μέρες:

Απιονισμένο νερό + ξύδι λευκό -> λειτουργία 1 ωρίτσα ή όσο νομίζεις (εμφανές αποτέλεσμα και καθάρισμα)

Συνέχιση πάλι την ίδια διαδικασία για ακόμα μια φορά

Τώρα τα παρτς ειναι σαν καινούρια.

Το σύστημα λειτουργεί μόνο με απιονισμένο νερό.

Εμένα μετά απο αρκετούς μήνες(6-8) όταν έβαζα και λιγο παραφλού το pc δουλεύει όλη μέρα κάθε μέρα!

Τώρα που το έχω με σκέτο απιονισμένο νερό και αντιδιαβρωτικό εδώ και 15 μέρες μία χαρά είναι και πάλι!

• 3 months later...

Εχω συστημα υδροψυξης,τανκ με ενσωματωμενη αντλια,2μπλοκς 11,διπλο ψυγειο..

Λειτουργει κανα χρονο χωρις να το εχω καθαρισει...(μονο απιονισμενο του αλλαζα)

Επειδη σκεφτομαι να το καθαρισω...

Ο τροπος ειναι να βαλω στο κυκλωμα απιονισμενο νερο με λευκο ξυδι και να το κυκλοφορησω για καμια ωρα(2-3φορες)?

Ετσι καθαριζονται κ τα μπλοκ και οι σωληνες και το ψυγειο?(δεν χρειαζεται δηλαδη να αφαιρεσω καποιο εξαρτημα απο το κυκλωμα??)

Υ.Γ. Ειναι η πρωτη φορα που το καθαριζω και φοβαμαι μην κανω καμια μα$%**ια!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.