Jump to content

Mini Review Gigabyte P35C DS3R

greekfragma

Recommended Posts

ειχα υποσχεθει οτι μολις θα ερθει η ''μιξαρισμενη'' μητρικη της Gigabyte P35 σειρας (με 4xddr2 και 2xddr3 slots) θα ριξω μια μινι παρουσιαση.

ξεκιναμε λοιπον.

συσκευασια.....

m2dzjmtmdbzdmimey1jk.jpg

Παρελκόμενα

y4jjykujm1umdty3nimz.jpg

κατοψη (ddr3 slots σε πρασινο χρωμα)

tgqn1ymcrnygmjtzwyco.jpg

Back I/O

h4zferydthwlmmt2dodc.jpg

Ανετα γυρω απο το socket

mzmcyzd3zozdi0xdzmji.jpg

Συγκριση μεγεθους με μια 8800ultra....(παρατηρηστε ποσο αδεια ειναι κατω δεξια...)

1zxyogwzdvvazmzwkkjy.jpg

Bios

zzi1meotmqqz5mzmdyy4.jpg

ylnyfmo2rjt2migzjnwi.jpg

2xggyy4mjnz0zymwmduj.jpg

zjeznmmw1c1ryz3kn1mi.jpg

Overclocking menu

myymgqdwhugdzjzyf4wk.jpg

Διαρέτες μνημών

mnwegntwiholrdmtndly.jpg

Timings-subtimings-Voltages Menu

z5ninw5djejdlzyqu2ho.jpg

Memory voltages

qqg5yywo0rtjktmtykzz.jpg

PCI-e voltages

y3mjkhmrzkgtybzew2d3.jpg

FSB voltages

2wztndhzyyzmid4yxlmm.jpg

GMH voltages

yxhemjmornjbgjyqgm3z.jpg

CPU voltages...μεχρι τα 1.6 παμε σε βηματα των 0.006

oewhn2mennozmitynz4w.jpg

αλλα στα 1.6 μεχρι τα 2 οι επιλογες εχουν σκαλοπατι 0.2

2mmalyzlmgztjg4mvrlz.jpg

σε αυτο το σημειο ανεβαζοντας το fsb εφαγα ενα freeze που ξεπεραστηκε απλα σβηνοντας το τροφοδοτικο και ξαναξεκινωντας το συστημα.

ndylixtyzjnnokgaj252.jpg

για την ιστορια να πω τα εξης.

απο παρελκομενα αρκετα προσεγμενη επιλογη καλωδιων.(εαν προσεξατε ειχε και λαμακι για εξωτερικο 4-pin molex μαζι με 2 e-sata υποδοχες.

οι ψυκτρες σε north-south ειχαν καλο πατημα και ζεματαγαν καθολη την διαρκεια του τεστ.......αισθητα ομως χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο αναλογη μητρικη που δοκιμασα με 965 τσιπακι.

η μητρικη ηρθε με το F1 bios και εχει ηδη βγει F4.....δεν δοκιμασα κατι αλλο εκτος απο το F1 λογο χρονου(στο site το F3/F4 διορθωνει αρκετα πραγματακια) .αρκετα σταθερη μητρικη ομως και με μπουταρισμα στα 510 fsb δινοντας ταση ΜΟΝΟ σε επεξεργαστη (1.525 @ INTEL E6400 @ stock cooler) και μνημες 2.2v (2gb ocz sli ready 1066)....τα υπολοιπα ρευματα ηταν στο default.

το τροφοδοτικο ηταν ενα hiper730 typeM

η μητρικη για να ξεκινησει θελει 533 667 ή 800αρα μνημη....με οτιδηποτε μεγαλυτερο απλα αρνειται να POST-αρει.εφοσον ποσταρει και ρυθμιστει το μενου μνημων απο κει και περα κανενα προβλημα.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

σαφες βημα μπροστα.

με λιγοτερες παιδικες ασθενειες και καλη για υπερχρονισμο χωρις ιδιαιτερα ψαξιματα ή εξτριμ ψυξεις.κατα ποσο σταθερη μπορει να αποδειχθει σε βαθος χρονου δεν μπορω να εκφερω αποψη.

η δοκιμη εγινε μεσα σε λιγες ωρες και χωρις να παιξω σε κανονικο περιβαλλον windows.

αυτο που ηθελα κυριως να τεσταρω ηταν εαν εφυγαν οι παιδικες ασθενειες και ποσο fsb βαραει χωρις ιδιαιτερο ψαξιμο για καποιον που αναζητα μια ευκολη λύση.

ελπιζω να σας καλυψα.οποιαδηποτε απορια/σχολιο ευπροσδεκτο.:)

Πολύ ωραίο το review σου σ΄ευχαριστούμε ! :T:

Το mobo δείχνει πολύ καλή επιλογή για όσους έχουμε ddr2. Και δύο ερωτήσεις που θέλω να κάνω: 1) Ποια η τιμή του στο περίπου ? Κάτι έχω βρει για 150, ισχύει ? 2) Σε σχέση με ένα καθαρόαιμο ddr3 mobo θα έχει μειωμένες επιδόσεις ? Αν ναι, πολύ, λίγο αμελητέες ? Ποια είναι η γνώμη σου, τι υποθέτεις ?

