Jump to content

Καθαρισμος Stacker πως?

ison

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο ενα χρονο αποφασισα να καθαρισω το κουτακι μου,

Περιττο να πω το τι εχει μεσα (απορω πως γυρνανε οι ανεμιστηρες ακομα απο το χνουδι).

Το stacker ειναι το "παλιο" αυτο με τα 11 bays.

Οσοι γνωριζουν οι μπροστινες θεσεις εχουν καλλυματα μεταλλικα τρυπημενα και ακριβως απο πισω ενα ειδος φιλτρου για να κραταει την σκονη.

Και ερωτω: μπορω να τα πλυνω-ξεβγαλω με νερο τα εν λογω φιλτρα ή θα μου μαζεψουν? Η αλλη ενναλλακτικη ειναι να τα φυσηξω.

Αν καποιος τα εχει ξεβγαλει με νερο (σκετο ή με σαπουνι) ας μου δωσει τα φώτα του.

Αυτα τα μεταλικα καλυματα βγαινουν απο το κουτι και ετσι μπορεις να τα πλεινεις αφοβα με νερο το εχω κανει και εγω πολλες φορες τουλαχιστον 4-5 τον χρονο μην φοβασαι δεν παθαινουν τιποτα

Σκετο νερακι ειναι οτι πρεπει

Ωραια ολα αυτα αλλα αυτα που λετε ισχυουν για τα φιλτρα ή για τα μεταλλικα πλεγματα?

Εγω ρωτησα για τα φιλτρα παρεπιπτοντως.

Μα γιατί απλά δεν τα φυσάς; Τουλάχιστον στο δικό μου δεν μένει ίχνος σκόνης μετά, και στα φίλτρα και στα πλέγματα.

Με επιασε η προκοπη και θελω να βαλω μπουγαδα :D

ολα με νερο , οχι ομως πολυ ζεστο (μην ειναι καυτο δλδ)

απλα μετα πρεπει να τα σκουπισεις ολα στα καπακια , ειδικα τα μεταλλικα μερη για να μην δεις καμμια σκουρια.

Βγαλε τα μεταλικα - πλαστικα καπακια

Τα οποια εχουν ειδικες υποδοχες τις οποιες αν πατησεις βγαινει απο μπροστα το μεταλικο πλεγμα Ετσι εχεις ελευθερα τα φιλτρα τα οποια μπορεις να πλυνεις αφοβα με ζεστο ή κρυο νερο Πλυντα αφοβα τα εχω πλυνει πολλες φορες και δεν εχουν παθει τιποτα

Τα λοιπα μερη πλεγμα και πλαστικο και αυτα τα πλενεις μονο που το μεταλικο πλεγμα το σκουπιζεις αμεσως για μην μεινει νερο και σου σκουριασει

Το πλαστικο οπως και τα φιλτρακια τα αφηνεις να στεγνωσουν

Και εισαι μια χαρα

Ωραια αυτο ηθελα να μαθω. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Εγω οταν βγαζω τα μεταλικά μπροστά ρίχνω και μια ηλεκτρικη μέσα :D .

Εδιτ ., Επισης αν περνας απο μπροστα τα φιλτρα με την σκουπα καθαρίζουν [αυτο για μια στο τοσο , το πλυσιμου τους δεν αποφευγεται,]

Βασικα εχω αρχισει να ψηνομαι για αγορα blower απο κανα practiker-alex pack διοτι ο πεπιεσμενος αερας με 7 ευρω απο το πλαισιο ειναι τσαμπα τελειως λεφτα (αν και κανει δουλεια διαρκει πολυ λιγο και πεταει και "υγρα" αν δεν ψεκασεις με συγκεκριμενο προσανατολισμο).

Θα περασω καμια βολτα απο το Praktiker οταν μπορεσω για ερευνα αγορας :D

Το blower είναι μεγάλη λύση. Αλλά πάρε και καμιά ζώνη για βάρη, γαντάκια, φάε και 10 αυγά πριν. Εγώ μια φορά το πήγα στο μπαλκόνι για φύσημα και λέω να το βγάλω του χρόνου πάλι!

Snips απο που το πηρες - ποσο και τι μαρκα ειναι?

Εκτος και αν μπερδευτηκες και αντι για blower πηρες αεροτουρμπινα :p

Α γεια σου καλα το θυμομουνα οτι ειχε γραψει κατι ο beetle...(στην αναζητηση δεν το ειδα wrong keywords ftl) ...

Φιλικα παντα :p

Ένα blower κοστίζει γύρω στα 20ευρώ και κατά τη γνώμη μου είναι όλα ίδια.

Μη φας κανά παραμύθι του στυλ: "αυτό είναι bosch" ή κάτι τέτοιο.

Θα το βρεις σε μαγαζιά που πουλούν εργαλεία, σιδηρικά, χρώματα.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

• 2 weeks later...

Εγώ όποτε μπορώ δανείζομαι ένα blower από φίλο. Αλλιώς, ηλεκτρική σκούπα από τη γυναίκα μου.

Πάντως blowers πουλάνε σε αρκετά σιδηροχρωματοπωλεία. Αυτό του φίλου μου είναι ένα συνηθισμένο, πράσινου χρώματος, που το αγόρασε 17 ευρώ από τέτοιο κατάστημα. Κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά είναι αρκετά θορυβώδες, οπότε προσέξτε να μην καθαρίζετε εν ώρα κοινής ησυχίας... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.