Αρχική απάντηση από Snips

Δεν πιστεύω να θέλει εγκατάσταση απο την αρχή για μετάβαση απο DS3?

εαν αναφερεσαι σε 965 ds3 ναι σαφως και θα θελει εγκατασταση λειτουργικου.P35 μητρικη ειναι.νεο chipset...γιατι να μην θελει?

Αρχική απάντηση από JohnG85

Πολύ ωραίο το review σου σ΄ευχαριστούμε ! :T:

Το mobo δείχνει πολύ καλή επιλογή για όσους έχουμε ddr2. Και δύο ερωτήσεις που θέλω να κάνω: 1) Ποια η τιμή του στο περίπου ? Κάτι έχω βρει για 150, ισχύει ? 2) Σε σχέση με ένα καθαρόαιμο ddr3 mobo θα έχει μειωμένες επιδόσεις ? Αν ναι, πολύ, λίγο αμελητέες ? Ποια είναι η γνώμη σου, τι υποθέτεις ?

1)

159τελικη στα multirama.στο x-treme ηρθε σημερα.στα κανονικα multirama λογικα τις επομενες ημερες αλλα σαφως μπορει να παραγγελθει απο οποιοδηποτε καταστημα.

2)δεν εχω δοκιμασει καθαροαιμο dd3 αρα δεν γνωριζω.υποθετω ομως οτι διαφορες δεν θα υπαρχουν τουλαχιστον με τις πρωτες καθαροαιμες ddr3 μητρικες (βλεπε Asus P5K3) μιας και οι ddr3 μνημες ξεκινησαν με πολυ χαλαρα timings......αρα η διαφορα θεωρητικα προς το παρον ειναι αμελητεα)

Αρχική απάντηση από ea6gka

159 η DS3 γιωργο? τι λες τα αξιζει τα λεφτα της?

δεν ειναι ασχημη τιμη για τοσο καινουριο προιον.αυτο που με προβληματιζει ειναι ο συνδυασμος ddr2 και ddr3 θεσεων πανω στην ιδια μητρικη...γενικα δεν τις προτιμω τετοιες λυσεις.....οσο βεβαια την τεσταρα μια χαρα σταθερη μου φανηκε.ακομα πιο εντυπωσιακο ηταν το 510fsb με ψαξιμο 5 λεπτων....και ποσο μαλιστα απο τη στιγμη που επαιζα και με το F1 bios......

σιγουρα σε σχεση με τις παλιοτερες πολυ βελτιωμενη....αλλα Gigabyte ειναι........τοσα χρονια της εχω φοβηθει.....

Αρχική απάντηση από greekfragma

...σαφως και θα θελει εγκατασταση λειτουργικου.P35 μητρικη ειναι.νεο chipset...γιατι να μην θελει?

Για να μην στήνουμε απο την αρχή σύστημα βρε . Ψήθηκα στην αρχή αλλά τώρα...bail out.!

Οι θέσεις των DDR3 ποιο χρώμα είναι?

Αρχική απάντηση από greekfragma

εαν αναφερεσαι σε 965 ds3 ναι σαφως και θα θελει εγκατασταση λειτουργικου.P35 μητρικη ειναι.νεο chipset...γιατι να μην θελει?

Με τα Vista 64 από 965 και με όλους τους δίσκους σε Raid δε χρειάστηκε τίποτα (η DS4 αλλά το ίδιο chipset φοράνε) :D

Έκανε το 1ο boot με 400fsb, 1.48v στον επεξεργαστή κι όλα τα άλλα default. Μετά έτρεξα μία το device manager με set devmgr_show_nonpresent_devices=1 και show hidden devices, έσβησα τα πάντα που ήταν σε γκρι, έβαλα μόνο οδηγό για κάρτα γραφικών και τίποτα άλλο :T:

Απλά τα Vista ζήτησαν ξανά activation το όποιο όμως έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα Online ;)

Ωραίο το review σου fragmouli

’ντε να δούμε και την ds6 αλλά και το νέο chipset πως θα πάνε

Απ ότι διάβασα η intel θα βγάλει άλλο ένα chipset xtreme αυτό θα μας πει πολλά..

ωραίος ο greekfragma,

δεν μας το δανείζεις για καμια δυο μέρες να δούμε πως πάει και σε subzero environment....:whistling ξέρεις εσύ πως τα προσέχω τα Μ/Βος...:whistling :whistling :whistling

..ωραία παρουσίαση Γιωργο :T: ....αλλά έχω πρόβλημα ρε παιδι μ με τις gigabyte βγαζω σπυρια λέμε...με αυτα τα +0.1,+0.2,+0.8 δεν ξεκολανε ...δεν λες που βαζουν να μου πεις, παλια αντε να εβλεπες μεχρι +0.2 ΜΑΧ :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.